שרי סילבר
Active member
יהודים בבאדן במסגרת אחת מהאזעקות של הגוגל צץ לו הקובץ "JudenBaden". הקובץ (בגרמנית) מכיל פרטים אודות יהודים שהתגוררו בבאדן, אוסטריה, בשנת 1938. מהצצה ראשונית, ועם הגרמנית שאיני מבינה, הצלחתי לראות, כי הקובץ מכיל פרטים כמו תאריך-לידה, בחלק מן המקרים גם מקום-הלידה, מקצוע, שם בן/בת-הזוג (ביחס לנשים מופיע בד"כ גם שם נעורים), כתובת אחרונה, בחלק מן המקרים המחנה אליו נשלחו, בחלק מן המקרים שם הארץ אליה היגרו ופרטים הקשורים בערך הרכוש, כולל קצבאות. המידע מבוסס ככל הנראה על תכתובות שונות, כולל כאלו של הגסטפו וגופים נוספים. מרבית האנשים אינם ילידי באדן בהכרח. יש כאן ילידי סלובקיה, פולין, גרמניה, רומניה ועוד כהנה וכהנה. ולמה צץ לו הקובץ הזה אצלי לפתע? בקובץ מצאתי דף המתייחס לאברהם חסקלוביצ'י, יליד 1890. לא מצוין היכן נולד, אך לפי צורת הכתיב, Hascalovici, אני מניחה שהוא היה מרומניה. מסתבר שאשתו של אברהם היתה מארי חסקלוביצ'י לבית ברד"ש, וכתובתם האחרונה היא בוינה. מספר ימים נאבקתי ע"מ לפתוח את הקובץ הזה, לשווא. לבסוף החלטתי לעשות הבה נתחכמה, ונכנסתי לאתר במסגרתו נמצא הקובץ. מסתבר שהמדובר באתר של חברה הפועלת בוינה, ועוסקת בפיתוח תוכנות-מחשב לעולם הרפואה (מתאים לי, אבל ?????). ברד"ש, וינה, החלטתי לא לוותר. אל תשאלו אותי מה עשיתי, כי אין לי מושג. העיקר שהמאבק הצליח, והקובץ נפתח. כשראיתי מה צץ לו, מיהרתי לשמור את הקובץ, לפני שמישהו בוינה יחליט להעלים אותו מהאינטרנט. הקובץ מאד גדול, ולכן איני יכולה לצרף אותו (נסיון לפצל למספר קבצים קטנים משבש בחלק מן המקרים את התצורה המיוחדת של הדף, ולכן אני מעדיפה לא להסתכן באיבוד של חלק מהמידע.). למי שיודע/חושב שחלק מענפי משפחתו התגורר באוסטריה, נראה לי ששווה הצצה. למעוניינים – העבירו אלי כתובת דוא"ל ואשלח לכם את הקובץ. ../images/Emo124.gifחוה ואוהד - הקובץ כבר בדרך אליכם.