יהודים רע לי בחיים

יהודים רע לי בחיים

אני נמצא במצב לא טוב מרוב כאב לב אני שבור מבחינה ריגשית נכון שרבי נחמן לימד שאין יאוש בעולם כלל וכלל אבל בשלב זה היאוש מכרסם בי כמו סרטן היכן אפשר לקבל כוחות על מנת להיות חזק היכן יש מקור לדבר עם בורא עולם ולבקש ממנו שיעזור לי לצאת בשלום מהדברים הרעים שעוברים עלי כעת כל כך רע לע שאין לי חשק לעשות שום דבר חיובי

אין שום יאוש בעולם כלל

כולנו שואלים את עצמנו, איך אין שום יאוש, כאשר אנחנו באמת כן מרגישים יאוש, ולפעמים הוא כל כך חזק... אלא רבינו התכוון לומר שליאוש אין שום מציאות אמיתית בעולם, והוא דמיון מתעתע שבא לשבור אותנו. ובזמן הקשיים עלינו לחזק את עצמנו שהמציאות האמיתית היא רק האמונה והתקוה והשמחה. לא להתייחס ליאוש בתור מצב (שמביא מסקנות לא נכונות, כי הרי "זה המצב, ואין מה לעשות" וכו'). להתייחס ליאוש בתור אויב. (ולהבין שעיקר העיקרים זה להתגבר עליו ולקום מחדש). איך זוכים לזה? רבינו אומר שע"י שלושה דברים: א. לימוד תורת הצדיק. ב. שיחת חברים. ג. דיבור בינו לבין קונו. אתה, וכולנו, נשאל את עצמנו האם קיימנו היום את שלושת הדברים האלה, שהם התרופה היחידה לבעיות שלנו - והשם ירחם ויעזור לכולנו. חזק ואמץ!

עבדך

New member
כי יש בך נשמה קדושה מאוד

והכוח המדמה חזק עליך עקב כך. עשה התקשרות לרבינו ונסה לשבת וע"י חוכמת שכלך אתר ופרק את הדמויים שקשורים במצבך. למשל, אם דמיינת שאתה אוחז באיזו מדרגה או מידה או שאתה כזה וכזה. הכל שקרים של המדמה שמנסה להכניס אותך ללבושי הדמיון שיוצרים גאות ("השם מלך גאות לבש") ואז ברחמים שוברים לך את הדמיונות/גאות שמרחיקים אותך מהשם יתברך. והעיקר דע תמיד שהוא יתברך אוהב אותך ויודע על כל פעימת לב שלך. בהצלחה

למעלה