יהיה בסדר...

יהיה בסדר...

יש לנו צבא חזק, הוא יבוא לעזרתנו. הוא יחלץ אותנו. ואם ניפצע? אין בעיה, יש לנו בתי חולים מסודרים וערוכים לכל מצב, אנחנו לא כמו האוייבים הפרימיטיבים האלה, שהשידורי טלויזיה שלהם נראים כמו קלטת בר-המצווה ועוד בקמצנות. החיילים ערבים זה לזה, הם לא יפקירו פצועים בטח, גם אם זה שטח אוייב. אפילו אם יהיו האוייבים מסביב, ולא יהיה לאן לברוח, תמיד יש חיל אויר, יש ארטילריה. יש מודיעין מהכי טובים בעולם. כן, בדיוק, הם יודעים כבר עכשיו מתי סוריה ולבנות ייפלו לרגלינו. הכל יהיה בסדר הכל טוב, רק שהקירות של מתחם הקבר נעשות קהות יותר, מה קורה פה? למה אין פה אף אחד? כבר עברו כמה שעות, והדם שנוזל עומד להיגמר. איפה צה``ל? איפה האמבולנס? איפה הנשיא שבא לנחם אותי במחלקת אשפוז בבית החולים? או שאולי זוהי פשוט המחשבה האחרונה שעוברת במוחו של חלל צה``ל שנאלץ לחיות את רגעיו האחרונים בקבר יוסף, מחכה לעזרה? כוס אמק.. פושע.

MajoR_ToM

New member
אתה צודק לגמרי

אני רבתי עם חברים לי כבר מספר ימים על זה הם טוענים שזה בסדר ויש כל מיני שיקולים אחרים זה פשוט גועל נפש- הם הפקירו חייל למות חייל שהחליט לתת את עצמו למדינה - מת משיקולים מדיניים למה ? אני לא בטוח שאני רוצה להיתגייס לצבא כזה

בדיוק,

זה שאתה רכוש הצבא לא אומר שהצבא מפקיר רכוש אה? ושמעתי שבעצם מאשימים את הפלסטינאים שלא פינו אותו? איך הם עדיין בוטחים בשקרנים הנבלות האלה? כשהם כואסים, אין להם מספיק לב לרחמים... פשוט צריך לא להכאיס אותם נכון? פושע, שסף הכאס שלו עומד לגרום לו לרוץ את החמש קילומטר לטול-כרם ולהרוג ילד ערבי בזרועות אביו.

yad

New member
השיקול היה פשוט-

אם מנסים לפנות את החייל בלי המשטרה הפלשתינית זה אומר להיכנס לשם עם טנקים. להיכנס לשם עם טנקים זה לכבוש את חצי שכם (שכם נכון? לא טול-כרם... אני מקווה. הכל מתערבל). המשמעות של זה זה להרוג עוד חיילים שלנו בשביל חייל אחד שבאותו זמן היה עדיין יציב. אף אחד לא ידע שבכל מקרה המצב היה מדרדר... אף אחד לא רצה שהמצב יחמיר מעבר למה שהוא... כל הטיעונים שאני מביא נשמעים דביליים ולא רציניים. אין לי מה לומר. אם זה היה קורה לאח שלי הייתי מתוסכל וכועס וכואב לא פחות. המשפחה שלו הייתה פשוט שבורה וכועסת כל כך. אני לא מבין ומכיר את השיקולים של הצבא, רק השיקולים שלי אם הייתי שם. אתם הייתם מוציאים אותו בכל מחיר? גם אם המחיר הוא עוד חיילים מתים?

winter

New member
בכל מחיר

אחד הדברים שהבדילו את צהל מצבאות אחרים זה שהחיילים ידעו שהם לא סתם שכירי חרב אלא שלא משנה מה קורה יבוא לחלץ אותם בכל האמצעים, בין אם זה אומר לכבוש את חצי שכם או לירות עם האפאצ`ים כדי לפנות אותו במסוק. מה לעשות שזו לא פעם ראשונה שזה קורה (עיין ערך רון ארד) והחייל מת. נראה מה עכשיו יעשו עם החיילים החטופים..

למעלה