" יהודי ! דבר עברית !!!"

אריה גל

New member
" יהודי ! דבר עברית !!!"

‏"ברור שמבחינה שיווקית הכי נכון זה להשתמש במילים לועזיות.

"ביופילטר" ! וואו !!!

אבל רבאק, למה להמציא את המילה BRT,

כשכבר יש מילה ? "קוו 29" ?

כן.

כפר סבא, רעננה, הרצליה.

נכון, כנראה שאחר כך בסידור החדש כדי להגיע למדיקל סנטר יהיה צריך בסוף גם לקחת מונית,

ועדיין: כפר סבא, רעננה, הרצליה. "קוו 29". לא ככה ?

"קוו 29".

וכל הווג'אראס ( וכל המיליארדים) זה כדי שהאוטובוסים של קוו 29 יהיו בצבע אחר.

נו, טוף.

מישהו במדינה הזאת צריך להתפרנס.

ומישהו צריך, כמובן שמהכסף שלנו, לעזור לו.

אנחנו כולה רק אלה שבוחרים כל כמה שנים מי בדיוק יהיו אלה שימצאו דרכים יצירתיות להעביר להם את הכספים.

.

ATAF151

New member
יהודי! עבוד יסודי יותר !!!

אנא פרט מה בדיוק מתכוונים לעשות ב BRT ולמה אתה חושב שזה לא נכון, ולמה משרד התחבורה חושב שזה כן נכון.
הרי לא מדובר פה ביוזמה פרטית של מישהו אלא של משרד התחבורה ושל ארצות נוספות בעולם כולו.

אני לא התעמקתי בנושא, אבל לפי הזכור לי מדובר על משהו כמו הרכבת הקלה בירושלים, אבל באמצעות אוטובוסים גדולים ומשוכללים שמוזילים מאוד את זמן ההקמה.

ולהלן ציטוט מויקיפדיה: "מערכת TransMilenio היא מערכת BRT מאסיבית שהותקנה בבוגוטה בדרום אמריקה. בעקבות הקמת המערכת, ירדו התאונות ב-90%, פליטות של גזי חממה ירדו ב-40%, זמני הנסיעה התקצרו ב-30% בממוצע, ונוצרו 95,000 משרות- 40 אלף משרות בצורה ישירה, ועוד 55 אלף משרות בצורה עקיפה".

אגב, שלא יובן מזה שאני בעד BRT, אני רק בעד בדיקת הנושא לעומק.

הרעיון הוא קצת יותר מאוטובוס בצבע אחר

מדובר בהפיכת רחוב אחוזה לנתיב תחבורה ציבורית מהיר.
זה אומר הפקעת נתיבים לטובת אוטובוסים, הפיכת אחוזה לנתיב שינקז את תעבורת האוטובוסים ממזרח למערב בין כפר סבא, רעננה הרצליה ושאר ישובי האיזור.

הרעיון הוא לאפשר לכל כפר סבאי להגיע במהירות להרצליה דרך הנתיב המהיר שיעבור בכפר סבא דרך רחוב אחוזה ברעננה, להרצליה, בלי פקקים.

========
עירית רעננה נסתה לשכנע את משרד התחבורה להעביר את האוטובוסים דרך רח' וייצמן אך ללא הועיל.
משרד התחבורה טוען, ובצדק, שכל הרעיון הוא שהקוים יעברו במרכז העיר ויאספו את העוברים והשבים במהירות.

לי נראה שה BRT הוא רעיון מצויין לתושבי כפר סבא והרצליה ורעיון שיפגע באיכות החיים ברעננה.

32103210

New member
טוב שעיריית רעננה, לא היצליחה

לשכנע את משרד התחבורה להעביר את האוטובוסים דרך רחוב וייצמן .

הסיבות ברורות

BRT באחוזה יתן לתושבים גישה לאוטובוסים.
מצד שני, הוא יוסיף רעש וזיהום למרכז רעננה ואת הערך הגדול יקבלו דוקא תושבי הערים השכנות כשהאוטובוסים שמשרתים בעיקר אותם ינוקזו דרך מרכז רעננה.

32103210

New member
סיבות ברורות ? בחיית,,,,

לא מובן איך הגעת למסקנה ,"את הערך הגדול יקבלו דווקא הערים השכנות " (? ) למה ,תושבי כפר סבא-הרצליה ,נוסעים רק בינם לבין עצמם ,אף אחד מהם לא צריך לרעננה ????
ותושבי רעננה ,לא נוסעים להרצליה ? לא נוסעים לכפר סבא ?
ואיך בדיוק תושבי מרכז רעננה ,(הגוש המרכזי ) יסעו ? יסעו לויצמן ברעננה ,ומשם להרצליה,או לכפר סבא ? ( בהנחה ,שלעירייות שם ,אין הנחת עבודה משונה משהו ,להעביר את הבי,אר,טי רחוק ממרכזי הערים,,, )
יוסיף רעש וזיהום ?. איך בדיוק ? כנראה שלא "למדת " מספיק את נושא ה.בי,אר,טי .דווקא ההפעלה תביא לירידה של הרעש ,וזיהום האוויר .
אם היית אומר ,סיבות טכניות - תיכנוניות ,של התוואי הנזק גדול מהתועלת,עוד היה אפשר להבין.

