יד ושם

יד ושם

אני מצרף קטעים מתגובת יד ושם להדרכת מורי דרך במוזיאון החדש, אשמח לקבל תגובות והערות לנושא להמשך טיפול ממורי דרך הפעילים התיירות החינוכית. יד ושם: "בניגוד לאמור במכתב שצורף לפנייתך, אין בכוונת יד ושם לאסור על מורי דרך להדריך במוזיאון החדש לתולדות השואה. מורי הדרך יוכלו להמשיך להדריך קבוצות, אך בעתיד יהיה עליהם לקבל השתלמות קצרה על התצוגה הנרחבת במוזיאון החדש לתולדות השואה, הכוללת מוצגים ותכנים שלא היו במוזיאון הקודם. מקור הטעות הוא, ככול הנראה, בהחלטה שהתקבלה על ידי הנהלת יד ושם לפיה החל ממועד פתיחת המוזיאון החדש לתולדות השואה קבוצות המגיעות ליד ושם להדרכות חינוכיות (כמו תלמידים, חיילים, מורים וקבוצות נוער מחו"ל) יקבלו הדרכה ממדריכים שהוסמכו לכך על ידי מגמת הדרכה של בית הספר המרכזי להוראת השואה ביד ושם (יש לציין כי בכל המוזיאונים החשובים בעולם כל ההדרכות נעשות על ידי צוות המוזיאון בלבד). אין להחלטה הזו כל קשר למורי הדרך שמדריכים מדי יום ביד ושם."

הבנת הנקרא - מותר או אסור../images/Emo35.gif

אם כן, איזה קבוצות מותר למורה דרך להדריך במוזיאון לתולדות השואה. בכניסה יעמוד איזה "סלקטור" שיחליט איזו קבוצה תישאר עם המורה דרך שלה, ואיזו קבוצה תקבל מדריך מטעם יד-ושם
אם לא, אז אסור לאף מורה דרך להדריך
או רק למורה דרך שעבר הכשרה לכך מטעם יד-ושם. לגבי ה"השתלמות הקצרה" - או אז מורה דרך שעשה את ה"השתלמות הקצרה", יוכל להדריך במוזיאון לתולדות השואה כל קבוצה

יד ושם

אני מבין, שהרעיון שניראה בהחלט מתקבל על הדעת ש"תיירות חינוכית" תחוייב בהדרכה רצינית ומעמיקה ממדריכי יד ושם. כנראה שגם ביד ושם שמו לב שהתיירות החינוכית כולל החינוך הצבאי סובל מרמת הדרכה של מדריכי תו תקן למינהם שאינם מסוגלים להתמודד אם נושאים בחשיבות החינוכית של יד ושם. מאחר ואני מתבקש להעביר תגובה לתגובה אשמח לקבל התיחסות לנושא (לא בשאלות- בתשובות)

יענקל'ה, השאלות שלי מאד עינייניות

אם נקבל תשובות נדע להגיב. אני לא מסוגל להגיב על דבר שאינו ברור לי, מצטער!

אגב

בקשר לסיכסוך בין כפר חסידים ויגור בקשר לתחנת הרכבת,חשדתי שהסכסוך לא היה רק על השם או בגלל מנטליות שונה של שני הישובים, המשכתי לחקור ומצאתי את הסיבה החשובה מכל: פרנסה. כפר חסידים עם קרית ביאליק וקרית מוצקין שימשו בסיס לפעילות אצ"ל ולח"י לפיגועים נגד הרכבת הבריטית, וסרבו להפסיק למרות בקשות אנשי יגור שהפיגועים פוגעים להם בעונת שינוע ההדרים לנמל חיפה ומשק ביתם נפגע קשות, או כמו שאמרו אז:"אתם מוציאים לנו את הלחם מהפה".....ובקשו להפסיק לזמן מה, וכאמור סורבו. במסגרת ה-"סזון", התארגן כח הגנה ביגור ויצא לפעילות שכללה מעצרים ומכות רצח כדי שהלקח יילמד, והוא נלמד.

