יד אחורית...

• פותח הנושא v105
  • פורסם בתאריך

v105

New member
יד אחורית...

שלום האם מקבילים הוא תרגיל יעיל לפיתוח יד אחורית? אני בדרך כלל מבצע תרגיל כזה אחרי אימון מפרך בו אני עובד על פלג הגוף העליון שכולל חזה גב בטן כתפיים ויד קדמית. אחרי שני סטים של 15 חזרות במקבילים אני ממש עייף ואני תשוש מידי להמשיך בתרגיל, יש הצעות? תרגילים אחרים ?

מקבילים

אחת הבעיות במקבילים היא הביצוע ! כלומר קיימת אפשרות גבוהה שאתה לא מבודד את שריחר התלת ראשי בביצוע מקבילים ונעזר בשרירים אחרים. לכן נסה לבצע תרגילים אחרים כגון: בעמידה פשיטת מרפק כנגד פולי עליון בישיבה פשיטת מרפק כנגד משקולת יד (יד יד) בשכיבה פשיטת מרפק כנגד מוט חופשי בהצלחה

Munchies

New member
נחלק אותן לשתיים

1. מתוך מטרה לפתח את החזה 2. מתוך מטרה לפתח את היד האחורית

אתה מתחכם !

1. על מנת לפתח את החזה אנו צריכים להקפיד על תנועה של קרוב אופקי במפרק הכתף או ליתר דיוק קרוב אופקי תוך כדי פשיטה ולכן הידיים צריכות להיות פתוחות כאשר המרפקים פונים כלפי חוץ. טווח תנועה מלא ! 2. על מנת לפתח את שריר התלת ראשי התנועה צריכה להיות פשיטה במפרק המרפק כאשר לא צריכה להיות תנועה במפרק הכתף ולכן הידיים צריכות להיות סגורות וקרובות כמה שניתן אחת לשניה כאשר המרפקים צריכים להיות במישור הסגיטלי (חיצי) או במילים אחרות מרפקים פונים אחורה וצמודים לגוף. טווח תנועה מלא ! בסופו של דבר הכל מסתכם בתנועתיות המתבצעת !!!

למעלה