יהודה לוי פנוי

נוצר דור של שחקנים צעירים

כגון עוז זהבי,איתי תורג׳מן ,אושרי כהן ועוד כמה שלמרות העשייה המרובה שלהם בתחום הבידור ובלי קשר לאיך שהם נראים,הם משדרים זחיחות ואגואיסטיות עקב טייפ-קאסטינג של דמויות שהם עושים וגם משדרים מעבר עקב הסתובבותם במדורי רכילות וארועי ציבור.
הם משרתים את התרבות המורכבת מחד ושטחית מחד,שנקראת תרבות ״סלבס״.
אלו שמנסים לפרוץ את התדמית הבעייתית הזו הם יון תומרקין,מיכאל מושונוב ולאחרונה גם מיכאל אלוני אבל הם נהפכים לדמויות חד מימדיות בתודעה הציבורית בגלל כל העיסוק בטפל או שנדבק בהם קלון עקב השתמטות מצבא וכדומה.
אני חושבת שמי שהספיק לברוח בזמן זה רן דנקר(שנסע לחו״ל כבר בתקופת הבאז סביבו) אבל הקורבן הגדול הוא כמובן יהודה לוי.
זה יחסים בעייתיים של ״קח-תן״,השאלה היא עד איזה מחיר.

אישית,תורג׳מן ואושרי כהן לא הטעם שלי מבחינת מראה ומבין אלו שמניתי יש כמה נאים ומרשימים,אבל התדמית שהם מטפחים מתוך רצון ובעל כורחם,בעייתית יותר מאשר עוד חיוך נוצץ,פנים נאות וגוף חטוב.

תביא לי את איב מונטאן(מהקבר לצערנו)שיקדיש לי שיר בביצועו ומיד אני עושה לו 2.3 ילדים

shayCn

New member
יש בזה משהו

אני אמנם לא מכיר את כל השמות שכתבת,אבל לגבי אושרי כהן ותורג'מן,
אז לדעתי הם ילדים.אני לא מחשיב אותם בתור שחקנים שאפשר לדבר על פועלם באמנות וביצירה..עדיין.
בינתיים הם יותר תורמים למדורי הרכילויות..ככה זה נראה.
עוז זהבי הוא גם דוגמן,והאמת שחוץ מהדמות של איציק בעספור,לא ראיתי
עוד דמויות שלו.
רן דנקר ויהודה לוי הם אמנים אורגינליים בניגוד לזהבי,הם יודעים לשיר
לרקוד ולשחק(רן דנקר יודע גם לנגן)..נו,הם נועדו לפסטיגלים וכאלה..

ויחד עם זאת

אתה מצאת בכל אחד מהם איזה דופי מסוים ״הם לא לגמרי שחקנים כי ....״.
זה סימפטום תרבותי שכיום,בניגוד לעבר,על מנת להתקיים בתודעה הציבורית שתיתן משמעות לעשייה שלהם וגם התקיימות כלכלית,היום אתה צריך להיות ״טאלנט״.
זה לא אומר שאתה מוכשר בכל וידך כל בו.

לא ששחקנים בהוליווד שונים מזה ובכל זאת כשג׳ק ניקולסון הולך על שטיח אדום בהשקת סרט או טקס,הוא ג׳ק ניקולסון השחקן גם אם לו יש דמויות מסוימות שמזוהות איתו,פרסונה קולנועית ותאטרונית.
הווא בראש ובראשונה שחקן מוכשר בהיותו מי שהוא ולא רק על סמך תדמית שמכונת היחצנות מפמפמת לנו הציבור.
אותו דבר לגבי משה איבגי,מוני מושונוב,שלמה בראבא ועוד רבים שיש להם נישה אחת ולא אלפים ולא זקוקים לאלפי נישות.
אבל הדור השתנה לגמרי ואי לכך גם הצריכה התרבותית של הקהל שרוצה מהיר ונגיש .
אמנם לא כל הקהל אבל נתח מאוד גדול מכתיב זאת עבור אחרים בין אם נרצה או לא.

shayCn

New member
יחי ההבדל הקטנטן

ג'ק ניקולסון הוא אחד השחקנים הגדולים בהוליווד אם לא ה-שחקן.
אי אפשר להשוות בינו לבין אושרי כהן..שמים וארץ.
יש בארץ עוד כמה שחקנים טובים חוץ מאיבגי ומוני מושונוב.בדר"כ לא תמצאי
אותם בטלויזיה,כי הם שחקני תיאטרון.
מי שיודע לעשות יותר דברים מגוונים על הבמה,נחשב לטוב יותר וזוכה ליותר
פרוייקטים,סדרות ובכלל אופציות לעסוק בהם.
פעם זה לא היה ככה.כל אחד הלך לתחום מסויים והתמקצע בו.היום שחקני
תיאטרון יודעים לשחק גם בסרטים,סדרות,לרקוד ב'נולד לרקוד',לשחק בפסטיגל ולשיר בלהקה.

