יהודות ללא כפיה

פיצהyan

New member
יהודות ללא כפיה

אני גרה בצפון ואמא לילדה קטנה. אנחנו משפחה חילונית, איננו מאמינים באלוהים, אך מאוד מאמינים בצורך במסורת ובשורשים. אנחנו מחפשים קהילה שתתאים לנו, שבה נוכל לחגוג שבתות וחגי ישראל. היכן מוצאים קהילה כזו במרחב נהריה- מעלות- כרמיאל? הצורך בקהילה כזו והמחסור עולים בי מחדש בכל חג. ביום כיפור זה היה חזק במיוחד- מאוד רציתי ללכת לבית כנסת ולקחת את ביתי ולא היה לאן. אבל גם בערב שבת הייתי רוצה שיהיה לי לאן לקחת אותה. תודה!

קטי30

New member
חושבת שאירגון חב"ד יכול להתאים

הוא יוכל לתת לך מענה הן מבחינת אירוח לחגים וכ"ו וגם הוא הרבה יותר מתמצא במקומות תפילה באיזורים כאלו ואחרים הלבביות והפתיחות שלהם היא ללא הטפה או רצון לשנות וזה מה שאני אוהבת אישית בקהילה הזאת מכיוון שאני לא צפונית אין לי מושג מי האחראי על האיזור הספציפי שבו את גרה אבל עכשיו כשאת כבר יודעת מה לחפש אני מאמינה שיהיה לך יותר קל למצוא אותם כי הם לבטח נמצאים גם באיזור מגוריך בהצלחה לך

קטי צודקת, הנה קישור לחב"ד

בהצלחה רבה ושתמיד תהיי בשמחה. שבוע טוב http://www.chabad.org.il/

פיצהyan

New member
אני חושבת שחב"ד ממש לא מתאים לי

אני מופתעת על כך שבתשובתך לא כיבדת את דעותי ושלחת אותי לידי זרם חרדי- חסידי. הרי אני כותבת במפורש שאיני מאמינה ואני לא מעונינת בכך. למה לא לכבד זאת? אני וקבוצת חברי איננו נשמות המשוטטות בחושך ומחכות שמישהו ידליק להם אור ויראה להם את האמת. אני דתל"שית, אני מכירה את הרוחות המנשבות בקרב המחזירים בתשובה. אני ממש לא מעונינת בכך, תודה. אני ממש לא רוצה שיארחו אותי לשבת. אני מחפשת קהילה הקרובה ברוחה ובדעותיה אלי ולמשפחתי. קהילה חילונית- ישראלית- מסורתית- יהודית. היש דבר כזה?

lady h

New member
דווקא החב"דניקים

לפחות אלו שבשכונתי אינם כופים חזרה בתשובה. בבית הכנסת החב"דניקי שליד ביתי מעלים לתורה אפילו יהודים שמדיפים ריח סיגריות ואלכוהול בשבת. הם לא שופטים אף אחד והמטרה שלהם היא לקרב יהודים למסורת. אותו דבר לגבי החב"דניקים בחו"ל. בתאילנד לדוגמא הם לא אומרים כלום כשחילונים מוציאים מצלמות בערבי שבת או חג. הם לא משפילים או מעליבים אף יהודי ולא מטיפים לחזרה בתשובה. מטרתם לקרב יהודים למסורת ולתת להם תחושה ואוירה יהודית גם בחור הכי נידח במזרח. אם זה לא מתאים לך, את יכולה לקחת על עצמך פרויקט ולהקים משהו כזה בעצמך. מאחר ואת דתל"שית, הנך מכירה את כל (רוב?) רזי היהדות, שבתות וחגים. את יכולה ע"י פרסום מודעות באיזור מגורייך לקרוא לאנשים המחזיקים בדעותייך לבוא ולהתאגד וליצור קהילה שתפגש בשבתות, בחגים יחד עם כל משפחותיכם ותאמצו לעצמכם תכנים המתאימים לכם. רעיון טוב, לא חושבת? נדמה לי שיש פורום "יהדות חלונית" או משהו כזה. גם שם את יכולה למצוא אנשים הקרובים לדעותייך. אולי תמצאי אפילו כאלו שגרים בקרבתך. בהצלחה

פיצהyan

New member
תודה על העצה, אני בהחלט אחפש את הפורום הזה

הענין הוא שאני לא מחפשת שמישהו יקרב אותי אל המסורת, לכן חב"ד לא מתאים לי. אני מתנגדת לעמדה הפטרנליסטית הזו, כאילו שלמישהו אחר יש בעלות על המסורת והוא מנחיל לי מערכיו וטוב ליבו. אני מחפשת קהילה שקרובה לרוחי ולעמדותי על מנת שאוכל יחד איתה להיות חלק מתכנים משותפים ומטקסים. להיות חלק פעיל ולא שיגידו לי או לא יגידו לי משהו על מעשי ויעשו לי טובה.

kashat8

New member
אולי תחפשי קהילה ליהדות מסורתית

מה שנקרא קונסרבטיבים או רפורמים.

