יובל, זה בשבילך

יובל, זה בשבילך

זוכר שאמרת שביילין וז'נבה לא ציוניים כי הם תומכים בזכות השיבה? עכשיו אני יעלה לך מאמר של יוסי ביילין, ואני יוכיח לך שהוא ציוני ומתנגד לזכות השיבה. אשמח אם תגיב למאמר.

שנה לטאבה/יוסי ביילין, ינואר 2002

בטאבה, לפני שנה בדיוק, היינו קרובים מאוד, במרחק נגיעה ממש, מהסכם קבע עם הפלסטינים. אך באופן פרדוקסאלי, גרם סבב השיחות הזה נזק והיה כשלון מבחינת השפעתו על דעת הקהל. היו אלה ימי ערב הבחירות בישראל, כאשר האלימות ממשיכה, והסקרים מעידים על התחזקות מתמדת של שרון. מלכתחילה נתפש המהלך של קיום מו"מ על הסדר קבע ימים ספורים לפני הבחירות כלא-לגיטימי מבחינה דמוקרטית. וכאשר הסתיימו השיחות, הרושם שהתקבל היה שבטאבה הוכח כי לא ניתן להגיע להסדר עם הפלסטינים, שהרי אפילו הממשלה היונית ביותר עם הנכונות לויתורים הגדולים ביותר – לא הצליחה למנוע את פיצוץ השיחות. לכך נוסף מיתוס "זכות השיבה": במסיבת העיתונאים בתום השיחות, בה הכריזו הצדדים כי מעולם לא היו קרובים כל-כך להסכם ועל כוונתם לשוב לשיחות בהקדם האפשרי, חשש אבו עלא להציג את ההתקדמות העצומה שהושגה בנושא הפליטים ואמר "מוטב שאציין כי אנחנו דרשנו את 'זכות השיבה' וכי אתם, הישראלים, סירבתם". הנזק היה עצום. רבים, כולל דמויות בולטות במחנה השלום, הסיקו מכך בטעות, שהשיחות בטאבה התפוצצו על רקע סירובם של הפלסטינים לוותר על זכות השיבה. מימוש "זכות השיבה" הוא קו אדום עבור כל ציוני המעוניין בשמירה על אופיה היהודי של ישראל. ישראל ניצבת היום מול שני איומים אסטרטגיים המעמידים בסימן שאלה את עתיד המדינה היהודית: איום ההתחמשות של גורמים ומדינות כמו איראן ועיראק בנשק בלתי קונבציונאלי; והאיום הדמוגרפי על הרוב היהודי בארץ ישראל, כאשר התחזיות הדמוגרפיות העדכניות צופות כי בתוך כ-8 שנים יהיו ממערב לירדן יותר פלסטינים מאשר יהודים. אם עד אז לא יעבור קו גבול בין מדינת ישראל לבין המדינה הפלסטינית – משמעות הדבר תהיה סיוט מתמשך כאשר המיעוט היהודי יהיה השולט – במישרין או בעקיפין – ברוב הפלסטיני. העולם לא יקבל זאת; הפלסטינים בוודאי לא יקבלו זאת וימשיכו להילחם בנו; ואף רבים מאיתנו לא יוכלו לקבל זאת, משום שהמשמעות היא ויתור על החזון הציוני שביקש להקים מדינה יהודית - אשר רוב תושביה יהודים - ודמוקרטית. מי שמעוניין בהגשמת החזון הציוני חייב לפעול במלוא המרץ למניעת הסיוט הזה ולפעול להשגת הסכם קבע עם הפלסטינים. רק הסכם קבע, שיקבע גבול מוסכם בין המדינה הפלסטינית לבין מדינת ישראל יוכל למנוע את המשך שפיכות הדמים מחד גיסא ואת הפיכתנו למיעוט במדינתנו מאידך גיסא. יתרה מזאת, רק הסכם קבע יכול לפתור אחת ולתמיד את בעיית הפליטים הפלסטינים, ולרוקן מתוכן את התביעה ל"זכות השיבה". לממשלת שרון אין תכנית כיצד למנוע את הסיוט הצפוי, ומלבד הבטחה ל"עוד מאה שנים של חיים על החרב" או חלומות שווא על עלייתם של שני מיליון יהודים מאמריקה, אין בידה כל הצעה לפתרון. היא עושה כל מאמץ למניעת חזרה למו"מ, ואף נאחזת, בין השאר, בתירוץ של "זכות השיבה" כדי לטעון כי לא ניתן יהיה להגיע להסדר קבע עם הפלסטינים. ממשלת שרון לא רואה שבמניעתה את המו"מ היא מונעת למעשה גם את הפתרון היחיד לבעיית "זכות השיבה", שהיא למעשה בעיית הפליטים הפלסטינים. משא ומתן על הסדר קבע אינו עוסק בשאלות אידיאולוגיות וביישוב האמונות והמיתוסים של שני הצדדים. מטרתו היא לפתור את הבעיות הקשורות בהסדרת היחסים בין שתי המדינות. בטאבה, הצלחנו נביל שעת' ואני כראשי הצוות שעסק בנושא הפליטים, לפתור את שאלת ה"מיתוסים" ע"י תיאור מוסכם של סיפור המעשה. את עיקר המאמצים השקענו בנסיון להסכים על פתרון מבני מפורט לבעייתם של הפליטים. העקרונות לפתרון, כפי שפורטו בתכנית קלינטון, יכללו חמש אפשרויות לקבלת הפליטים: במדינת פלסטין; בשטחים שישראל תעביר לפלסטין במסגרת חילופי השטחים; בשיקום במדינות המארחות; ביישוב מחדש במדינה שלישית או בקבלת מספר מוסכם ומוגבל בישראל.

