יואב טל, גננת.

ערסlight

New member
יואב טל, גננת.

שמעתי רעיון בגלי צה"ל על מגמה שבה גברים בעלי תואר אקדמי וקריירה עושים הסבה להוראה. [יש 1500 כאלה] המרואיין, עורכדין לשעבר, עשה הסבה של שנתיים במכללת לוינסקי, התמחה בגיל הרך, סיים בהצטיינות ועושה סטז' בגן ילדים. מה אני אגיד לכם... מהזה עשה לי טוב. סוף עידן של חלטורה בחינוך? [לא נורא... מקסימום תהי מורה...] ובנות... עורכדין OUT, גנן INN.

יערית

New member
זה לא חדש:)

הרבה גננים מסתובבים אצלנו בצ'כונה

אא ניר

New member
הבעיה היא.

שאנשים טובים. מחנכים. צריכים לצבור הון, במשך שנים, על מנת שיוכלו לעסוק במקצוע הזה כתחביב עם אש"ל של 1000 $ לחודש.

ויכולה להוסיף

שהוא עושה עבודה מצויינת. הגישה שונה, סדרי העדיפויות שונים, הפרקטיקה, ההסתכלות המרחבית שונה לגמרי. פחות חשוב לו גן מדוגם וממורק (אם כי הגן די נקי). הוא יושב עם כל ילד באופן פרטני ומלמד אותו לחשוב...לא רק להגיע לתשובה. (אם 2+2 = 4, אז הוא תמיד שואל...באיזו עוד דרך נגיע לספרה 4.) הוא זיהה דברים שהגננת הקודמת כלל לא ייחסה להם חשיבות והוכחו כנכונים. הוא כשלעצמו מקנה להם דמות גברית <>סתם מעלה יתרון נוסף. אי אפשר להתעלם מהחיוך שעולה על פניו כאשר הילד מגיע בזכות הכלים שהוא נתן לו למקום ולתוצאה הנכונה. אי אפשר להתעלם מהעובדה שהילדים מחכים בקוצר רוח לשעת הפרטנית כל אחד ואחד. אי אפשר להתעלם מהעובדה שכשהוא נכנס לחדר הם יושבים ומחכים לשמוע אותו, מכבדים אותו. הוא לא צריך להרים את הקול. מספיקה נוכחותו. אי אפשר להתעלם מהעובדה שהוא מחבק כשצריך, יושב על הברכיים והם רוכבים עליו, מתחרה איתם כמו ילד (כי הרי גברים הם ילדים בנפשם) ונותן להם קצת אחרת. אני מאושרת עבורם

n o g a1

New member
ללא צל של ספק

אם יגיעו יותר גברים למערכת החינוך - סוף עידן החלטורה בחינוך... יומרני ומתנשא.

n o g a1

New member
ועדיין כלום!

מצב מערכת החינוך מורכב מהמון אספקטים. רדוד , לייחס את המצב לעובדה שמורות חסרות תאי מוח (בטוי שלי) , מסכנות חסרות תכלית ("יאלה , תלמדי הוראה , זה מקצוע טוב לאם", או לחילופין "אין לך מה לעשות תיהיי מורה") הן אלו שמנהלות את מערכת החינוך. אספקטים רבים , אמרתי? ממדיניות ,סדר עדיפויות מדינית , תקציבים , סוציאליזם בכאילו, מעמד המורה , קריסת מוסד ההורות (של מי הילד?).... הגברים הם אלו שיעשו קץ לחלטורה? יומרני , מתנשא ועדיין.... כ ל ו ם!

Ima Adama

New member
נישמע טוב, הבעיה היא במערכת

מערכת עם 40 תלמידים בכיתה, עם תכנים ללא כיסוי, כמו למשל לימוד נושא השונה בחברה, אבל המערכת עצמה לא בנויה להתיחס לשונה ולא נותנת תשובות הלכה למעשה ואני לא מדברת על חריגות. "צחוק בלב" נתנה דוגמא טובה לגנן בעל אישיות נעימה חושבת ומתחשבת שיש לו את היכולת הטכנית לשבת עם כל ילד וילד, מה שמחויב המציאות לדעתי ולא יכול להיות למיושם במערכת שאין לה תקציב של שעות ותנאים. לכן גם אם יכנסו למערכת החינוך קומץ של טובים ומוכשרים, הם עדיין יהיו טיפה בים והם יצטרכו להיות באמת מיוחד כדי לשרוד במערכת ללא כלים לעבודה.

עידן חדש?

לא ניראה לי...זה לא יקרה עד שלא יתגמלו את אנשי החינוך כמו שמתגלים בכל מקום אחר... רציתי להגיד היי טק- אבל אפילו לי נישמע הזוי... למרות שחושבת שכן...עד אז המוכשרים באמת ייברחו למקומות אחרים

אני בעד

(אבל זה לא כזה חדש,אבא שלי היה גנן מתישהו במהלך שנות השמונים)

../images/Emo13.gif

דמות גברית בעולם הילדים..במיוחד בגנים..בגיל הרך<הגיל שהכי אוהבת> חושבת רק תעשה טוב לה... ולי.. זה בהחלט משב רוח מרענן...< ולא לריח האפטר-שיב..התכונתי..> נ.ב בצוות שלי שנה שעברה היה אחד כזה..זה משהו אחר לחלוטין חופשי כזה..פחות קובנציונאלי.. שנה הבאה..חוזרים לעבוד יחד..

למעלה