יענקיק

New member
דף הסבר מדויק מהנהלת "יד ושם"

מיטראני ידידי בעבר במסגרת ההשתלמות השנתית לחידוש רשיון מורה הדרך .עברנו השתלמות מרוכזת במשך יום הדרכה ארוך "ביד ושם"ביום ההשתלמות ניתנו הסברים על פעילות יד ושם התקיים סיור מקיף בכל אזור יד ושם,צפינו בסרטים שנמצאו אצל קצינים גרמנים שנלקחו בשבי.אני מדריך שניים באתרי יד ושם .בשנים האחרונות נוספו אתרים נוספים בעלי ענין לציבור הרחב.עמק הקהילות,הסרט במקום,קרון הרכבת.ואתר ההנצחה לילדים שניספו בשואה.בנוסף לאתרים הישנים במקום.אהל הזכרון,המוזאון הישן,היכל השמות.קיר ההנצחה ,ועוד. לכן משרד התיירות חייב במסגרת ההשתלמות השנתית לחידוש רשיון מורה הדרך.לכלול השתלמות בנושא השינויים בסיורים "ביד ושם"עם פתיחת המוזאון החדש.בנוסף אני ממליץ לפני הנהלת "יד ושם" על שליחת חוזר הסברה בנושא החידושים בשטח,עם פתיחת המוזאון החדש.כמו כן לצרף מפה עם כל היעדים במקום. כמו כן לרשום מספר תאריכים להשתלמות למורי דרך מוסמכים בלבד,לידע אישי לא מחייבת.אני מאמין שמורי דרך רבים בזמנם הפנוי ירשמו להשתלמויות.באשר להדרכה מצד "יד ושם"לגופים פרטיים אורחי "יד ושם"ההדרכה חייבת להיות רק על ידי מדריכים מוסמכים עם רשיונות משרד התיירת.לא יכול להיות שהמוסד הממלכתי של מדינת ישראל"יד ושם"לא יתן להדריך למדריכי תיירים מוסמכים. שקיבלו את ההסמכה ממדינת ישראל באשור משרד התיירות. בתודה יענקיק

מה קורה אתך?

למה שאני קורא אותך אני מקבל תמיד את הרושם שאתה נמצא בסרט אחר? מה אתה חושב שמורה דרך ממוצא לא מכיר את הנושאים ביד ושם שאתה כותב ביקשתי ממדריכים בתיירות הפנים והתיירות החינוכית להגיב לעניין יד ושם. ולאן אתה לוקח?

יענקיק

New member
תגובה נכונה לדרך פעולה "ביד ושם"

מטרני ידידי מה לא ברור.יש כאן מסר ברור עם התיחסות להעתיד עם המלצות לשיתוף פעולה. והן התיחסות "למשרד התיירות"ותפקידו בנושא.ידידי אני נמצא בסרט הנכון. חבל ידידי שלאחר קריאת הכתבה.אתה נמצא בםרט אחר.אני חושב שכל מורה דרך ממוצע רואה את הדברים כמוני.היה חזק ידיד,המשך לכתוב לזקני השבט.על עתיד האגודה.ודרך פעולה לחידושים באגודה. בידידות יענקיק

יענקל'ה, בוא נסכם את הענין כך:

אנחנו (אתה ואני) חסרי כישורים אינטלקטואליים להבין את האבחנות הדקות של יענקיק. ולעצם הענין: אני בהחלט יכול להבין למה מורות חיילות לא מסוגלות להסביר על השואה. כנ"ל למדריכי תו תקן. אני חושב שהאבחנה של יד ושם צריכה להיות בין נושאי תעודת מורה דרך ובין מי שאינו נושא תעודה כזאת. אם נצליח להגיע איתם להבנה הזאת, עשינו צעד חשוב למיתוג נכון של המקצוע שלנו. מי הקבוצה - פחות חשוב. חשוב מי מדריך אותה.

