יהרג ובל יעבור

isrh132

New member
יהרג ובל יעבור

לצערי התפתתי ושכבתי עם אישה נשואה. מה שאני מחפש זה דרכים לתקן את המעשה.(האם חרטה וקבלה לעתיד מספיקים?!) בנוסף נקשרתי אליה והייתי רוצה במידת האפשר פתרון לשכוח, כמובן שבשלב ראשון אינני מדבר איתה יותר, ברם היא איננה יוצאת לי מהראש. בתקוה לתשובה דחופה ובתודה מראש. נ.ב. במידה וזה משנה אז הינני רווק.

DAVID523

New member
שלום אחי היקר

המעשה שעברת עליו הוא לא תנאף. העצה הכי טובה זה ליפנות לרב דרך הרבנות. לספר לו על המיקרה.השערה שלי אם תחזור בתשובה הקדוש ברוך הוא לא יעניש אותך. מצטער אין לי דרכים אחרות אבל אומרים .שתשובה וצדקה ותפילה וגמילות חסדים כלפי יהודים . מעבירים את רוע הגזרה. נ.ב - בזה שאתה לא נשוי.יש האומרים שחתן וכלה ביום חופתם נמחלים עוונתיהם.אבל אני לא בטוח אם מדובר גם בעבירות של אי ציות ללוחות הברית.

א77

New member
דעתי: לא לפנות חלילה לרבנות

ולא לספר על כך. איני יכול להעלות כאן את טעמי. צר לי. אבל זה לא כה פשוט, כאילו לכל הדעות כדאי לפנות לרבנות. ואכמ"ל.

DAVID523

New member
אני חושב שלצורך חזרה בתשובה

כדאי ליפנות לרבנות כי רק רב רשאי להסביר איך לחזור בתשובה בצורה טובה.מבלי להגזים להתייאש ולרדת מהחזרה בתשובה חס וחלילה בנושא זה,

א77

New member
רב ורבנות זה שני דברים

הרבנות היינו הממסד הרבני שם יש קידושין וגירושין. וכשאדם ניגש לרבנות להעיד כביכול שבעל אשה נשואה לו לא, הרי הוא מטיל דופי בילדיה לממזרות חלילה. זה דבר שצריך שיקול דעת. ואולי יבוא אדם שלא חטא בכזאת, וילך לרבנות להעיד רק בשביל מטרה לגרום פסול בילדיה, והתוצאות חמורות... לגשת לרב, וודאי טוב. טוב לגשת לרב כל יום, ללמוד תורה מפיהו ולחפש דרך תשובה וכו'.

א77

New member
לא סתם התאפקתי בתגובתי הראשונה

מלומר את הנלענ"ד שלא רצוילהפנות אל הרבנות הממסדית שם עוסקים בנושאים הרשמיים. אלא רק אל רב בשביל מציאת דרך תשובה. והנה זיל גמור. הבט הנושא נפתח בגלל שראיתי ואוליי בטעות שכן לומר מדוע. אין אדם משים עצמו רשע, זה נידון ארוך, אבל לא כשיש לו אינטרס לשים פסול בילדים או באימם בשביל להופכה חלילה לזינתה תחת בעלה. הרי כל ה'רשעות' בה הוא משים עצמו הינה אפסית לעומת הפיכת האשה ההיא לזינתה חלילה ולגרום חיוב גט לבעלה. הרי מה איכפת לכזה 'מאשים' בדור שלנו, שהכל כמעט פרוץ. ובקיצור: אין אדם משים עצמו רשע, ברור לא כשנראה בעליל שיש לו סיבה טובה להעליל. נושא של רוב בעילות אחר הבעל, גם נושא כה נדוש ונידון, וניתן להתפלפל בזה המון, אבל לענ"ד המקום לזה צריך להיות בפורום 'פלפולי דאוריתא' לכשיקום כזה. ועדיף שלא יקום, ויישאר ביני עמודי דבי מדרשא.

SupermanZW

Well-known member
תשובה

אם אתה מתחרט ומקבל על עצמך לא לנאוף שוב יסלח לך ה'. זה שאינך מדבר עם האישה עוד לא מכפר על חטאך אלא רק החרטה והקבלה שלא לחזור שוב על החטא.

פייקו

New member
רואה אני לפרשת השבוע

"וישלח" את מעשה שכם בן חמור בבת דינה - ופרשה לאחר מכן את מעשה יוסף הצדיק עם אשת אדוניו- ומדהים איך "סולם" של יעקב נכר פה בין הארצי לגשמי . האמת שאין אני רב אך אני יודע שתשובה הבאה עם חרטה וקבלה ותפילה יכולה להעלות אותך ולא רק אותך אלא את כולנו באותו הסולם .. אך נראה לי שעם החרטה והקבלה על כךל אחד מאיתנו לעשות מעשה .. כמו להדליק נרות בבית הכנסת בכל יום שישי על מנת להדליק את האור שעמעמת באות הברית שהיה ברור עד עכשיו.. או כל קבלה אחרת ולזכור שאתה עושה זאת בגלל אותו מעשה..

dudwity

New member
אם תלך לרבנות...

ישאלו אותך מי האשה יודיעו לבעלה על כך שבגדה בו ותגרום לכך שתפרק משפחה בישראל. האם באמת אתה חושב שאם תתפלל ותחזור בתשובה יסלח לך? אולי. אבל קודם לכן אתה צריך לסלוח לעצמך וזה הדבר הקשה יותר. לדעתי החזרה בתשובה תעזור לך ויסלח לך רק אם אנשים אחרים שיודעים יסלחו לך על כך. לפתח חטאת רובץ ואתה תמשול בו...הישמר פן תחטא.

למעלה