יהדות.

Im So Excited

New member
יהדות.

אתם חוגגים את החגים היהודים? שומרים כשרות בפסח? וכאלה? או שאתם לא ממש מקפידים על הדברים האלה וחוגגים חגים נוצריים? סתם סיקרן אותי,כי בת דודה שלי שחיה בארה"ב אמרה שהיא לא בשר וחלב ואפילו חוגגת כריסמס וזה טיפה הרתיע אותי אבל אני לא שופטת אותה בכלל כי זה ברור שאחרי כמה זמן בחו"ל דיי מתרחקים מהיהדות. גם אצלי במשפחה,בהתחלה היינו חוגגים כל חג,אפילו היינו צמים ביום כיפור,עכשיו אנחנו לא צמים ביום כיפור,ויש חגים שאנחנו בכלל לא חוגגים וגם בפסח אנחנו לא אוכלים מצות. אבל אין מצב קלוש שאני אוכל בשר וחלב בהפרשי זמן קצרים או ביחד,או שאני אחגוג חגים נוצרים וכדומה.

המממ יש לי עוד חודש וחצי בערך

עד שאני אעבור, אבל כבר עכשיו אני לא שומר בשר וחלב, וכריסטמס אני מניח שיצא לי לחגוג עם הקבוצה ולא תהיה לי בעיה:)

המ,

אני לא חוגגת את החגים היהודים. גם כשגרנו בארץ לא מי יודע מה הקפדנו,כאילו,ארוחה משפחתית וזהו,לא יותר. בפסח אני אוכלת לחם כרגיל. בשר-חלב אני לא אוכלת ביחד,לא יודעת למה,זה מגעיל אותי. וחגים נוצריים אני לא חוגגת.

ציקהלה

New member
אני חושב שזה אותו דבר כמו בישראל

בחיים לא חגגתי כריסטמס כי לא יודע למה. (כל הקטע עם הנשיקה בחצות אימצתי אותו כשעברתי לפה). אבל בפסח תמיד הגנבתי מצות, ואמא שלי השתגע, ועכשיו שאני גר לבד אני ביכלל לא יודע איזה יום זה ככה שלדעת איזה חג יהודי זה גם זה לא בא לי כל כך בקלות לראש. בקיצור אותו דבר כמו בארץ לא התרחקתי או התקרבתי לכלום

Emc2

New member
חחחח

גם אתה לא ידעת ששבועות עד שאמא התקשרה להגיד חג שמח? :)

ציקהלה

New member
אבא שלי בישראל

ואמא שלי באיזה טיול מתרומם עם האחרים שלי, ככה שגם להתקשר היא לא התקשה. מתי שבועות?

AngeIDust

New member
טוב לדעת שאני לא היחידה

שמגלה שחג רק כשאמא מתקשרת להזמין לארוחת חג

Looovely Girl

New member
אני לא ידעתי שהיה שבועות..

עד אחרי שחג נגמר..
החג בישראל לא בקנדה..

AngeIDust

New member
אצלנו

בישראל היינו עושים חגים, לא אוכלים כשר (מעולם לא נראה לי הגיוני לחכות מאה שנה בין ארוחת בשר לקינוח גלידה
) וגם לא עושים ארוחת שישי. עכשיו עושים שישי כל שבוע, עדיין שומרים בחגים ואפילו נוסף לי מגן דוד לאוסף השרשראות שלי. חגים נוצריים אני לא חוגגת, למה שאני אחגוג כריסטמס??

AnnabeI Lee

New member
../images/Emo158.gifדווקא לא.

בארץ היינו הולכים לבית הכנסת רק ביום כיפור וגם זה כי השירים הזכירו לאמא את הילדות. כאן יוצא לי להיות בבתי כנסת לפחות כמה פעמים בשנה. ושומרים על כשרות בפסח למרות שזה נטל. הדבר היחיד שאנחנו כבר לא עושים זה קידוש ביום שישי, אבל נראה לי שזה כי לאבא שלי סתם נמאס (הוא אף פעם לא אהב את זה בכל מקרה).

אממ...

בארץ = כל חג היינו חוגגים. עם המשפחה המצומצמת והמורחבת והיתה חגיגה! (מה אתם רוצים? עירקים, משפחות מרובות ילדים ונכדים...
) צמים ביום כיפור (חוץ מאבא, מעולם לא כפינו עליו את דתינו, אבל הוא לפעמים היה מרגיש לפט אאוט אז גם צם). אוכלים כשר בפסח (חוץ מאחותי, היא מעולם לא הבינה למה היא צריכה לוותר על העונג שבפיתה בשביל משהו שאולי קרה לפני אלפי שנה
). בית כנסת לא. אף פעם לא. אולי בימי כיפור אבל רק מבחוץ כי תמיד היה מלא. ארוחות שישי תמיד היו. לא עם קידוש או משהו, פשוט ארוחת שישי משפחתית, כי ככה גדלנו. לא יוצאים לפני שאוכלים ארוחה משפחתית. לפעמים זה היה אצל סבתא עם כל הדודים ואז הדודים שהיו באים מרחוק היו ישנים אצלה ואנחנו היינו חוזרים למחרת לצהריים (אני מתגעגעת לסבתא
). ותמיד היו כועסים על אחותי כי היא תמיד היתה מבריזה מהארוחות האלה, היא היתה מורדת... (קשוחה ואפלה). פה: פסח ארוחת ערב "כשרה" וזהו. אח"כ ממשיכים לאכול לחם כרגיל... ראש השנה - תמיד ארוחה חגיגית כמו שצריך וכמו שהיתה בארץ. יום כיפור - אני הולכת לבית כנסת לבד והיחידה שצמה. חנוכה - שוכחים להדליק נרות עד היום השביעי בערך... אבל העץ דולק כל הזמן
. חוגגים כריסטמס כי קשה שלא פה וכי זה ממש נחמד, לקבל מתנות ולתת...

eynav br

New member
אצלי זה לא ממש שונה מהארץ...

גם בארץ לא היינו אוכלים כשר ולא הייתה בעיה עם בשר וחלב.. אני קצת ניגעלתי מזה אבל עכשיו כבר דיי עבר... חגים בארץ זה היה ארוחת ערב עם המשפחה וזהו לא משהו מיוחד.. בפסח לעולם לא שמרתי, יום כיפור לא צמתי ולא כלום.. פה אני בכלל לא מרגישה את החגים אבל לא כזה אכפת לי.. מציינים פה מדי פעם את החגים, עושים ארוחה ומזמינים עוד משפחה יחידה שיש פה יהודים ואומרים שזה ארוחת חג אבל לא רציני... פסח חגגנו עם כיפות ואגדות והכל יותר ממה שחגגתי בארץ...אבל היה נחמד ומצחיק... את החגים פה אנחנו לא חוגגים ממש אבל למשל לחג הפסחא המורה שלי שלחה לי משהו ואני הבאתי לה בייצת שוקולד כזאת.. ועכשיו יש פה "חג" של המונידאל..זה אנחנו כן חוגגים ניראה לי..

חגים

אני לא הקפדתי כל כך על המסורות היהודיות גם בארץ, אבל תמיד היו את החגים של הקיבוץ. והדבר שאולי הכי חסר לי מהתרבות בארץ זה החגים, המסורות והמנהגים של הקיבוץ. זה צובט לי בלב כל חג מחדש.

למעלה