יהדות תרבותית

Mנטה

New member
יהדות תרבותית

הבטחתי את הלינק הזה בפתיל אחר אבל אז הבנתי שהוא ראוי לשרשור משלו.

מה פתאום?

להכיר ביהדות החילונית כזרם ביהדות? והרי זו קבוצה שאין לה מנהיגות ואין לה מנגנון. למי ניתן כיבודים? למי נתחנף? עם מי נצטלם לקראת הבחירות?

Mנטה

New member
סושי במקום מופלטה

ועכשיו ברצינות, הבן אדם פשוט צודק.

SupermanZW

Well-known member
למה לא?

ולי בכלל יש שתי אלטרנטיבות לרעיון המקורי. 1)לאחד את היהדות החילונית עם היהדות הרפורמית. 2)להציג את היהדות החילונית כיהדות מודרנית ואת היהדות האורתודוכסית כיהדות עתיקה ולהפכן לשתי דתות שונות ונפרדות (לא זרמים). האופציה הראשונה נראית לי הרבה יותר כדאית.

giulietta

New member
אם אני זוכרת נכון

אתה דבקת בהגדרת היהדות כדת בלבד. איך זה מסתדר עכשיו עם "יהדות חילונית"? או שמדובר בדת או שלא. שמעת על "נצרות חילונית"? להבנתי, בכתבה מדובר ביהודים שאינם מנהלים אורח חיים דתי במובן המקובל (אני מסתייגת מחלוקה לדתיים/חילוניים) אך חשים קשר ליהדותם, שואבים ממקורות היהדות ומעוניינים לטפח קשר זה. בבקשה. נראה לי שזה כבר מתקיים תחת מטריה של "יהדות הומניסטית", בתי ספר של תל"י וכד'.

SupermanZW

Well-known member
הבהרה

אני עדיין דבק בהגדרת היהדות כדת בלבד וגם בכך שהחילונים רואים עצמם חלק מהדת היהודית, וזאת לאור העובדה שרובם חוגגים חגים יהודיים, רובם עברו ברית מילה, רובם נישאו נישואין יהודיים, לרובם יש מזוזה בבית, ועוד מנהגים מהדת היהודית. לידיעתך הרבה רוב הנוצרים בעולם הם חילונים (כלומר מנהלים אורח חיים חילוני ברובו עם מעט מאוד סממנים דתיים, בדומה ליהודים החילונים), ובמיוחד בארצות הצפוניות של ארה"ב, בקנדה פרט לקויבק, באוסטרליה, בניו זילנד, במדינות סקנדינביה, ובכל מדינות חבר העמים.

shellyland

New member
רק רוצה להגיד

שה-GA זה האלה שסיפרתי לכם שהיו אצלי במשרד אתמול.

למעלה