המשך

לפי אונר"א, יש כיום כ-3.7 מיליוני פליטים פלסטינים, מהם כמיליון וחצי בירדן, כמיליון וארבע מאות אלף בגדה המערבית ובעזה, כ-380 אלף בסוריה, וכ-380 אלף בלבנון. המספרים האמיתיים קטנים הרבה יותר. כיוון שסביר להניח שהפליטים החיים בגדה המערבית ובעזה יעברו שיקום ויעברו לשיכונים בתוך המדינה הפלסטינית, וכיוון שהפליטים החיים בירדן, נהנים שם מאזרחות מלאה דור שלם, וכיוון שבסוריה יש בידי הפליטים אפשרות לעבוד ולהשתכר, הרי שהבעיה האמיתית היא לבנון, שמספר הפליטים האמיתי בה הוא לא פחות מ-180 אלף ולא יותר מ-220 אלף ואותם יש הכרח להוציא מלבנון. מטבע הדברים, מי שירצה מהם להיקלט במדינה הפלסטינית שתקום, יוכל לעשות זאת, ומספר הפליטים שהסכימו מדינות שונות לקלוט, עולה בהרבה על מספר פליטי לבנון. עניין הפיצויים לפליטים מורכב מאוד אך פתיר, וכאן טמון המפתח לשיקומם. מדובר בעשרות מיליארדי דולרים שיאספו מגורמים שונים בעולם. לפי הפתרון המוצע, בתוך חמש שנים מיישום ההסכם לא יהיה בעולם אף פלסטיני במעמד של פליט! אך כאמור, באופן פרדוקסאלי, לאחר השיחות בטאבה הפך נושא הפליטים, שהיתה בו ההתקדמות הגדולה ביותר (זהו הנושא היחיד שהוחלפו בו טיוטות!), לסמל לאי היכולת להגיע להסכם. הימין ושרון ידעו לנצל זאת היטב. נושא "זכות השיבה" הוא אכן אחד המיתוסים החשובים והמרכזיים בתודעה הפלסטינית. בדומה למיתוס היהודי לגבי "ירושלים השלמה" (אשר לכל ברור שהיא מחולקת ורוב תושביה היהודים אף לא מבקר בחלקה הפלסטיני) אשר קשה למצוא רבים שיעיזו לצאת כנגדו, קשה למצוא בצד הפלסטיני רבים שיצאו בגלוי כנגד מיתוס "זכות השיבה". בשני הצדדים מי שמטיל ספק במיתוס – ועל כך אני יכול להעיד - סופג קיטונות של ביקורת קשה. אך אם נפעיל את מבחן המציאות אל מול המיתוס, נראה כי כמו "ירושלים השלמה" כך גם "זכות השיבה" היא שאיפה, שהפלסטינים מבינים שלא תמומש. מעבר להסכמות הבלתי רשמיות אליהן הגענו בטאבה, אשר משמעותן המעשית היא ויתור על מימוש זכות השיבה לישראל, הפלסטינים קיבלו באופן רשמי וגלוי את תכנית קלינטון אשר אומרת בפירוש כי "הצד הישראלי אינו יכול לקבל שום התייחסות לזכות השיבה שמשמעה הזכות להגר לישראל, שתעמוד בסתירה למדיניות הריבונית שלה ותאיים על אופיה היהודי של המדינה". וכן כי "על הצדדים לאמץ נוסחה שתבהיר כי זכות השיבה אינה ספציפית לישראל עצמה, אך שלא תשלול את שאיפתו של העם הפלסטיני לחזור לאזור". הפלסטינים אינם חפים מטעויות, ומטעויות קשות. קשה שלא להתקומם על סירובם במשך שנים רבות כל כך לטפל בבעיית הפליטים ועל העדפתם לטפח את המיתוס של "זכות השיבה" על פני פתרון המצוקה האנושית. היום אנו זקוקים לאנשים אמיצים אשר יעיזו לומר בפירוש כי יש פתרון לבעיית הפליטים וכי זכות השיבה לישראל לא תמומש. יש לא מעט פלסטינים אמיצים, שגם בתוך הטירוף וההקצנה שעוברים על שני הצדדים בימים אלה, יוצאים בגלוי ומכירים באופיה היהודי של ישראל ובכך שזכות השיבה לישראל לא תמומש. כך פרופ' סרי נוסייבה שיוצא באומץ כנגד התפישה העממית הפלסטינית אודות "זכות השיבה", כך יאסר עבד רבו, שר ההסברה ברשות הפלסטינית(!), אשר הודה בכך בהופעה פומבית משותפת אתי בוושינגטון, וכך עשרות אינטלקטואלים וחברי פרלמנט פלסטינים אשר חתמו לפני חודשים אחדים, עם אינטלקטואלים וח"כים מקואליציית השלום הישראלית, על הצהרה משותפת המכירה בפירוש באופיה היהודי של מדינת ישראל. אם נשכיל לעבור מ"זכות השיבה" אל "בעיית הפליטים"; מהשיח על המיתוסים, אל עבר השיח על פתרון הבעיות הקיימות, נוכל להגיע להסכם קבע עם הפלסטינים. היינו קרובים לכך בטאבה, ואנחנו עדיין קרובים לכך עכשיו. קווי המתאר של הפתרון ידועים לכל והם באים לידי ביטוי בתכנית קלינטון, אותה קיבלו זה מכבר שני הצדדים. מי שלא מתעלם מן ההתפתחויות הדמוגרפיות, ואשר חרד, כמוני, לעתידה של המדינה היהודית, צריך לעשות כל שביכולתו על מנת להגיע להסכם קבע עם הפלסטינים שיוכל להביא להפסקת שפיכות הדמים מחד, ומאידך להבטיח את אי מימוש זכות השיבה ורוב יהודי יציב למדינה היהודית הדמוקרטית.

