יהונתן גפן

tamijul

New member
יהונתן גפן ../images/Emo20.gif

האם זכרוני מתעתע בי...האם אני זוכרת נכון שליהונתן גפן יש שיר ששמו או נושאו רובינזון קרוזו ?? מישהו יודע על מה אני מדברת ? תודה.

shellyland

New member
"רובינזון, אי ההבנה הוא אי בודד"

יש אכן כזה שיר, אם כי אני ממש לא מכירה לחן שלו (אבל אני לא סמכות בענין). זהו שיר נחמד שפותח במילים "אתה בורח אליו מאניות טרופות" ומופיע באחד מספרי השירה שלו. נדמה לי שב"בעיקר שירי אהבה" או ב"כמה מילים" אבל אני ממש לא בטוחה. כשאגיע הביתה הלילה אבדוק ואף אקליד עבורך את המילים.

tamijul

New member
יששששששש ../images/Emo20.gif

את מתוקה...איזה כיף. כבר חשבתי שחלמתי את זה...אוף. נכון, אין לחן לשיר, אבל אני מכירה מישהי שהלחינה אותו...מקסים. אמתין לך (למילים) בלילה (טוב, זה נשמע כמו גבר מאוהב, אבל אני בהחלט מתרגשת..
)...כמה קל לרגש אותי

shellyland

New member
אני בהחלט מבינה את ההתרגשות

המישהי הזאת שהלחינה אותו - יש לה את זה מוקלט? יש איזה סיכוי לשמוע? סיקרנת אותי.

tamijul

New member
המישהי הזו...../images/Emo20.gif

שמה מיכל אלברשטיין (אחיינית של חוה אלברשטיין)...ואין לי שום קשר איתה. את השיר מולחן שמעתי לפני כמה שנים...

ramil

New member
יש לו משהו עם לנפץ אגדות ילדים

איזה 3 שירים על הנסיך הקטן, אחד על נילס הולגרסן, אחד או שניים על גוליבר, וגם אחד על רובינזון קרוזו. "אהבת רובינזון קרוזו" ===================== אתה נמלט אליו מאניות טרופות נפלט לחוף שלא אתה בוחר נרדם חסר אונים בחול בין הצדפות ומחפש מקום להסתתר אתה נמלט אליו מאהבות קשות ומתחבק עם העצים הערומים כי כאן אתה לבד חסר-בושות סמן את הלימות והימים אתה חשבת שאתה מבין הרבה אבל בתחנה הזאת אתה יורד ומחפש מקום קטן להתחבא מאור עולה וחושך שיורד רובינזון, אי-הבנה היא אי בודד.

shellyland

New member
גוליבר היה ענק קטן מאוד ../images/Emo6.gif

ראית איך הקדמת אותי בשתי דקות? לא יפה!

shellyland

New member
וגם עליסה בארץ הפלאות

"הפרחים גבוהים עליסה שיהיו בריאים הגננים"

shellyland

New member
אהבת רובינזון קרוזו

אתה נמלט אליו מאניות טרופות נפלט לחוף שלא אתה בוחר נרדם חסר-אונים בחול בים הצדפות ומחפש מקום להסתתר. אתה נמלט אליו מאהבות קשות ומתחבק עם העצים הערומים כי כאן אתה לבד, חסר-בושות סמן את הלילות והימים. אתה חשבת שאתה מבין הרבה אבל בתחנה הזאת אתה יורד ומחפש מקום קטן להתחבא מאור עולה וחושך שיורד. רובינזון, אי-הבנה הוא אי בודד. (יהונתן גפן, מתוך "בעיקר שירי אהבה")

מוגג

New member
ידעתי ששמעתיו פעם

השיר הולחן ובוצע גם על ידי מירון מינסטר ("מדינה חמה").

למעלה