יובל רבין ל-ynet: אני בעד קדימה
אחרי ששמו של אביו שורבב למערכת הבחירות ככלי ניגוח בין קדימה לעבודה, בוחר יובל רבין צד במשחק הפוליטי. "אני תומך באהוד אולמרט, וגם בקדימה", הוא מבהיר בשיחה עם ynet רגע לפני שהוא ממריא לישראל ומשלשל "כן" לקלפי. והוא גם מסביר למה: "מי שמובילים את קדימה בפירוש מצאו את הדרך לייצור תקווה". והעבודה? "יש להם רשימה מרשימה, אבל עדיף שתהיה ממשלה יציבה" "אני תומך באהוד אולמרט. הפעם האחרונה שבה דיברתי על כך היתה כשלא היתה קדימה, ושרון היה בריא. אמרתי אז שאשקול לתמוך אם שרון יקים מפלגה. מאז לא אמרתי דבר לאיש. היום אני תומך באהוד אולמרט, וגם בקדימה". את המשפט הזה אמר הלילה (יום ב') ל-ynet יובל רבין, בנו של ראש הממשלה המנוח יצחק רבין. בעיקרון, אני לא רוצה להכנס לוויכוח שהיה אתמול בתקשורת הישראלית סביב זכר אבי. גם בעניין הזה, המבט הוא קדימה ולא אחורה. בהקשר של הנושאים האלה, הנושא היה יותר אקוטי עם שרון ולא עם אולמרט. וגם אז הייתי מוכן לתמוך בשרון. אני עושה את זה במבט לקדימה ולא לאחור", הוא אומר. "מי שמובילים את קדימה בפירוש מצאו את הדרך לייצור תקווה ולהציע דרך שאני בהחלט רואה בה דרך נכונה. אני לא יודע אם היא אידאלית, אבל קודם כל זו דרך - להבדיל ממה שהיה לפני שנתיים-שלוש. יש פה גם יכולת ביצוע, וגם הצעה לעתיד טוב יותר", מבהיר רבין. לדבריו, הוא כבר נפגש בעבר עם אולמרט, ובשיחה טלפונית אף הודיע לו על תמיכה בו ובקדימה. רבין הבן, אגב, כבר הפתיע פעם אחת ערב ציון עשור לרצח אביו, באוקטובר האחרון. בראיון טלוויזיוני אמר אז כי היה שוקל להצביע לאריאל שרון. "אני לא רואה מצב שאתן את קולי לליכוד, שיכול בקונסטלציה כזו או אחרת לקחת את הקול שלי לכיוון אחר לגמרי - אבל במצב של שני פתקים, אם אתה שואל אותי אם הייתי מוכן לתת את קולי לשרון? בהחלט הייתי שוקל. לא יכול לפסול אופציה שלא קיימת", אמר אז. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3232597,00.html