יובל Darmha - מאסטר וגורו מואר

capital2

New member
יובל Darmha - מאסטר וגורו מואר

למה "זן והעיר הגדולה" איזה עיר ואיזה זן? מי אתה יובל שקוראים לו Darmha? מה מטרת הפורום? מהוא תפקידך? מה זה זן? למה אתה מלמד זן? למה אתה עוסק לעצמך בזן? למה לדעתך אנשים "לומדים" זן? למה לדעתך אנשים פונים לפורום זן? מה יש לך להגיד שלא אמרו כבר? מה אתה באמת מלמד אותם? מי מלמד אותך? היש נצח? הארה????????????????????????????????????????????????????????????

darmha

New member
מאיר הי

סליחה שלא עניתי מוקדם יותר, פשוט אתמול חזרתי מחו"ל. שאלת הרבה שאלות - אנסה לענות עליהן בכנות ולענין. גורו מואר -גורו הוא החלטה של סוג של קריירה מקצועית שמתאימה לאנשים - לי לא. מואר - מעולם לא טענתי להארה, מדוע אתה "מלביש" אתה עלי? דרמה מורה ולא מאסטר - מדובר בדרגות שונות בבית הספר שאני תלמיד בו. זן והעיר הגדולה - עוד דרך לכנות את הזן בחיי היומיום עם קריצה לסדרה המפורסמת. מיועד לתלמידי הזן החיים את חיי היומיום. מי שבחר לשלב את העבודה החיצונית שלו בעבודה פנימית בדרך הזן. אם אתה שואל אותי מי אני - לא יודע. כרגע יושב וכותב לך. מטרת הפורום - לעודד אנשים לתרגל זן (חדשים וותיקים). תפקידי בפורום - אחראי על הניקיון, מידיי פעם משתלב בדיון, מעורר שאלות ובאופן כללי נהנה. למה אני עוסק בזן? - בשבילך. או בזנית: להגשים את האני האמיתי ולסייע לכל הברואים. למה אנשים עוסקים בזן או פונים לפורום הזן - תשאל אותם. מה יש לי להגיד שלא נאמר כבר - ________ אולי : מה שלומך? מי מלמד אותי - משתדל שזה יהיה הרגע הזה. יש לי מורה מנחה: זן מאסטר וו בונג. נצח - בוודאי. הוא נמצא ברגע הזה. הארה - אין דבר כזה. ברכות יובל

mona02

New member
לא הבנתי מה זה להגשים את עצמי

מי הוא העצמי שלי? יש בי הרבה חלקים שמתחרים על התואר עצמי מה זה להגשים עצמי? אני יודע להגשים רעיונות במעשה, רגשות ביצירה וכד' למה שעצמי ירצה להיות גשמי?

darmha

New member
'להגשים את עצמי' בז'רגון הזן

משמעותו להשיג (במובן של ATTAIN) את האני האמיתי שלך ולחיות כך את חייך מרגע לרגע. יש בעיה עם התרגום לעברית, מה שמחייב את השומע או הקורא להשתחרר ולמצוא את הכוונה האמיתית שאליה המילים מכוונות. אצטט את זן מסטר וו קוואנג (ריצ'רד שרוב): (אני אמיתי=Don't know mind, י.ג.) "don't know mind is our enlightened mind before ideas, opinions, or concepts arise to create sufering". אם יש משהו משותף בכל זרמי הזן השונים בכל התקופות, הוא המאמץ הישיר והכן למציאת ה- DON"T KNOW MIND. בין אם זה בתרגול הליכה, ישיבה שקטה, שירה, קידות, קואנים, שאלה גדולה - הווא דו,מנטרות. בין אם זה בסדנאות ארוכות או תרגול יומי; מנזרים מבודדים בהרים גבוהים או בלב עיר סואנת. בכל מקום בלי להיות תלויים בזמן או מקום, המחקר/השאלה מתרחשים. אי אפשר לשכנע מישהו לעשות את זה, זה בדרך כלל צורך או כמיהה מאוד בסיסיים שמתעוררים. כמו שאמר פעם זן מאסטר (שכחתי כרגע את שמו) בתשובה לשאלה מה זה זן? אם תרצה - אני לא אוכל לעצור אותך. ברכות, יובל

שענית

New member
להגשים את עצמי

בעיני, זה לדעת מה התפקיד שלי ולא להפסיק לחפש את הדרכים למצות אותו.

אפשר...

לדעת את התפקיד בלי להיות אותו? וגשמי, כמו שאני מבין, זה קונקרטי, עם צורה. להגשים - לתת צורה לרעיון, עקרון מופשט וכו' וכו' וכי.

למעלה