יהודי סרס

נוחם רם

New member
יהודי סרס

למישהו יש מידע על היהודים בסרס? אני מחפש את משפחת נחמה בסרס ועל קשר אפשרי שלה עם משפחות נחמה בסלוניקי.

ariehprh

New member
אנא קרא את הקישור האדום בראש דף הפורום

וחזור עם שאלה יותר מפורטת.

אריה

חוקר נחמה מירושלים ?

אני מכיר נחמיאס ששורשיהם בביטולה, מקדוניה,
ולאחרונה גם מישהו מהפורום שקשור לנחמיאס מסלוניקי.

שרי סילבר

Active member
משפחת נחמה חייקין חברנו מתעניין במשפחת נחמה מסלוניקי. מקווה שיראה את הודעתך, ואולי יוכל לתרום מהידע שלו ביחס לקשר פוטנציאלי עם משפחת נחמה מסרס.

בנוסף, בעבר היה בפורום חבר שהוא צאצא של משפחת נחמה מסלוניקי. כבר זמן רב שלא השתתף בפורום, לפחות באופן פעיל. נסה לחפש בארכיון-הפורום. אני מקווה שניתן לשלוח לו דוא"ל דרך הפורום, כי איני יודעת אם קורא את המסרים (אבל בכל מקרה כדאי לשלוח מסר אם אופציית הדוא"ל לא קיימת).

Ilanguy

New member
אולי המסמך המצורף יעזור לך במעט

הקהילה היהודית של סרס

Ilanguy

New member
ויש גם גרסה עברית לנ"ל

אבל עד כמה שאני יודע אין משפחת נחמה בסרס.
יש בסלוניקי ויש במונסטיר

שרי סילבר

Active member
משפחת נחמה בסרס באתר של יד ושם יש לא מעט דפי-עד לזכר נספים, ששם-משפחתם נחמה. רובם, אכן, מסלוניקי, אך בהחלט יש כאלה מסרס, כך שלא הייתי ממהרת לקבוע, שאין משפחת נחמה בסרס.

נוחם רם

New member
משפחת נחמה מסרס

תודה על המאמר. יש לי אותו ותהיתי למה משפחת נחמה אינה מוזכרת בו. בוודאות אני יודע שהיתה משפחת נחמה מסרס כי לפחות משפחה אחת הישראל מוצאה מסרס. מה שאני מחפש לדעת זה אם ואילו קשרי משפחה היו בין הנחמות מסרס לאלו בסלוניקי.
דרך אגב האם יש לך מידע איך להגיע לכותב המאמר?

Ilanguy

New member
לנוחם רם - היתה משפחת נחמה במונסטיר

מצ"ב צילום מהספר של שלמה אלבוחר על מונסטיר/ביטולה

נוחם רם

New member
משפחת נחמה במונסטיר

כל הכבוד. תודה.
האם שם הספר: מונסטיר (ביטולה) מקדוניה : עיר יהודית עתיקה, שיהודים אין בה - אש טרבלינקה אכלתם / שלמה אלבוחר.

למעלה