יובש וסדקים

יובש וסדקים

שלום, בשבועות האחרונים נוצר יובש בפיטמות שלי וסדקים כואבים ומדממים, כנראה בעקבות טיפול רפואי. במשך שבועיים שאבתי ונתתי בבקבוק לבתי בת הארבעה חודשים, אבל השאיבה רק הגבירה את הכאבים ופעמים רבות דם נמהל בחלב. לפני שבוע הפסקתי לשאוב כדי לרפא את הפטמות. ביומיים האחרונים התחלתי לשאוב שוב, ושוב היובש והסדקים חוזרים. אני מאוד רוצה לחזור להניק ורוצה להתחיל להגביר את הייצור קודם בעזרת שאיבה, כי כשהילדה מתקרבת לשד היא לא רוצה לחזור לבקבוק ואין לי מספיק ע"מ לקיים אותה. מה לעשות בקשר לפטמות היבשות והסדוקות? ניסיתי הכל - ויטמין D+A, בפאנטן, קרמים. תודה מראש

moroded

New member
ללילך

לפי מה שרשמת אני מבינה שאת כבר מקבלת טיפול עבור הסדקים והיובש, במידה ולא תנסי את משחת רפאל, זה עוזר. בקשר להנקה, כשאני שואבת הרבה הפטמה נפצעת ויוצא לי דם, בטיפת חלב אמרו לי שזה בסדר וניתן להניק גם שיוצא דם. בהצלחה

sagitlaleche

New member
יובש וסדקים ../images/Emo20.gif

אמא לילך, נשמע לא פשוט מה שאת עוברת. כאבים סדקים ופצעים מדממים אינם שייכים להנקה. אני אנסה לענות על כל השאלות שעולות כאן. ראשית, אין בעיה לתת חלב שיש בו דם, בעיקר כשאנו יודעים מה מקור הדם. יכול להיות שתראי דם בצואה, וזו הסיבה. שנית, כדאי מאוד להפסיק לסבן את הפטמות אם זה מה שאת עושה, ולהתחיל למרוח חלב אם על הפצעים ולהשאיר אותם מאווררים כמה שניתן. להסתובב בבית בלי חזיה או עם חזית הנקה פתוחה, זה מצויין (ללא חולצה), או עם קונכיות הנקה. שימוש בויטמין A+D יכול להיות בעייתי מכיוון שלא ניתן לשלוט בכמויות הויטמין שהתינוקת מקבלת בהתחברות לשד (בנוסף למה שהיא כבר מקבלת בטיפות, נכון?). שאר הקרמים לא בטוח שמתאימים לפטמות ולהנקה. ממליצה על קרם שנקרא PureLan של חברת מדלה וניתן להשיגו בסניפי "שילב". הוא על בסיס לנולין ומתאים להנקה ואין צורך לשטוף אותו מן הפטמות. מה קורה עם המשאבה איתה את שואבת? איזו משאבה זו? האם היא מיועדת לשאיבת חלב? האם היא במצב תקין? והדבר החשוב ביותר, למרות שמגיע בסוף: פצעים כאבים ודימום הינם סימן לכך שהתינוקת לא מתחברת בצורה טובה לשד. האם היא עולה במשקל יפה רק מהנקה? זה יכול להיות ההסבר מדוע כמויות החלב שלך התמעטו ו"אין לי מספיק ע"מ לקיים אותה". תינוק שלא מתחבר טוב לשד לא מצליח לינוק ביעילות ממנו ולא מקבל את כל החלב שהוא זקוק לו. אני מבינה שאת לא מניקה אותה כבר תקופה, כמה זמן? זה הזמן לפנות ליועצת הנקה מוסמכת IBCLC מאזור מגורייך שתוכל לעזור לך. אנא נסי לענות על שאלותיי ולמסור לי מידע לגבי העליה במשקל, שאר נתוני הצמיחה כמו האורך, היקף הראש, ואזור מגורייך.

יובש וסדקים

שגית. תודה על התשובה המפורטת. הנה עוד קצת פרטים. קודם כל, הסדקים והיובש אינם "באשמת" התינוקת. עד לפני שלושה שבועות היא ינקה מצויין ועלתה במשקל (היא אמנם קטנה, אבל זה בגלל משקל לידה וגנים...). הבעיה התחילה כאשר אני קיבלתי אנטיביוטיקה - אוגמנטין (מאז הלידה כבר קיבלתי ארבע פעמים אנטיביוטיקה. אני לא מפסיקה להיות חולה בכל מיני מחלות). אחרי יום, פטמה שמאל התחילה להתייבש ולהיסדק ואחרי יומיים נוספים גם פטמה ימין. ניסיתי גם PurLan אבל לשווא. אני לא מסבנת בכלל את השדיים אלא רק שוטפת במים. יש לי משאבה ידנית של אוונט וזה די מעייף ומתסכל לשאוב איתה. לא חשבתי שאצטרך להשתמש בה כל כך הרבה אז לא קניתי/השאלתי אחרת. מעבר לזה שזה גוזל את רוב היום, לשאוב, להאכיל ולעקר, גם עם המשאבה הכאבים היו חזקים והסדקים נפתחו כל פעם מחדש, עד שלפניח שבוע וחצי הפסקתי גם לשאוב. ביום חמישי האחרון החלטתי לחזור לזה עם שיטת 7-5-3-1 שראיתי כאן. מאוד מייאש כל כך הרבה פעמים ביום לשאוב 32 דקות עם משאבה ידנית. החלב מתחיל לחזור אבל מאוד לאט. מחר יש לי טור בטיפת חלב עם תמר, אבל לפני שבוע הרופאה שלה שקלה אותה והיא עלתה יפה במשקל. העליה שלה בשבועות שהיא הוזנה בעיקר בפורמולה, די דומה לעליה שלה כאשר ינקה בלבד. שאר הנתונים, כאמור, מחר. אני גרה באזור הדרום, בין גדרה לקרית מלאכי. איך אני מוצאת יועצת הנקה?

sagitlaleche

New member
יובש וסדקים ../images/Emo20.gif

לילך, זה נשמע ממש קשה לחלות כל כך הרבה פעמים מאז הלידה, כשעוד לא התאוששת ממנה. אינני יודעת על קשר בין אוגמנטין ליובש ולסדקים, אך אבדוק זאת. גם אני גרה בין גדרה לקרית מלאכי ואוכל לתת לך שם של יועצת הנקה באזור. צרי איתי קשר דרך מערכת המסרים.

למעלה