הרפורמים מסלפים את כל היהדות

הרפורמים זו קבוצת תמהונים שהחליטו שנמאס להם שזה אסור וזה אסור ושבת אסור והגיעו למסקנה ש..."יש פה יותר מדי אסור...אז נהפוך את זה למותר!" הם טוענים שהיהדות צריכה יעני להתקדם להתפתח וזאת ע"י שבירה בוטה של ההלכה.יום השבתון של ה'יהודים' הרפורמים הוא יום ראשון כיוון שהם נימצאים בארצות הניכר.מבחינתם אפשר גם להתחתן עם גויים בתנאי שיוסכם שהילד יעבור ברית(ולפעמים גם זה לא).אפשר גם לאכול חזיר לסעודת שבת. מחללים שבת כי רוצים להתקדם,נשים עולות לתורה ומוסמכות לרבנות..זה נראה לך נורמלי?אחי\ותי יהדות ודת זה לא איזו נורמה איזה אופנה כזו שאפשר לשנות לפי רוח הזמן. חוצמזה ש-90% מהרבנים הרופורמים בכלל לא מאמינים באלוהים.

kashat8

New member
בוא נתחיל מהסיפא,

אני לא מאמין ש90 % מהרבנים הרפורמים לא מאמינים באלוקים, לא יודע על סמך מה אתה אומר את זה. אני חושב שעדיף שיהיה ליהודי קשר כלשהוא ליהדות ( אפילו אם זה לא תואם את השקפותיך על היהדות ) מאשר לא יהיה לו קשר כלשהוא בכלל.

קטי30

New member
ליהדות האמיתי ../images/Emo45.gif ליהדות החדשה ../images/Emo31.gif

הרפורמים הם אפילו יותר גרועים מהקראים הם מסלפים את המקור לגגגגגגגגמרי לנסוע בשבת לטמפל =בית תפילה ??? לעבור על אב מלאכה לא תולדה אב מלאכה בכדאי להתפלל ?? כאילו יש יותר פיצול מזה ??? וזאת רק דוגמא קטנטנה לא יודעת לגבי האחוזים אבל אין ספק שכזה לא יאה ובטח לא תקדש אם כבר יהדות אז למה ללכת לחיקוי כשיש מקור להזכירך אצל הרפורמים יש הרבה דברים שחופפים לנצרות כגון : העוגב בבית התפילה שלהם אז ?????????. עכשיו אתה בטוח שכדאי להיות רפורמי ובעיקר להיות קרוב ליהדות ? אתה בטוח שזה לא יכול למשוך לנצרות ? הם בעצמם לא יודעים מה הם יותר אז איך אתה יכול להמליץ על זה בכלל ?

kashat8

New member
מה שבעינייך אמיתי לא בהכרח אמיתי בעיני מישהוא

אחר, מפריע לי שיש אנשים שחושבים שרק האמת שלהם היא האמת האמיתית האחת והיחידה ושל אחרים היא שקר וכזב, לי לא מפריע שאדם שמחפש בית כנסת להתפלל ויכול להגיע אליו רק ברכב כי זה רחוק מדי להגיע ברגל, שייסע בשבת, יתפלל , יכיר יהדות ואולי גם יתחזק ביהדותו עד שיחליט לעבור לגור קרוב יותר לבית הכנסת וכך יוכל לשמור שבת כהלכתה. אם לא יגיע לבית הכנסת בכלל בטח שיקשה עליו להתקרב ליהדות, אז מה עדיף ?

קטי30

New member
אמרתי ואני חוזרת ואומרת

יהדות כן אבל השאלה היא באיזה דרך ומה המחיר המחיר כבד מידי אם אתה שואל לדעתי זה כזאת היא . היהדות הרפורמית מהיסוד שלה מבוססת על 2 דתות יהדות ונצרות אתה באמת רוצה שאני יענה לך מה עדיף ?

קטי30

New member
אז זהוא שכאן היא הטעות הכי חמורה

זאת לא הדרך שלי אין לי שום זכויות יוצרים בה זאת הדרך שלו זאת האמת האחת והיחידה שלו "תורת אמת נתן לנו ברוך אשר בחר בנו" כל דרך אחרת היא שיקרית ולא אמיתית כל דרך אחרת היא יכולה להתיימר להיות דתית אבל עםכל הכבוד והצער שבדבר היא לא יהודית כי יהדות = אמת .

kashat8

New member
הבעיה היא שבעינייך יש רק יהדות אחת

ודרך אחת... ואת חושבת שרק דרכך היא האחת הנכונה היחידה והאמיתית ואין בלתה, מי שמך לשפוט מה נכון ומה לא ?

yelazar1

New member
ישנן אופציות

שלום לך - אמנם אני אישית מסורתי או דתי (תלוי ביום ...) אבל גם לחילונים המבקשים קשר למסורת יש אופציות שאינן דתיות, ואני מברך אותך על הרצון. ישנה קהילה בנהלל, שנפגשים לקבלת שבת יהודית-מסורתית. אם איני טועה, כל המשתתפים חילונים (למרות שאין לי מושג באיזה מילה הם בוחרים לתאר את עצמם). מרכז את התפילה ופעילות הקהילה אדם בשם שי זרחי (מעמודי התוך של קיבוץ גניגר, ושל המדרשה באורנים) ואם תרצי אוכל לתת לך את פרטיו. אם המיקום לא מתאים, הוא בודאי ידע להדריך אותך למצוא קהילות יהודיות-מסורתיות (חילוניות, או שאינן באות מתפישת עולם דתית) בסביבתך. בכל מקרה - בהצלחה!

למעלה