אגב יובל, משהו מעניין

קולט אביטל, אברהם בורג, יולי תמיר, דליה רבין (בתו של יצחק רבין) ועמרם מצנע הם רק חלק מהמשלחת שיש (זה כל אנשי העבודה שאני יודע שהיו במשלחת, אולי יש עוד אבל לא ידוע לי). שמעון פרס דיבר בהפגנה הוירטואלית לטובת ז'נבה, ואמר אפילו: "יש רק דבר אחד טוב יותר מיוזמת ז'נבה, מפת הדרכים". אם אתה מעוניין לדעת עוד על ז'נבה תיכנס לאתרים: http://www.beilin.org.il - האתר הרשמי של יוסי ביילין. http://www.heskem.org.il - האתר הרשמי של יוזמת ז'נבה.

youvall

New member
מטוטלת פוליטית...

ממש חוכמה גדולה לתת לי מאמר של ביילין שמסביר למה ביילין הוא כן ציוני... על הבסיס הזה, אני אתן לך מאמר של בוש שאומר שהוא יודע מה הוא עושה בעירק-זה לא הופך את זה לנכון!!! גם דהמשה אומר שהוא ציוני-ביג פאקינג דיל! ביילין הוא לא ציוני, הוא קיבל והסכים לרצון השיבה, הוא מוכן לשנות את ההמנון,הדגל והסמל הלאומי שלנו בשביל למצוא חן בעיני אוכלוסייה שמגדירה את עצמה כפלסטינאית בעלת אזרחות ישראלית! ביילין לא מתנגד למה שאתה מכנה זכות השיבה-אחרת, הוא לא היה מקבל אתזה בז'נבה!!! המאמר הזה נכתב עוד לפני ההסכם האומלל הזה, והוא נכתב רק בתחילת ההקצנה של ביילין לשמאל הרדיקלי והאנטי-ציוני!

