יובל

dream2

New member
יובל

יש לי כמה שאלות קודם תודה על השיעור היה שעור מצוין. א. אם הכל נובע מה-mind אז ממה ה mind נובע ? ב. האם לדעתך אדם שנמצא לפני המוות והשלים איתו נמצא בהארה? לא כולם משלימים עם המוות יש כאלה שנאבקים עד הדקה האחרונה אותו כנ"ל לגבי המשפחה והחברים יש כאלה שמשלימים ומרשים לאדם למות ללא כל מאבק ויש כאלה שנאבקים עימו עד הנשימה האחרונה.האם זה חלק מה"כלא" שלהם? ג. איך הזן מתייחס למיתות חסד? שכן מצד אחד האדם השלים עם המוות מיצא את החיים עכשיו הוא בדרה"כ במצב של חיים בלתי נסבלים (כאב,איבוד זיכרון) הוא מבקש למות וזה אמנם רגע נדיר בו ניתן להגיע להשלמה מצד שני לנו אסור לעזור לו למות בין אם השלמנו ובין אם לא, הרי אנחנו נשבעים לא לפגוע בשום יצור חי אני מתארת לעצמי הדרך שנבחר בין אם נשבור את ה-pricept ובין אם לא תלויה רק בהחלטה שלנו אין טוב או לא טוב איך אתה מתייחס לזה?

זהו

New member
מצטרף

יובל היה שיעור כל-כך חזק, ממש צמרמורת. באת ביציאה - ולא הכנת אותנו מראש... תודה ששיתפת.

darmha

New member
רק לחיות זה לדעת למות

תשובות לשאלות: א. אם אענה לך על זה אהיה כמו גנב. אז אני שואל אותך: אם הכל נובע מהמיינד ממה המיינד נובע? רמז: שאלה זו מבהירה את ההבדל בין בודהיזם טיבטי (מהיינה בודהיזם) לזן. בוהיזם טיבטי מתחיל בתובנה של "אין אני" ונגמר בתובנה שהכל, אבל הכל, נובע מהמיינד. זן שואל: אם הכל נובע מהמיינד ממה המיינד נובע? ב. רק לעשות זאת ההארה הסופית. רק לעשות משמעותו רק לחיות. רק לחיות זה לחוות את החיים במאה אחוז. מוות וחיים, חיים ומוות הם אותה נקודה בדיוק. אז אם אדם עושה משהו במאה אחוז הוא נמצא בהארה. למה לחכות למוות? ג. משפחה שנאבקת עד הדקה האחרונה. זאת נקודה מאוד חשובה. כי השאלה היא למה? האם המשפחה עושה זאת בשביל הנוטה למות? או שהיא עושה זאת מתוך הפחדים, צרכים, רצונות שלהם? אם משלהם, אז אנו מכנים זאת only for me וזה להיות בכלא של עצמך, וזה לא כל כך נפלא. אז הפעולה לא חשובה השאלה היא תמיד למה אני עושה את מה שאני עושה בחיים האלה? זאת נקודה מאוד חשובה. ד. בנושא מיתות חסד ראה ג´
איתך בדרך יובל

dream2

New member
ממה המיינד נובע

יובל בקשר לשאלה ששאלתי לגבי המיינד אני מתארת לעצמי שרק אני אוכל לענות את התשובה הזו לגבי החיים שלי וזה מתחיל באימוני המדיטציה שאנו עושים. כאשר המהיינה בודהיזם לא יכול היה לענות על השאלה מאיפה המיינד נובע נולד הזן בודהיזם אך אף אחד מהם לא יותר טוב או פחות טוב מהשני,אין צורך להקשר לאף אחד מהם הנקודה החשובה ביותר עבורי היא " to attain my own mind" ולא משנה מה אני עושה, לא משנה אם אני טועה, אם אני עושה את זה ב-מאה אחוזו ונותנת לזה את כל כולי וממשיכה לעשות את זה כל הזמן במאה אחוז כפי שאמרת לחיות את החיים במאה אחוז. אני צריכה להניח להכל ולא להקשר לכלום אז האימון שלי הוא moment to moment-just do it. מקוה שעניתי על השאלה שלי אוהבת יעל

למעלה