יחי ההבדל הפולני

זה שהם עושים הכל זה לא אומר שהם מוכשרים בכל תחום שהם נדרשים אליו.

shayCn

New member
כן.ברור

האמת שזה קצת הורס אותם.הרי הם לא כאלה כישרוניים בכל דבר שהם עושים,אז יוצא שהם מתפזרים ככה לכל הכיוונים ולא טובים בכלום..

shayCn

New member
No i won't!

my force is the matbucha

וברצינות, לא אמרתי שזה טוב שיש שחקנים שעושים הכל,אבל זו המציאות
היום.אין מה לעשות.
הקהל גם נותן את מילתו בעניין..אנשים אוהבים לראות את אותו שחקן
וההפקות מספקים לקהל את מבוקשו ודוחפות את השחקנים להשתתף
בהמון תחומים..
קחי את ציון ברוך למשל,הבן אדם הכי תופס מעצמו בתעשייה.הוא הגיע למצב שהוא אשכרה מאמין שבר רפאלי שמה עליו.לפני יומיים שמעתי אותו
אצל דן שילון מספר על הציורי רחוב שהוא עושה ושהוא מצייר בדר"כ בלילה
כי לטענתו זה זמן שאלוהים מקצה לך להיות יצירתי.

הכל מהברנז׳ה מאנז׳ה

הם משרתים תעשייה שלמה שניזונה מאהבת האינסטנט של הקהל.
תחשוב על זה,עם המאה 21 השתנו הרבה תחומים בחיינו,כל רגע יש משהו יותר טוב,יותר חדש,יותר מרגש,אנשים קצת שכחו מה זה באמת להתרגש ויש יותר תחושה של שובע מהיר וריקנות....זה מסביר למה כיום אתה חייב להיות ״טאלנט״ בכל ולא להתמקד בדבר אחד,אתה תישכח ותיבלע.
כל השחקנים הוותיקים שמניתי התמקדו אך ורק במשחק בטלוויזיה,בתאטרון,בקולנוע אבל עדיין רק במשחק.

בעולם הזה , יום אחד אתה על הסוס וביום אחר אתה נופל ממנו.
יום אחד מישהו יציע לך את רכיבת חייך וביום אחר הוא ידחוף אותך ממנו בגסות עם איזו מרפקייה.
ת׳כלס,הקהל הרבה יותר בוגדני מאנשי התעשייה אשר ניזונים ממנו.
לגבי החברויות שנוצרות ביניהם - טבעי שתתחבר לאנשים שעוברים את אותם דברים כמוך ויכולים להבין אותך הכי טוב,את הלבטים,התסכולים,הבדידות ואהדת הציבור החונקת.
למשל,אצלי יש לא מעט חברים מוזיקאים,חלקם על תקן מקצועי וחלקם מחברות שנוצרה מתחומים אחרים משותפים.
אלו הקרובים אליי ביותר,יודעים עליי הרבה דברים ואני עליהם ויחד יצרנו רשת תמיכה לא רק לתחום המקצועי אלא לתחום המורכב ביותר - החיים.
אנחנו רואים את ציון ברוך כפרסונה סלבית שתופס מעצמו ויצא עם נשים יפות ביותר וחבר של בר רפאלי,אנחנו נוטים לשכוח שגם הוא בן אדם,אולי יש בעיות בריאות,אולי לא קל ללכת לשרותים כל בוקר,אולי יש בעיות פיננסיות ודיור,בעיות משפחה,כנ״ל לגבי בר רפאלי.
אנחנו יודעים עליהם רק את הרכילות,השטחיות,הפלקטיות ואת מה שהיחצנים שלהם רוצים שנדע אבל אנחנו לא באמת יודעים מול מה הם מתמודדים,יש לזה מחיר והם יודעים את זה,טיפשים הם לא,זה בטוח.

בחיי,הבאז סביב הפרידה של יודה ונינט,היה מוגזם אם כי מובן לי למה נוצר...ועוד השוו את זה ל״רצח רבין של עולם התרבות״.
אוי געוואלד !
טוב שיגאל עמיר לא היה הסיבה לפרידה שלהם....

shayCn

New member
אנחנו יודעים עליהם הכל

תסמכי על מדורי הרכילויות וגיא פינס שהם יודעים להעביר לנו את כל המידע
על ה'סלבס' כולל מה קורה בחיים האישיים שלהם בכתבות וראיונות אישיים.
אני לא כזה עוקב,אז אולי אני לא יודע מה עובר על ציון ברוך,אבל ברור
שהבן אדם תופס מעצמו ומסתובב עם פוזה של ג'וני דפ.הוא ידיד של בר רפאלי וזה אומר שברגע שהיא תמצא את עצמה בזוגיות עם מישהו,
הוא הראשון שייפגע-גם תקשורתית בגלל שרואים אותו הרבה ליד הרגליים של בר.אם אני לא טועה הוא יוצא עכשיו עם
פליטת ריאליטי או משהו.
יודה ונינה היו בערך זוג קלאסי בארץ.מאוד קולים ויפים שבערך נותנים מודל לחיקוי עבור זוגות בארץ.עכשיו שהם נפרדו,אני מאמין שהקריירות
שלהם שקצת נבנו גם סביב הזוגיות שלהם - ידעכו קצת.
אז.."רצח רבין של התרבות" זה לא,אבל בהחלט יוצר קצת אוירת אכזבה.בשבילם,וגם בשביל האהבה.

