יוגה

Ally E

New member
יוגה

מחפשת סדנאת יוגה קבוצתית (חמתחילים , אם זה חשוב) בירושלים תודה מראש

המלצה- לפנות לפורום יוגה בתפוז../images/Emo9.gif

למרות שגם אני חיפשתי שם-קורס בחיפה- ולא נעניתי! אולי תצליחי :)

Ally E

New member
../images/Emo51.gif לא ידעתישנפתח

כזה פורום, ותאמיני או לא עברתי כמעט על כל רשימת הפורומים פה.

Ally E

New member
ועוד שאלה

מה ידוע לכם על שיטת אלכסנדר. ואיזה שיטות נוספות אתם ממליצים כדי לחזק את שרירי הגב והאגן. שוב
ולילה טוב

WhiteBear

New member
עלי רק לציין, שהשיטות שציינת לא

מיועדות ל"חיזוק שרירים". למרות שכתופעת לוואי הם עושות את זה. המטרות העיקריות של שיטות כמו אלכסנדר ופלדנקרייז, ממה ששמעתי (היות שאני לא הוכשרתי כמדריך באף אחת מהן) היא "לפתוח את מרחב התנועה". הרעיון הוא שלגוף יש טווח תנועה מסויים (גובה להרים את היד לדוגמא), ובאמצעות תרגול השיטה, הגוף לומד להרפות ולהשתמש בשרירים שונה כך שהוא יוכל לבצע את התנועה. כנראה שגוף מאוזן יותר, מבחינת השימוש שלו בתנועה, יהיה גם גוף שהשרירים יבנו בצורה יותר מאוזנת ולא שריר אחד על חשבון האחר (מה שיוצר שרירים מנוונים מצד אחד, ושרירים תפוסים מעודף שימוש מצד שני - ובכל מקרה פחות מרחב תנועה). אני יכול רק להעיד על עצמי שלי היו כאבי גב תחתון (תופעה מאד נפוצה בתרבות שלנו!). מתוך התנסות גיליתי שכדי שהבעיה באמת תסתדר, לא מספיק שיעור של שעתיים פעם בשבוע. וצריך לעבוד יותר, וזה לוקח הרבה זמן. כשהתחלתי להתייחס לבעיה, למדתי גם פלדנקרייז וגם טאי צ'י. הפסקתי את הפלדנקרייז כי המחיר הכספי שנדרש בשביל אימונים סדירים היה מאד כבד עלי לעומת הטאי צ'י. למרות שראוי להזכיר: טאי צ'י לא מיועד לטפל ישירות בסוג הזה של כאבים. אבל העיסוק בטאי צ'י סידר (עבורי) את הבעיה. אבל תשאלי ותתנסי בעצמך, ויהיה מרתק לקרוא מה גילית
. בהצלחה ובריאות, טל. ייתכן שזה באמת מה שאת צריכה, ולא חיזוק שרירים.

Ally E

New member
גם אני חשבתי על טאי צ'י

כי שמעתי שזה עוזר בעקיפין לב ומעולה לשחרור לחצים (אני סטודנטית....) אבל דיברתי עם מי שמעביר את הטאי צ'י באיזור ירושלים ולא התהבתי ממה שהוא סיפר לי, המתכונת של השיעור לא התאימה לי כמו גם השעות.

Ally E

New member
נכון לא נשמע הגיוני, אבל

זה מה שהצלחתי למצוא באינטרנט (יכול להיות שהחיפוש לי היה על הפנים
) ובספר טלפונים לא מצאתי. אז ככה שזה מה שהיה לי...

Ally E

New member
הבעיה היא

כאבים בגב תחתון ואגן (ולא משהו קבוע אלא התקפים חולפים), כשאין אינדיקציה לפריצת דיסק או משהו דומה כי ה C.T וה - M.R.I היו תקינים. אז זה מה שהרופאים המליצו. אם יש לך רעיונות אחרים אני אשמח לשמוע.

SideKick

New member
חיזוק שרירים...

כאבים באגן הם לא בגלל חולשת שרירי האגן, אלא, סביר להניח, כאבים שמוקרנים מהגב התחתון. אם את מרגישה את הכאבים באגן עצמו, ייתכן שאת צריכה לגשת לרופא לבדוק ולשלול דלקת כלשהי. כאבים בגב יכולים להיווצר מהמון סיבות, ולאו דווקא בגלל חולשה של שרירים. הם יכולים להיות בגלל החזקה מיותרת במקום אחר, בצוואר למשל, בגלל קרסול חלש, סחיבה לא נכונה של התיק ועוד מיליון אפשרויות. חיזוק השרירים היא מחשבה נכונה, מכיוון שהשרירים הם בולמי הזעזועים שלנו. אולם חשוב עוד יותר לדאוג לנוע נכון. עצתי תמיד היא - לכי עם מה שאת אוהבת. טאי צ'י מצוין, ריקוד מכל סוג שהוא (כן, גם ריקודי בטן אם בא לך על זה), פלדנקרייז כפי שכבר כתבו כאן - הוא מצוין לאירגון טוב יותר של הגוף וליציבה, אבל לא מצטיין בחיזוק שרירים, ויוגה כמובן, שעל זה מראש שאלת. הכי חשוב הוא שהחלטת להתחיל לזוז. מצאי לך את מה שמתאים לך, תיהני ותתחזקי. כי רק בתנועה אנו יכולים להבריא.

Ally E

New member
תודה ועוד שאלה קטנה לי...

האם יכול להיות שהכאבים נובעים גם מלחץ נפשי? משום כל פעם שאני חושבת על ציוני המבחנים שאני אמורה לקבל מתחיל לכאוב לי הגב (אני רצינית)

SideKick

New member
כאבים ולחץ נפשי...

לחץ נפשי הוא מאוד משמעותי בהיווצרותם של כאבים, וכל הכבוד לך ששמת לב לקשר בין הלחץ הספציפי אצלך לבין הופעת הכאבים. אולם אל תתני לידיעה זו כשלעצמה למנוע ממך להתחיל לזוז. חיינו רצופים בלחצים נפשיים. היום אלה הבחינות, מחר יהיו אלה דברים אחרים. והגוף שלך, אותו הגוף, ימשיך להגיב ללחצים. הכיני את הגוף שלך היטב להתמודדות עם החיים. אגב, פעילות גופנית מסוג נכון יכולה לעזור גם בהתמודדות רגשית טובה יותר עם לחצים, כך שהתמורה תהיה כפולה. אני מאחלת הנאה רבה בפעילות שתבחרי לעצמך. תמיד נשמח שתבואי לספר איך זה מתקדם.

למעלה