תגובה

דהמשה לא אומר שהוא ציוניי, הוא ערבי אנטי-ציוניי. הוא לא מוכן לשנת את ההמנון, הדגל והסמל הלאומי. הוא וז'נבה מתנגדים לזכות השיבה.

youvall

New member
כמו שכבר הראתי...

יח"ד לא ציונית! היא בעד שינוי הדגל וההמנון! אתם מוזמנים לבקר באתר של יח"ד ולקרוא את המצע שלהם... ביילין לא ציוני! ליו"ר יש זכות לדרוש שינויים במצע מפלגתו! ביילין קיבל את המצע! ביילין דיבר בעד הכנסת תכנים וסממנים ערביים-פלסטינאים ליסודות המדינה כמו הדגל,הסמל וההמנון! ז'נבה מקבלת את רצון השיבה בכך שהיא מקבלת את החלטה מספר 194 של האו"מ. היא מנציחה את ה"פשע" הישראלי בכך שהיא מנציחה כפרים וקהילות ערבייות שברחו במהלך מלחמות ישראל! היא לוקחת אחראיות בלעדית על בעיית הפליטים כאשר היא מפצה גם את הפליטים על כך שעזבו וגם את מדינות ערב על כך שהם יצרו את הבעייה מלכתחילה! ז'נבה היא אנטי-ציונית! ביילין הוא אנטי-ציוני! יח"ד היא אנטי-ציונית! ומקס? מה איתך?!?

יובל, זה לא המצע

לפני מהבנתי זה נכתב לפני שביילין נבחר וזה "מסמך אידיאולוגי". ביילין בטוח ציוני (וגם ז'נבה), אומנם יש לי בעייות עם אלה שרוצים לשנות את הדגל, הסמל וההמנון. אני בטוח ציוניי (אני אפילו לא רוצה לנסוע לחו"ל, אף פעם, בגלל אהבתי הגדולה לישראל). תיראה, אין לי בעייות להחזיר את מה שכבשנו ב 67', השלום שווה יותר. כל עוד ישראל יהודית, ופלסטין ערביית-פלסטינית (כמו בז'נבה), הכל בסדר. שמע, ואני באמת רוצה להשלים איתך. כאילו, למה אנחנו אמורים לשנוא בגלל דעות??? אתה שייך לחלק היותר "ניצי" של העבודה, אני ליותר "יוני" - אז מה??? פגשתי אותך בפורום היו"רים האחרון, ואתה באמת בן אדם מאוד נחמד (למרות שקצת עצבני
), ואני לא רוצה לריב איתך. אין לי בעייה שניתווכח, זה מצויין וכיף. אך בוא נתווכח בצורה מנומסת וידידותית.

youvall

New member
יש בעיית קליטה? מה זה פה? סלקום?!?

מצע=מסמך אידיולוגי, אשר לפיו אמורה המפלגה לפעול וללכת בדרך המסמך האידיולוגי. ביילין לא ציוני. איך אני יודע? כי הוא כבר התבטא בעד הכנסת תכנים ערביים לתוך יסודות הלאומיים של מדינת ישראל-הדגל, ההמנון והסמל. יח"ד לא ציונית. איך אני יודע? כתוב במצע, סליחה במסמך האידיולוגי, שלהם שהם תומכים בהכנסת תכנים וסממנים ערביים ליסודות המדינה היהודית היחידה! ז'נבה לא ציונית! איך אני יודע? ברגע שמקבלים את החלטה 194 של מליאת האו"מ והחלטה מספר 242 של מועצת הביטחון של האו"מ בעצם מקבלים את העיקרון שלפיו פליטים יוכלו לחזור למקומם שלפני שגורשו. נוסף לכך, יש קבלה של פליטים לתוך מדינת ישראל, כשהבסיס למספר הפליטים הוא הממוצע של הפליטים שיוכנסו למדינות צד שלישי-כלומר אם גרמניה תקבל 100 אלף, צרפת 200 אלף, אר"הב 30 אלף ופולין 15 אלף אז ישראל תצטרך לקחת כבסיס 86 אלף ו250 פליטים-זה הבסיס... זה מה שזה אומר...זו הסיבה שז'נבה לא ציונית! היא מכניסה פליטים לתוך מדינת ישראל,פליטים שיקבלו אזרחות ויוכלו להציע למפלגת הערביות והשמאל-קיצוניות ולעודד הפיכת מדינת ישראל למדינה דו לאומית(הצעד הראשון כבר נעשה עם הכנסת תכנים ערביים לסמל,להמנון ולדגל). השלום שווה הרבה מאוד, אבל לא את החיים של היהודים במדינת ישראל! לא את קיומה של מדינת ישראל כמדינה יהודית! קבלת רצון השיבה,כמו שיש בז'נבה, יגרור את חיסולה של מדינת ישראל כמדינה יהודית! השלום לא שווה לי עד כדי כך! פגשתי אותך בפורום היו"רים האחרון, אמרנו לך מה לא לעשות...התעלמת מזה...שא בתוצאות של מעשייך.

