יוגה ומדיטציה

neophile

New member
יוגה ומדיטציה

מה בעצם ההבדל בינהם ומה משותף? האם יוגה מתייחס לפראקטיקה מדיטטיבית הודית ולכן המונח לא יהיה נכון לגבי הצופים למשל?

פירוש המלה יוגה

הוא אחדות. מדיטציה היא תהליך המוביל להשגת המטרה של אחדות גוף , רוח, ועולם.

drall

New member
אין משותף בינהם

למעט הנחת היסוד של המדיטציה לפיה קיימת לאדם אישיות אמיתית וכו' שניתן אולי למצוא דימיון בינה לבין מה שכותב פאנטאג'לי אבל מבחינת המכאניקה של התרגול , יוגה ומדיטציה סותרות אחת את השניה.

נהראש

New member
יש ליוגה ולמדיטציה הרבה מאוד במשותף

ערב נעים, אחד הדברים העיקריים המשותף לשתי הדרכים הוא הלימוד המבוסס על תרגול אישי- התנסות. והרי כבר נאמר "אין חכם כבעל נסיון". אתה ואני יכולים לקרוא עשרות ספרים בנושא, לשמוע הרצאות מפי חכמים, להתפלסף ימים שלמים בפורום ועדיין ללא מרכיב ההתנסות לא נזכה להבין במה מדובר. אנו חייבים להבין את הדרך בעצמנו ודרך גופנו ונפשנו, זה הבסיס. זהו עקרון מרכזי ביותר המשותף לשתי השיטות. ישנם עוד מרכיבים רבים כמו שפה משותפת, תרגולים דומים, השקפות דומות ויעד משותף. בנוסף תרגול של יוגה לדוגמא תומך בתרגול מדיטציה ולהיפך. מישהו העלה את נושא הסתירות, אז ככה : להבנתי החלקית, אין דבר הסותר דבר אחר, פשוט לא קיים. אם-כן סתירה מהי? חוסר מסויים בהבנה, ראייה חלקית של הדברים או חוסר בראיית התמונה הכוללת- זה הכל.

neophile

New member
אתה מדבר על אשלייה

היוגה על ענפיה השונים מיועדת עד כמה שאני יודע להתעלות מעבר לאשלייה , השאלה היא האם מה שקוראים לו "מדיטציה" גם מובילה מעבר לאשלייה או שמדיטציה היא תרגול נפשי בלבד? (עם כל הכבוד)

נהראש

New member
רק תרגול רציני מוביל מעבר לאשליה

המדיטציה אינה תרגול פיזי במובן של פיתוח גוף או שרירים או גמישות. התרגול עוסק בנפש/תודעה ובו זמנית גם במודעות לגוף. למעשה הגוף והנפש אינם נפרדים, ועיסוק באחד פועל גם על השני.

drall

New member
גם לימוד נהיגה

מבוסס על ניסיון אישי. גם לימוד שחייה. אתה לא אומר כאן כלום חוץ מלנסות לדחוף הנה את המחנות המטופשים של גוואנקה. אתה מבטא כאן את השיטחיות הנפוצה כל כך אצל אנשים מהכת שלך.

למעלה