יובש בעיניים

ronityona

New member
יובש בעיניים

אני בת 50. לפני שנתיים עברתי ניתוח כיס מרה במהלכו כנראה לא כוסו עיני במשחה או כיסוי כלשהו . מיד בצאתי מהניתוח החלה עיני השמאלית לדמוע. ולצרוב. בבית החולים בדק אותי רופא עיניים וטען שיש לי שריטה בקרנית. עד לניתוח הרכבתי עדשות מגע קשות נושמות במשך 25 שנה. מאז הניתוח העייניים יבשות מאוד ולכן אינני מצליחה להרכיב יותר עדשות. האם יש איזו דרך לפתור את בעית היובש . נאמר לי שהיובש נוצר מכיוון שההנקבוביות בקצה העפעפיים סתומות ולא מפרישות את השומן הרצוי ומכיוון שכך הדמעות מתיבשות מהר. אנא עעזרו לי למצוא פתרון לכך כי המשקפיים מאוד לא נוחים לי. י ש לציין שאני קצרת רואי ומספר המשקפיים שלי הוא 9 וכמו כן רחקת רואי והמסםר הוא 2 תודה

קינטק

New member
אין לי תשובה, אבל...

כשלי יש יובש עיניים (בעקבות אלרגיה) ש"מתפרץ" אז אני שם טיפות עיניים "ליקויפילם" שמחפות איכשהו על חסרונם של הטיפות הטבעיות, בזה לא משיגים פתרון קבע אלא הקלה זמנית עד שתדברי-תיפגשי עם רופא עיינים כי משתמע שיש לך חבלה בעין, אני בספק אם מישהו חוץ מרופא יעזור לך, שנת בריאות.

קינטק

New member
אין לי תשובה, אבל...

כשלי יש יובש עיניים (בעקבות אלרגיה) ש"מתפרץ" אז אני שם טיפות עיניים "ליקויפילם" שמחפות איכשהו על חסרונם של הטיפות הטבעיות, בזה לא משיגים פתרון קבע אלא הקלה זמנית עד שתדברי-תיפגשי עם רופא עיינים כי משתמע שיש לך חבלה בעין, אני בספק אם מישהו חוץ מרופא יעזור לך, שנת בריאות.

יובש העינים

שלום רב. יובש בעיניים נגרם על ידי כמות קטנה מדי של דמעות בעין או על ידי עיכות ירודה של הדמעות. לחולים להם אין כמות מספקת של דמעות ניתן לטפל בטיפות הרטבה מספר פעמים ביום או על ידי משחה וג'ל. לפעמים ניתן להחדיר פלאג לדרכי ניקוז הדמעות כך שהן ישארו יותר זמן בעין. בעיות של עיכות הדמעות נוצרות בעיקר מבעיות של שולי העפעף והבלוטות שנמצאות שם. ברוב המקרים הבעייה היא זהומית דלקתית ויש צורך לטפל באנטיביוטיקה והגיינה טובה של העפעפים. אצל רוב החולים בעיית הדמעת מורכבת משני הגורמים ויש לטפל בשניהם. לחולים המרכיבים עדשות מגע שנים רבות יש גורם נוסף ליובש - העדשות גורמות לחוסר רגישות בקרנית (חלקה החיצוני של העין) דבר אשר מפחית את הגרוי להפרשת דמעות. שוב, הטיפול הוא בחומרי הרטבה והפסקה זמנית של שימוש בעדשות. עליך לגשת לרופא עיניים העוסק במחלות קרנית ובעיות חיצוניות של העין - בקשי הפניה מרופא עיניים הכללי שלך. בברכה ד''ר אורן מן

למעלה