יובש וכאבי פרקים

yoyodo

New member
יובש וכאבי פרקים

שלום רב הנני גבר בן 33 עקב יובש עז בעיניים, מעט יובש בפה, כאבים במפרקי הצוואר והירך ( ללא הסבר אורטופדי ) ועייפות, הרופא משפחה נתן לי בדיקת anti ro ן anti la בשביל לבדוק תסמונת סיוגרן קיבלתי תשובות עם ערכים מעל 0 ואני חושש שזה מעיד על מחלה. Ssa ( ro ) single = 0.781 Ssb ( la ) single = 12.500 לא מצוינים בטופס תוצאות המעבדה באילו יחידות נמדדו הערכים ולא מצוין האם זה בטווח או לא - אלא רק תוצאות אלה המופיעות כאן. יש לי תחושה שתוצאה זאת היא פוזיטיבית ומעידה על נוכחות בדם ואולי זה מעיד על מחלה.? האם זה מעיד שיש לי תסמונת סיוגרן ? האם ידוע לך אם זאת תשובה פוזיטיבית? יצויין שעשיתי פעמיים את הבדיקות הבאות שיצאו תקינות ונורמליות - ANA , RF, ESR , CRP רוז וואלר וגם כל הבדיקות של הכימיה והספירת דם היו תקינות והמוגלובין 13.7. מה דעתך? האם תקין? והאם סביר כסיוגרן? תודה רבה!

תסמונת סיוגרן

הערכים התקינים של ANTI SSA SSB משתנים ממעבדה למעבדה כך שאני לא יכולה לומר האם הערכים שציינת מעל הנורמה- העובדה שהן מעל 0 אינה מצביע על כך הן חיוביות - יהיה צורך לברר במעבדה את תחום הנורמה- רצוי לדעת שנדיר למצוא ANTI SSA SSB חיובים בנוכחות ANA שלילי אם כאבי המפרקים יתמידו במקביל ליובש בעיניים ובפה, יהיה רצוי לשקול ביופסיה של בלוטת רוק על מנת לשלול סופית את האפשרות שמדובר בתסמונת סיוגרן- אם ANTI SSA SSB חיוביים בנוכחות עובש בעיניים ובפה ללא מחלת מפרקים אחרת , הסבירות שמדובר בסיוגרן אכן גבוהה

למעלה