לא, לא ולא

ביח"ד מה שעכשיו נקראה "המסמך האידיאולוגי" הוא פרה-מצע. אתה אומר אותו דבר 200 פעם, תפסיק כבר להמציא. ז'נבה מ ב ט ל ט את זכות השיבה. אני מהתיק לך מעיקרי ההסכם: 5. פליטים. אין בהסכם זכות שיבה של פליטים פלסטינים לישראל. הפתרון המוסכם לסוגיית הפליטים הפלסטינים יביא קץ למעמד הפליטות ויכלול מרכיב של פיצוי כספי ומגורי קבע. בפני כל פליט יעמדו מספר אפשרויות באשר למגורי הקבע שלו. האפשרות היחידה, שהיא זכותו האוטומטית של כל פליט, הינה להתגורר במדינה הפלסטינית, ביתו הלאומי. האפשרויות האחרות הן: להישאר במקום מגוריו הנוכחי, או לעבור לאחת המדינות השלישיות שיקלטו את הפליטים. מימוש האפשרויות האלו כפוף להחלטתן הריבונית והבלעדית של כל אחת מאותן מדינות. ישראל תהיה אחת מהמדינות השלישיות שישתתפו במאמץ שיקום הפליטים ותתייחס כבסיס לחישוב מספר הפליטים שהיא תקלוט, בממוצע המספרים שייקלטו במדינות השלישיות. ההסכם יביא לפתרון קבוע ומלא של סוגיית הפליטים ולאחריו לא יהיו שום תביעות נוספות בנושא. 2. גבולות והתנחלויות: · הגבול אשר נקבע על גבי מפה מפורטת הינו סופי ולא ניתן לערעור. · על פי ההסכם והמפות, גבולותיה המורחבים של מדינת ישראל יכללו יישובים יהודיים הנמצאים כיום מעבר לקו הירוק ושכונות יהודיות במזרח ירושלים, כמו גם שטחים בעלי חשיבות בטחונית בעורפו של נתב"ג - כל אלה יסופחו לישראל בהסכמה, ויהפכו לחלק בלתי נפרד ממנה. · כך, כ-300 אלף ישראלים החיים היום מעבר לקו הירוק יישארו בבתיהם ובישוביהם וייכללו בתוך גבולותיה המוסכמים של מדינת ישראל. · בתמורה לסיפוח גושי ההתחלויות, השכונות במזרח י-ם, והשטחים הבטחוניים, ישראל תעביר לפלסטינים שטחים חלופיים עפ"י יחס של אחד לאחד. · ישראלים יוכלו להשתמש באופן חופשי, ובהתאם להסדרים מיוחדים, בכבישים חשובים כגון מודיעין-ירושלים, ירושלים-בקעת הירדן, ומבקעת הירדן לכיוון בית שאן ועין גדי. 3. ירושלים: · הפלסטינים יכירו בירושלים כבירת ישראל. · בגבולותיה החדשים, ירושלים תהיה עיר עם רוב יהודי מוחלט ומוצק. · כל השכונות הישראליות במזרח ירושלים יהפכו לחלק בלתי נפרד ממדינת ישראל וייהנו מחיבור רציף אל העיר המערבית. · היישובים הישראלים הסמוכים לירושלים ונמצאים היום מעבר לקו הירוק -- מעלה אדומים, גבעת זאב וגבעון -- יסופחו לישראל גם הם. · הכותל המערבי והרובע היהודי יהיו בריבונות ישראלית מלאה. · העיר העתיקה תהיה פתוחה לתנועה פנימית לכל הנכנסים בשעריה. · הפלסטינים מכירים בקשר ההסטורי ובמשמעות הייחודית של הר הבית לעם היהודי. · מובטחת הגישה החופשית של ישראלים להר הבית. · מסגרת הבקרה הבינלאומית תאכוף את איסור החפירה והבניה בהר הבית. · 220 אלף אזרחי מזרח ירושלים יהפכו לאזרחי המדינה הפלסטינית ויאבדו את מעמד תושב הקבע של ישראל ממנו הם נהנים היום. בקיצור, הנה הלינק ותקראה את הכל: http://heskem.org.il/haheskem.asp נו יובל, עכשיו תמשיך להמציא שקרים ושטויות?

