יד ושם

•BluEyeS•

New member
יד ושם

הייתי שם אתמול עם המשלחת פעם ראשונה שלי שם זה מקום כזה... לא יודעת איך לתאר אותו היו שם הרבה תיירים גם לא יהודים המקום שהכי השפיע עליי היה יד לילד... הוא היה כל כך מפחיד ומצמרר... גם אתם הייתם שם עם המשלחת? אז זהו, יום שני יש לנו פגישה עם הקב"ט ויום רביעי בבוקר טסים (13.10) :)

L i T a L 1

New member
שיהיה לך מסע מוצלח!

ואנחנו היינו בלוחמי הגטאות אבל גם שם זה מצמרר לא פחות!

•BluEyeS•

New member
תודה!

וגם אנחנו היינו בלוחמי הגטאות המדריכה שלנו הייתה ממש משעממת, אם היה מישו אחר במקומה אולי הייתי מפיקה יותר מזה =\

יא...

איפה את עושה את הפסיכומטרי
אני גם עושה ב12.10 ... באוניברסיטת ת"א..

SMG

New member
אני עושה ב-11!!!!!!

בתל-אביב... יו שנים לא הייתי בפורום הזה... ובדיוק לפני כמה דקות אמרתי שאני מתגעגעת לפולין.. לחוויה המדהימה הזו..

y a e l 1 6

New member
כן:)

גם אנחנו כחלק מן ההכנה לקראת המסע נסענו ליד ושם. וכמוך הכי התחברתי ליד לילד והוא הכי השפיע עלי... כנראה כי כל המוזאון עוסק בכלל, בכל האנשים שעברו את השואה, מה הם עברו, איפה הם עברו את זה וכו'.. ויד לילד עוסק בפרט. קשה לתפוס מספר כזה...שישה מיליון..זה מספר עצום..זה כמעט כל מדינת ישראל..אי אפשר להבין את זה..להפנים את זה.. וכאן, את נכנסת לחדר חשוך עם שישה נרות (שדווקא לא באו לסמל משהו אלא פשוט כך נוצרת ההשתקפות) שמסביבם מראות שיוצרות אין סוף השתקפויות. מבחינתי כל נר (או כוכב -חלק מהאנשים ראו את זה ככוכבים) מייצג אדם, אישיות,עולם ומלואו! ברקע קוראים שמות של נספים, הגיל שבו הם מתו ומקום מותם. וזה, שבר אותי! את נכנסת לשם ושומעת שמות של אנשים-של ילדים (דבר שרק מעצים את התחושה)וזה גורם לך לחשוב! זה לא רק עוד מספר! זה ילד! זאת ילדה! וזה כואב, וזה קשה... אבל זה כלום לעומת מה שתרגישי בפולין..שם, זה אחרת לגמריי זה הרבה יותר קשה הרבה יותר מפחיד, כואב..אבל זה יעשה לך טוב..זה יגרום לך להרגיש גאה על כך שאת לוקחת חלק במשלחת הזאת, על כך שאת יהודיה -ישראלית... אני בטוחה שתתרמי מהמסע! שיהיה לך מסע קל, מעשיר ומוצלח! תהנו

למעלה