אולי הייתי צריכה להתוודות

אבל אני צופה כמעט אדוקה ב״גיא פינס״ וקוראת עוד יותר אדוקה בעיתון ״לאישה״.
הדירה שגרתי בה בירושלים,נראתה כמו חדר המתנה במרפאת שיניים עקב עיתוני ״לאישה ״ שקניתי באדיקות.
ולא רק שלמדתי כך להתאפר ולהתנסות במגוון שיטות איפור שונות,גם למדתי המון על סלברטאי ארצנו

צ׳מע,אנחנו יודעים עליהם כמעט הכל ,כמעט עד לרמה מגוחכת שבה הם נהפכים לדמויות מגוחכות ויש בזה מין השמחה לאיד שהם עוברים את קשיי היומיום שאנו עוברים והם לא כאלה מושלמים ובטח לא מופת לחיקוי.

זה כמו תפיסת ה״אמן הרומנטי״ , חיי החופש ,היצירה וההרפתקנות נורא מושכים אבל למעשה הם הכי לא פוטוגניים שיש משום שיש קשיים וסבל,מחסור וגם מצב רוח רע.

זה רק נראה נוצץ,הם יודעים שהם אמורים לנצוץ עבורנו,אנשי היומיום שהחיים שלהם פחות נוצצים,אולי לפעמים לא הכי מרגשים בהתמודדות היומיומית שאנו עוברים בה....קשה להם בדיוק כמו שקשה לי ולך.

shayCn

New member
תראי,זה מאוד יחסי

תשאלי ילדה בת 12 מה היא רוצה להיות כשתהיה גדולה והיא תגיד לך
"דוגמנית כמו בר רפאלי" או "זמרת כמו נינט טייב".
הם הרול-מודל לילדים,אין מה לעשות.
בעיניי ובעינייך הם שטחיים,פאתטיים,עלובים ולא נוצצים אבל בשביל ילדים הם הכל.הפוסטרים שלהם על הקירות,הפרסומות שלהם נצרבות בתודעה של הילדים..
הילדים הם טווח הלקוחות הפוטנציאלי ביותר של הסלבס האלו.ואותם סלבס יודעים את זה.הם מעסיקים סוכנים שמכינים אותם לזה בערך כמו
שיועץ תקשורת מכין את רה"מ לפני נאום.

אכן שי,מסכימה עם זה

אנחנו בוחנים את המקרה הזה מנקודת מבטנו כאנשים בוגרים,כאלו שפעם גם להם היה איזה רול-מודל שכיום כבר לא משרת דבר מלבד זיכרון ילדות מתוק,מריר,חמוץ,מלוח.....
למרות שנתח השוק מכוון לקהל יעד צעיר ששולט ברזי המדיה,קרי אינטרנט וכדומה,כך הם נוצרים ואלו הדרישות.
ברגע שאותם טאלנטים רוצים לפרוץ לשוק אחר,כאן מתחיל הקונפליקט של התדמית שנוצרה אל מול זו שהם שואפים אליה.

מה אני אגיד לך....אני רוצה לחזור לחלוב עיזים כמו שעשיתי בילדותי ולהתעמת עם עז שבעטה בדלי.
זה נראה לי כח הישרדות אמיתי

לא בטוח שישרת אותי בגיל 40 אבל אתה יודע.....נו טאק

shayCn

New member
הכל תלוי בסוכנים טובים

סוכן טוב ידאג לגרום לשחקן לא לברוח יותר מדי מהתדמית שלו,
ככה שמנחה בערוץ הילדים תעשה גם פסטיגל ופרסומות לבמבה..
ההתמקדות היא לרוב בטווח הלקוחות והתדמית ככה שגם אם זזים
לצדדים,עדיין משדרים את אותה הדמות.
לדוגמא: צופית גרנט תמיד משדרת לצופים דמות פרובוקטיבית שקשורה לעולם הכדורגל בגלל אותה תכנית אצל ברמן שבו השתינה בשידור חי ובגלל שנשואה למאמן כדורגל מצליח,אז היא שומרת על התדמית עם פרסומות ששומרות על התדמית שלה ועל תכניות כמו 'נשות הכדורגלנים'..

חוץ מזה,בילדות לא היו לי עיזים,אז מה אני אמור לחלוב?.. :)

1Unicorn1

New member
ועדיין הוא אחד הגברים הכי יפים שראיתי

הייתה פעם אחת שהוא ישב לידי באיזה בית קפה תל אביבי,
חשבתי שאני מתה מרב יופי

למעלה