ידע ב- XML?

jenni17

New member
ידע ב- XML?

היי
בחיפושי עבודה נתקלתי לא אחת בדרישה של ידע ב- XML, אשמח אם תסבירו לי מה אמורים לדעת? מהניסיון שלי זה עץ שמורכב מתגיות המסודר בהיררכיה מסוימת.

עמית ו

New member
הניחושים שלי:

מישהו משתמש בזה בשביל להרתיע אנשים שמפחדים ממחשבים, כי XML נשמע "טכני".
&nbsp
אבל, תחת ההנחה שמדובר בדרישה אמיתית, באמת אין שם הרבה דברים - אני מניח שאני הייתי מחפש היכרות עם xsd ועם xpath, אולי גם הייתי מצפה לידע על מה זה wsdl ולמה משתמשים בו.
&nbsp

halperin

New member
מנהל
לא מאמין שהמנהלים מספיק מתוחכמים להשתמש בזה להרתעה

אולי מנהלים את נתוני האוטומציה בקבצים אלו, ורוצים שהבודקים יידעו כיצד להתמודד אתם (למרות שזה אכן דיי מגוחך - עוד מעט יבקשו היכרות עם Chrome...)
בקיצור מי שמבקש דווקא ידע בזה - כנראה שאין לו יותר מידיי דברים שבאמת חשוב שיהיה בהם ידע ייחודי.

jenni17

New member
האמת

שאני בספק אם המנהלים כותבים את זה אולי משאבי אנוש בחברה,
לא נראה לי שיבקשו ידע בכתיבת STR, אומנם אין לי הרבה ניסיון אני שנתיים בתחום אבל לא נתקלתי עד היום במישהו שכותב זאת+ גם חבריי לבדיקות בחברות אחרות לא נתקלו. :)

תודה על העזרה :)

halperin

New member
מנהל
יותר כמו הבן-דוד של יודע Notepad.... (אפילו לא Word)

לא צריך לזלזל במה שלא מבינים

Xml הרבה יותר מורכב מסתם קובץ עם תגיות
בג'אווה יש api על כל מיני סוגי פרסרים
כמו למשל דום וסאקס
והם משמשים לא רק להרצת סקריפטים אלא גם מהווים ממשק להעברת דטה בייס לא רציונלי בין ממשקים חיצוניים.

עמית ו

New member
cute

אבל, אפשר גם לקרוא את השאלה המקורית.
בהקשר של דרישות בפרסום משרה, מי שבאמת מחפש ידע תכנותי שקשור לXML יכתוב במפורש שהוא מחפש ניסיון בעבודה עם טכנולוגיות ספציפיות.
&nbsp
החלק היפה בXML הוא שאין שם שום דבר מעבר לאלמנטים הירארכיים עם תגיות (אלא אם עובדים עם DTD ואז יש עוד כמה פטנטים מגונים), ובעזרת המבנה הפשוט הזה אפשר לעשות המון. אפשר להיעזר בזה כשכותבים WSDL, או להגדיר בעזרתו אובייקטים בג'אווה עם Spring, לנהל גרסאות של הספריות השונות שלך בmaven, להעביר מידע בין שפות תכנות שונות בפורמט שגם קריא לאנשים ולהחזיק קבצי קונפיגורציה מפה ועד להודעה חדשה.
אבל עם כל הכוח הזה - מדובר בסך הכל בתצורה מובנה של נתונים. כמה תגיות, כמה attributes, שפת חיפוש אחת חזקה למדי וסט של כלים מגניבים לעבוד איתם. למטרת ריאיון עבודה למשרה שמפרסמת דרישה כזו מטופשת, גם לדעת שאפשר לבצע ולידציה בעזרת סכמה יכול להיות מעבר לדרישות התפקיד.

גם גאווה זאת שפה מאוד פשוטה סך הכל 47 מילים שמורות.

אי אפשר לבקש שמצד אחד תהיה יותר הכרה ויוקרה למקצוע
ומצד שני לזלזל מתוך חסר הבנה הכרות יכולת ופוטנציאל בטכנולוגיה שמכירים ברמה של קריאה בויקיפדיה בעברית 5 דקות.

halperin

New member
מנהל
ועדיין לא ענית לשאלתו המקורית - מה צריך לדעת???

jenni17

New member
הפוסט לא היה

במטרה לזלזל או להוריד מהערך.
סה"כ שאלתי איך הדרישה הספציפית הזו יכולה להשתמע בראיון עבודה, והוספתי שממה שאני נתקלתי במהלך עבודתי בקובץ XML זה צורתו ההרככית שמורכבת מתגיות.

דברים שכדאי לדעת

ההבדל בין DB רלציוני למבוסס תגיות
הסיבה לשימוש דווקא בו
בחירת טכנולוגיות הניתוח והזרמת הנתונים המתאימות
לפי היארכיית העץ כל אחד והיעילות שלו
כלומר api של parserים שונים
Dom למשל שמעביר את המידע למבנה של עץ
או sax שמייצר אירועים
וכו...
מעבר לתגיות ניתן גם להוסיף אטריביוטים שונים וטייפים שונים
חוקים תחביריים וולידציה dtd
שימוש בהקשר של הרצת טסטים
ושימוש של העברת נתונים בין ממשקים שונים בארגון דרך eai
וכו...
בגדול אפשר ללמוד את הכל מ0 דרך כמה ימי עבודה בודדים
אבל כל מה שרשמתי הוא ידע בסיסי
גילוי נאות אני לא עובד עם xml
אבל השתמשתי בטכנולוגיה הזאת בסמינר בתואר מדמח
וזה עדיין יושב טרי בראש

jenni17

New member
תודה רבה :)

על התוספת והפירוט אני אומנם לא למדתי מדמ"ח אבל אני שמחה ללמוד כל פעם עוד דבר נוסף ולהתעמק בכך.
אין ספק שפה יש מלא נתונים ששווה לקרוא עליהם ולהבין את מהותם גם אם לא ישרתו אותי כרגע.

lstlst

New member
יש סיבה מדוע מבקשים ידע ב XML

היי,
שאלתך במקום. בד"כ מנהל QA שמתעניין בהבנת המרואיין וידיעתו ב XML זה מגיע ממקום של צורך. למשל במקומות עבודה מסויימים גם כאלו שעבדתי בהם, בצענו בדיקות SOAP לצד בדיקות פונקציונאליות ברמת המערכת. לבדיקות SOAP נדרש ידע והבנה כיצד בודקים קבצי XML
אמנם מדובר בהיבט טכני של בדיקה אבל לצידו יש אסטרטגיית בדיקה אשר מתאימה לבדיקת קבצים, למשל: השוואת תגים בתוך XML אל מול אפיון המתאר את מבנה ה XML, וגם השוואת מידע בתוך התגים אל מול מידע זהה ברמת אפליקצייה או DB.
שום דבר זה לא תורה משמיים, כל דבר אפשר ללמוד ולהתעניין ולהגיע להבנה הנדרשת.

מקווה שעזרתי
http://itschool365.wixsite.com/itschool365

למעלה