היום הייתי ביד ושם

עם קבוצת גרמנים. הוזמן עבורם טקס עם חזן ב"אהל יזכור". עקב אי הבנה קיבלנו גם מדריכה (עובדת יד-ושם) דוברת גרמנית. חברים יקרים, מה אומר לכם? הדרכה איומה!!!. היא התרכזה יותר מדי במינהלות ופחות במשמעויות המייצגות את האתרים השונים. בשלב מסוים החלטתי שלאחר סיום דבריה, אוסיף עוד משלי. יתירה מזו, אני הוא זה שאמרתי (ביקשתי) לה מה להראות לקבוצה. היא כל הזמן התעקשה על היכל השמות. אז נכון, זה חשוב, אבל כאשר זמנך קצוב, יש הרבה דברים אחרים יותר עינייניים להראות. עוד דוגמא. הגרמנים מאד גאים במעשיו של שינדלר - בעיקר בעקבות הסידרה. הגברת עברה ליד הטבלה של שינדלר מבלי להניד עפעף. עצרתי את הקבוצה והראיתי להם את הטבלה והעץ, בצירוף ההסבר על חסידי אומות העולם. אנשי הקבוצה שלי צילמו בטירוף את העץ והטבלה של שינדלר. בשלב מסוים היא אמרה לקבוצה שלי (ולא בציניות) - המדריך שלכם יודע הרבה! אז תודה על המחמאה, אבל ההדרכה שלה היתה לא טובה (בלשון המעטה)

ונכון עשית

שביצעת את התיקונים בו במקום ולא מאוחר יותר. על המדריך המקומי לדעת שאם הוא לא יתאמץ לתת הדרכה טובה הוא יספוג ביקורת באמצעות הערות השלמה של מורה-הדרך המלווה, בו במקום, אחרת זה חסר ערך.

pinzo01

New member
מיכה ,בכל אתר ולאו דוקא ביד ושם

שתמצא בו מדריכים מקומיים ברגע שאתה חש שיש לך השגות על דברי המדריך/ה המקומית כנס לדבריה אם בעדינות או .... ואמור את מה שיש לך ובמקביל צור קשר עם אותה מחלקת הדרכה במקום וספר להם בדיוק מה אתה חושב על ההדרכה שקיבלת במקום עיין ערך חפציבה ...............

דנימירה

New member
יד ושם

מיכה , כמי שמדריך בין היתר גם קבוצות בגרמנית ,ונאלץ לקבל הדרכה מקומית ביד ושם אני יכול להעיד שבדרך כלל ההדרכה שלהם היא בדגש של מינהלה (קבוצה שלי הוכנסה לחדר הרצאות ובזה הסתיימה ההדרכה המקומית )אכן שינדלר חובה .

יפה אמרת "נאלץ"

איך אומרים? תמיד יש פעם ראשונה - וזו הפעם הראשונה ש"נפלה עלי" הדרכה מקומית. למדתי את הלקח על רמת ההדרכה שלהם, להבא אהיה "מעט פחות עדין" עם המדריך/ה המקומי/ת. לפי תגובתך, נראה שזו כנראה צורת ההדרכה שלהם.

הדרכה ביד ושם

כאשר פתחו את שערי בקעת הקהילות כתבתי ובקשתי חומר על המקום. לקח להם תשעה חודשים להכין חומר ולשלוח, יש לציין כי יותר חומר כתוב מצאתי במקומות אחרים. נראה, מתי הם או משרד התיירות יכינו השתלמות עבורנו?. את המוזיאון פותחים במרץ 2005, הם עדיין לא הכינו אותנו ואת האחרים!!!. מאחר ו"ליד ושם" אין מונופול על השואה, אנסה לשכנע אורחים להגיע ללוחמי הגטאות, המוזיאון שם לא פחות טוב.

למעלה