יהודיה ונוצרי

babcook

New member
יהודיה ונוצרי

טוב, אני גרה בארה"ב ופגשתי כאן בחור נוצרי מקסים. אני חילונית, אבל בכל זאת מכבדת את היהדות, הולכת לבית כנסת בחגים החשובים וכד´. אני בכל זאת מרגישה שקשה לי לחשוב להיות עם מישהו לא יהודי. הקשר בינינו רק בשלבי התחלה, ואני קצת מהססת אם להמשיך. רציתי לשמוע מאלו מכם שיש להם רקע דומה לשלי, איך התגברתם על המחסום? האם בכלל היה מחסום? ואלו מכם שנשואים עם ילדים - איך החלטתם לפתור את בעיית הדת? למרות שהקשר בינינו רק התחיל, אני מרגישה שכבר עכשיו אני צריכה לקבל החלטה אם אני יכולה לעמוד בזה בטווח הארוך, כי ההתאמה בינינו ממש מצויינת ויש לי הרגשה שזה יכול להוביל למשהו אמיתי.

cholita

New member
תגובה לבעייתך

קודם כל אני חייבת לומר שזו בעצם לא בעייה. אני חושבת שהרגש שלנו לא יודע להבחין בדת או גזע. את הרי מתאהבת בלי לשלוט בזה, ולכן אם טוב לך, את צריכה ללכת עם זה. אני יהודייה, גרה בישראל ונשואה לנוצרי. אנחנו אוהבים אחד את השנייה ולא משנה לאף אחד מאיתנו מוצאו של השני. נוסף לכל, אם במידה והקשר שלכם יעמיק ותרצו להתחתן ולהביא ילדים, ילדיכם יהיו יהודים. אני מקווה מאוד שבמידה ותתאהבו, עניין זה לא יהווה חלק בהחלטתך.

תודה על התגובה

שכחתי לציין שהוא די דתי, כלומר, הולך כל יום א´ לכנסיה, משתתף בכל מיני אירועים של הכנסיה. מצד אחד הכנסיה מאוד תומכת בישראל, והוא אפילו ביקר בארץ עוד לפני שנפגשנו בביקור מטעם הכנסיה. מצד שני, זה בכל זאת יוצר איזשהו דילמה. מה שמרגיע שאם באמת זה יהיה רציני ויהיו ילדים, על פי ההלכה הם יהיו יהודים. אבל בגלל שאני חילונית והוא דתי, כבר אפשר לתאר איזה חינוך יקבלו. איך בעלך מרגיש בארץ מבחינת הדת? מאיזו מדינה הוא?

adsn33

New member
ברוכה הבאה.מסכימה מאוד עם cholita

גם אני נשואה לנוצרי. לדעתי לא צריכה להיות לך דילמה: אפשר לחיות את 2 הדתות מצוין: אנחנו חוגגים את חנוכה ואת חג המולד ביחד ומכבדים את 2 הדתות. ההיפך הוא הנכון: בעולם בו כל הזמן יש בעיות על דתות/צבעים/גזעים וכו´ אנו מרגישים טוב להוות דוגמא לחיים טובים גם בין שונים. ובעתיד נשמח לגדל את ילדינו כך.

oorly

New member
גם אני יהודיה ובעלי היה נוצרי

אנחנו פתרנו את הבעיה בכך שבעלי התגייר

GalGula

New member
קודם כל - ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif ../images/Emo13.gif

נתחיל בזה שדוקא אני פחות אופטימית ממי שכבר הגיבו להודעתך. הבעיה היא ששניכם מחוברים לדת, כשלא מדובר על אותה הדת. את מבקרת בבית-הכנסת, הוא מבקר בכנסיה... בעיני מדובר בקשר חזק למסורת ולדת, מצד שניכם. עצם זה שאת כותבת זאת כאן מראה שאת מודעת היטב לבעייתיות כאן, ואולי חווה אותה אך מנסה לשים אותה בצד כי אתם באמת אוהבים... אמנם לכשיוולדו ילדים, הם ייחשבו יהודים לכל דבר, אך זה לדעתי האישית לא מקל על המצב. אני בטוחה שכל אחד מכם ינסה למשוך את הילדים לכיוונו, ויראה חשיבות עליונה בכך שהילדים יכירו את המסורת של דתכם, כל אחד עם דתו הוא. אני חילונית לגמרי, ובן-זוגי אפילו כבר לא נוצרי אלא אתאיסט לגמרי, ועדין קשה לי עם המצב. כשאני מדברת איתו, למשל, על חגים שאנו חוגגים כאן, ורוצה שיהיה כאן איתי ויחווה את האוירה והחמימות המשפחתית שאני חווה, הוא כביכול מתעניין, אך אני יודעת שזה רחוק ממנו מרחק שנות אור, ואין לי מה לטעון כלפיו. למען האמת, הוא כנראה לעולם לא יבין על מה אני מדברת ומה אני חשה... וזה קשה לי כחילונית. לא יודעת איפה הקשר בינינו היה עומד אם הייתי טיפה יותר מחוברת ליהדות (לא שעכשיו אני כן יודעת אבל זה סיפור בפני עצמו...). בקיצור - צר לי על הפסימיות אבל אני חושבת שקשר כזה יכול להיות מדהים, אבל לא לטווח רחוק, כשחושבים למשל על גידול ילדים יחד וחיי נישואין. בכל מקרה, שוב ברוכה הבאה ויופי שהצטרפת

stevie1

New member
MMM

כמו שאת מתארת את המצב (את די מסורתית וגם הוא) זה עניין אבוד מראש אלא אם אחד מהצדדים יסכים להקריב את החלק הדתי מחייו שכבר די ברור הוא חלק די חשוב לשניכם. לנצח! אותו צד יזכור שהוא זה שוויתר ויתור כזה וזה נועד לרדת לטמיון. בסופו של דבר ההחלטה היא כולה שלך אבל מנסיון,אני חילונית לחלוטין ומרקע משפחתי כזה וגם בעלי שהוא ב"רסמי" נוצרי- הוא חילוני לחלוטין, אם הדברים היו אחרת אני לא יודעת אם זה היה עובד. חוצמזה שאת כבר עכשיו כותבת שזה מציק לך וזה רק יתגבר SORRY

GalGula

New member
בדיוק ../images/Emo45.gif

היי סטיבי
ראיתי אותך כאן בפורום כבר מספר פעמים, אך עדין לא הצגת את עצמך. בכל אופן - ברוכה הבאה!

blixgirl

New member
סטיבי....../images/Emo24.gif

סטיבי היא חברה טובה שלי הגרה גם היא באיים הבריטיים דרומה ממני,נשואה כמוני לאיש מקומי ואנחנו מקוות להפגש במהרה איפוהשהוא באמצע בין סקוטלנד לאנגליה. גל,סטיבי היא אחלה סופר דופר חמודה
תכתבי כאן יותר חומד!!! ד"ש לאיש ולהולי
בליקסי - מסקוטלנד שממש קפואה (טמפרטורות של 5 ביום ואחת או אפס בלילה...בררר....)

למעלה