youvall

New member
כן כןכ כן

תקרא את ההסכם...תראה שהסעיף הראשון הוא קבלת החלטה 194 והחלטת מועצת הביטחון 242 שמדברות על חזרה של פליטים למקום מושבם לפני שהפכו לפליטים! תראה שמדינת ישראל קוטלת פליטים-כבסיס היא לוקחת את ממוצע הפליטים שנקלטו במדינות צד שלישי!

וכאן ביילין פוליטיקאי מבריק

אף ערביי לא רוצה לגור במדינת העולם השלישי, אפילו אלה שכבר גרים שם לא רוצים. המספר יכול להגיע מקסימום ל 100 פליטים, לא יותר. מדינות העולם השלישי סופר קטנות, ולא מפותחות. אם כבר ילכו לשם ערביים, המדינות כל כך קטנות שהממוצע לא יכול לעבור את ה 100. רק למקרא שביילין טעה, הוא דאג לנסח את זה כ"ישראל תתחשב בממוצע", גם אם הממוצע יהיה אלף, ישראל תגיד: "התחשבנו, הסתכלנו - לא הולך". ואפילו אתה אמרת, בסיס - רק בסיס. לא מכניסים יותר מ 100. 242 זה ההחלטה שדורשת מישראל לסגת לגבולות67, מה בדיוק מדבר שם על זכות השיבה? -11/12/1948 קבלה העצרת הכללית של האו"ם את החלטה 194 בנושא הסכסוך בפלשתינה-א"י, שסעיף 11 שלה בנוסחת המקור ובתרגום לעברית מסופח בהמשך. ההחלטה קובעת בין השאר בפשטות – "שהפליטים הרוצים לחזור לבתיהם ולחיות בשלום עם שכניהם יורשו לעשות זאת במועד המוקדם האפשרי". הבתים שלהם נמצאים במה שכבשנו ב 67'. ב 48' ברחו משם חלק למרות שלא כבשנו את המקום, ב 67' ברחו עוד יותר כאשר כבשנו את המקום. אין שום פליטים אשר יוכנסו למדינת ישראל שתהיה בגבולות 67'.

youvall

New member
ואוו...אתה...ואוו!

מדינות צד שלישי! לא עולם שלישי! מדינת עולם שלישי=רואנדה, מצרים, ירדן, סוריה! מדינות צד שלישי=מדינות שהן לא ישראל ולא פלסטין! ביילין לא פוליטיקאי מבריק...הוא מתקפל סדרתי! החלטה 242 של מועצת האו"מ קוראת לישראל לחזור לגבולות קוי הפסקת האש של 49' ולאפשר לפליטים שנוצרו כתוצאה מהמלחמות לחזור לבתיהם המקוריים(גם פליטי 49' וגם פליטי 67'). ב48' ברחו אנשים מהגליל, מהנגב, מצפת! זה הפליטים שרוצים לחזור! זה הפליטים שהחלטה 194 אומרת שיחזרו לבתיהם!

לא ניראה לי

בדקתי באינציקלופדיה על החלטת 242 - אין שם דבר על פליטים, רק כתוב שהם צריכים להיות משוכנים בשטח שכבשנו ב 67'.

youvall

New member
יפי לך!

תיכנס לאתר של האו"מ...תחפש החלטה של מועצת הבטחון 242, תקרא, תפנים-תבין! ד"א, החלטה 243 מדבר על הציונות כגזענות...סתם לידע כללי!

רואה יובל?

ביילין, מצנע, תמיר, בורג וכל שאר חברי המשלחת הישראלית הם הכי ציוניים שיש.

למעלה