יהוה

פיפסון

New member
יהוה

Two thousand years ago Epicurus proposed that, if God is willing to prevent evil but cannot, he is not omnipotent. If able but not willing, he is malevolent. If neither able nor willing to prevent evil, "then why call him God?"

מדוייק ולמה ללכת רחוק

אם יש אלוהים- והוא לא מנע את השואה ואת מעשי האונס והרצח המתרחשים מדי שנייה ושנייה אז הוא שהוא סדיסט או שהוא אימפוטנט. לגביי ה"הסברים" לשואה של הדתיים, זו אחת הסיבות ששונאים אותם כל כך, תסתכל לבת למשפחה שנרצחה בשואה בייסורים (רוב המשפחות שם עוד היו שומרות אם לא חרדיות) ותגיד לה שזה למען מטרה "גבוהה" יותר כמו א"י או כל החרטות שגם לא נכונות כלל וכלל. ותשובתך האווילית מר "אמת אחת" (שבטוחני כי אינך יודע מהי) הייתה "בדיוק על טעות כזו דיברתי למעלה!!שהאדם יצר לעצמו אלוקים שהוא "לוחם זכויות האזרח" ושיעשה את העולם מושלם מחר בבוקר!" לא מר ""אמת"" אבל אצח שישה מיליון זה לא זכויות אדם וגם לא עולם מושלם... או שאין אלוהים או שהוא סדיסט.

אימאלה

מהיכן הגעת להנחות מופרזות ולא הגיוניות שכאלו? אלוהים הוא לא זה שעושה הכל אנשים הם אלו שעושים הכל. הם אלו שגורמים לנזק סביבתי ולשינאה!!!! אלוהים לא אשם בכלל בכך!!!!! רק בני אדם והליגטמציה שהם נותנים לעצמם!!!

s u p e r mind

New member
וזה בדיוק מה שהאתאיסטים טוענים

ואילו המאמינים טוענים שהאל ידו בכל ויד כל בו, למרות שהדבר לא ייתכן אם הוא אל רחום וטוב- כי אם הוא אכן קיים ומתערב אז או שהוא אל רשע, או שהוא לא מתערב כפי שאת חושבת, או שהוא פשוט לא קיים.

מאמי

אתה יודע שלא כל הנראה לעין הוא לא קיים. זה לא נכון בהכרח. אני טוענת שהוא קיים בכל אחד מאיתנו אבל הוא לא מתערב כי בני אדם אשמים בהכל, ככל הידוע לך!!!

גוססי

New member
"לא כל הנראה לעין הוא לא קיים"

האמנם? ומה בדיוק את עושה בענין הדרקון הבלתי נראה שיש מתחת למיטתך?

קוראת

לו סיפור קטן לפני השינה

s u p e r mind

New member
../images/Emo3.gif

אבל את יודעת שלא כל דבר שלא נראה לעין ולמחקר המדעי בהכרח קיים. וטח שאני לא מערער על אמונתך אבל אני רוצה להעמיד אותך על גל מחשבתי בו תתוודאי לשאיפתך להאמין באל בשכנוע עצמי. למה את חושבת שהוא קיים? אם הוא קיים, אז מה גרם לו להתקיים? למה "ברא" את היקום ואיך? שאלות אלו לא נועדו למענה, אלא כחומר למחשבה בשבילך. ויש לציין שכפי שגוססי העיר, אם ישנם ישויות שקיימות גם מעבר לתפיסות חושינו ומחקרנו, אזי ישנם בוודאי גם רוחות, אלילים, חרקים מפחידים, מכשפות, מפלצות שקיימות למרות שאנחנו לא תופסים אותם בחושינו.

מאמי

אולי די עם זה? אתה יודע שלא אהיה כמוך, ולהפך אתה גורם לי ללכת לצד הקיצוני בשאלותיך.

s u p e r mind

New member
../images/Emo52.gif

נקודתי הייתה שלרוב האנשים יש צורך פסיכולוגי מובהק באמונה באל. ואין לי כל כוונה לגרום לך להצטרף לקהילה האתאיסטית, אלא בסה"כ להציג בפנייך את המתודה האתאיסטית שכפי שראית יש לה בסיס מוצק.

neko

New member
של נעליך מעל רגליך אל מול

דברי חוכמה! דרדק.

למעלה