בוא ונתחיל בהסכמות.

האם אתה מסכים שרק הוספת קווי אוטובוסים בינעירוניים דרך מרכז רעננה יוסיף רעש וזיהום?
האם אתה מסכים שתהיה יותר תנועת אוטובוסים דרך מרכז רעננה?

שנינו מסכימים שהאוטובוסים האלה ישרתו גם את תושבי רעננה.

אני מנחש שאתה צופה ירידה ברעש ובזיהום האויר בזכות מעבר תושבי רעננה לאוטובוסים במקום המכוניות הפרטיות.
אני סובר שהנוחות של המכוניות הפרטיות בשילוב חתך האוכלוסיה ברעננה לא יעביר כמות מספקת של תושבים לאוטובוסים.

מעבר לכך, מאחר ורעננה היא במרכז בין הרצליה לכפ"ס, ברור שהיא תהיה צינור לרוב הנוסעים משני קצוות המסלול.

32103210

New member
תרשה לי לחלוק עליך,,,,

לא יתוספו שום אוטובוסים דרך מרכז רענננה ,ממש לא מובן איך הגעת למסקנה הזאת ? אלא אם כן יש משהו ,שלא הבנתי ,ואשמח לקבל הסבר ,,,
והמשפט " מאחר ורעננה היא במרכז בין הרצליה לכפ"ס ברור שהיא תהיה צינור לרוב הנוסעים משני קצוות המסלול " ממש לא מובן,אם האוטובוס יוצא מהרצליה ,לכפר סבא דרך רעננה ,הוא "מזיק " לכל הערים האופן שווה ,הוא עובר בין כל התחנות בכל הערים אותו מספר פעמים ,מה "היחוד " של רעננה בעניין ?

אני יוצא מנקודות הנחה

1. מאחר ואחוזה תהפוך לנתיב תחבורה ציבורי יתוגברו האוטובוסים.
2. רעננה אינה היעד של רוב המשתמשים באוטובוס, היא אינה מרכז קניות או מרכז עסקי מסחרי שמושך אליו נוסעים מכפ"ס/הרצליה.
3. תושבי רעננה שברובם מחזיקים במכונית לא יעזרו באוטובוסים באותה מידה כמו תושבי הערים השכנות.

32103210

New member
נקודות ההנחה שלך מוטעות,,,,

1.נראה לך שמישהו יסע במסלול הזה רק בגלל שיש שם נתיב תחבורה ציבורית ,נוסעים יסעו שם בגלל שהם צריכים ,נראה לך שנוסע מנתניה -לת"א יסע דרך רעננה,רק בגלל שיש שם נתיב תחבורה ציבורית ?
2.והיה, ונצא מנקודת ההנחה ("המשונה " )"שרעננה אינו היעד של רוב המשתמשים באוטובוס " אבל מה עם תושבי רעננה ? הם לא צריכים לצאת\ להכנס מרעננה ?
3 " תושבי רעננה שברובם מחזיקים במכונית לא יעזרו באוטובוסים באותה מידה כמו תושבי הערים השכנות " מהיכן שאוב המידע הזה ? הפכת את תושבי הרצליה -כפר סבא לבני -ברק ( מבחינת רמת מינוע -ותו לא ) רמת המינוע שלהם, להערכתי, דומה פחות או יותר לתושבי רעננה.

שאלה

אתה תושב רעננה שצריך להגיע להרצליה.
להגיע לתחנה לוקח זמן, לחכות לאוטובוס לוקח זמן, הנסיעה קצרה, הרבה יותר נוח להכנס למכונית הפרטית.

לתושב כפ"ס יש אינטרס גדול יותר להכנס לאוטובוס לנסיעה הזאת, BRT ללא פקקים כל הדרך מכפ"ס-רעננה- הרצליה הרבה יותר משמעותי עבורו.
ברור לי גם שאם מדובר בתחבורה ציבורית יעילה יותר, הצלחתה תמדד ביותר נוסעים = יותר אוטובוסים.

ארזS

New member
אתה צודק שצריך לדבר עברית

אבל בעברית זה לא "קו 29" אלא "מערכת להסעת המונים".

אם כבר, אז כבר...

והכוונה היא לא רק לקו 29 אלא למערכת כללית לתחבורה ציבורית מהירה ויעילה [לדברי המתכננים].

למעלה