ידעתי שזה יגיע

אריק ל

New member
ידעתי שזה יגיע ../images/Emo46.gif

אזהרתי על זה כבר חודשים פה בפורום. אבל רונאל המשיך למצוא תירוצים. עכשיו הגיע היום - פצוע אנוש מירי נ"מ על ישובי הצפון. כרגיל, לא היו מטוסים. כמו שכבר אמרתי, מדובר בפעולת טרור גרידא. הם חוטפים את אזרחינו וחיילנו. הם מבצעים פיגוע בכביש בצפון, שבו נהרגים 7 אנשים. הם שואבים לנו את המים, פעם מנחל פחות חשוב, ופעם ממקור ראשי של הכנרת. הם יורים עלינו נ"מ כמעט כל שבוע. שלשום ירו כ-80 קטיושות. עד מתי נשתוק?! עד מתי נבליג?!?!?!
תודה רבה לאהוד ברח, שברח מלבנון. תודה רבה ל-4 האמהות. ואיפה הממשלה שלנו? לא מגיבה. שרון מפחד מלבנון כמו שהאמריקנים מפחדים מויאטנם. לא מעיז לעשות דבר בגלל מה שעשו לו פה בארץ, עם סברס ונפילה, ועוד בלבולי שכל אחרים. הבריחה מלבנון - השגיאה הגדולה ביותר שעשה איזשהו ראש ממשלה (אני לא אומר שלא היינו צריכים לעזוב את לבנון. אבל לא עזבנו את לבנון, אלא ברחנו מלבנון). והיום אנחנו מתחילים לשלם.

ראליסט

New member
כשהיינו בלבנון...

מצבים כאילו התרחשו כל העת. כיום יש לנו לגיטימציה לפעול בכל הכח.זה שהממשלה-ועוד ממשלת ימין,שותקת ,זה באמת מפליא. לא ישנה את זה,שלא היה לנו מה לחפש בלבנון,למעט חיילים הרוגים כל חודש,והפגזות על ישובי הצפון ללא הפסקה. הרי למעט מה שמתרחש עתה ,שהוא חמור מאד,בד"כ בשלוש השנים בהן אנו מחוץ ללבנון,שקט בגליל הרבה יותר מאשר כשהיינו שם. ברק היה על הפנים.רק על דבר אחד מגיעה לו תודה-על שהוציא את צה"ל בשלום מהבוץ הלבנוני.זו אולי הבטחת הבחירות היחידה אותה קיים .רק על זה מגיע לו אשראי.

עמרי ר

New member
אל דאגה, נשלחה תלונה לאו"ם

אותו או"ם שסייע למחבלי החיזבאללה בחטיפת חיילינו בהר דב, אותו או"ם שהפך להיות מגרש המשחקים הפרטי של האויב הפלסטיני ותעמולת השקר שלו, אותו או"ם שמסתובב ברחבי העולם ולא עושה דבר כדי למנוע מעשי טבח המוניים (בעיקר באפריקה, יבשת המוצא של המזכ"ל הנכבד ענאן), אבל יודע לזעוק מרה כאשר מחבלים פלסטיניים נהרגים. הנה, נסוגונו מלבנון. מדוע החיזבאללה לא רק שלא התפרק, אלא ממשיך להתקיף ואפילו מסלים עכשיו את המצב? כיוון שהארגון הזה, כמו כל ארגוני הטרור הערביים והמוסלמים, לא ישקטו עד שלא תושמד מדינת ישראל. השורה התחתונה מאוד ברורה: או אנחנו, או הם. בדיוק כפי שלא תהיה "הודנא" עם החמאס, הג'יהאד וחוליות הרצח של ערפאת, כך לא יהיה שקט כל עוד החיזבאללה חי וקיים. אני מקווה שגם האמריקאים יפנימו זאת, ובכוחות משותפים נעביר אחת ולתמיד את הסרטן הזה מהעולם.

אריק ל

New member
עוד פרט קטן על האו"ם

אותו או"ם שהכניס את סוריה להיות חברה במועצת הבטחון ושהחודש היא הנשיאה התורנית של הארגון.

רונאל1

New member
אל תתעצבן אדון עזריאל

1. כל הכבוד לך. ניתן לך פרס ישראל בחיזוי תהליכים צבאיים. אתה מספר 1! 2. תודה רבה וגדולה ל-4 אמהות ואהוד ברק, שבזכותם נהנים תושבי הצפון מיותר מיותר מ-4 שנים של שקט יחסי, עם מינימום נפגעים ביחס לכל מה שהלך (תרתי משמע) בלבנון. בפרט מודים להם אזרחי מדינת ישראל מהם נחסך קורבן נוסף של כ-50 חיילים בשנה. באמת תודה! 3. תודה גדולה! ורק נותר לקוות שאריק שרון לא באמת מתגעגע ללבנון ויחזיר אותנו לשם...

אריק ל

New member
כרגיל התגובות שלך לא לעניין

נעזוב כרגע את סעיף 1 עם העוקצניות האופיינית שלך... סעיף 2 - נו באמת. כל הזמן שומעים את אותו תירוץ. גם כן לא לעניין בכלל. במקום לעסוק בפרופגנדה שמאלנית, תגיב אולי לעניין? (ושוב, תשתדל לא להחזיר את הסעיף הזה אלי עם תוכן שמאלני כי זה גם כן לא לעניין. תענה פשוט לעניין, בלי גידופים, עוקצנות, או פרופגנדה). מה התירוץ של החיזבאללה לתקוף את ישראל? הרי כל הזמן טענתם שבגלל שצה"ל יושב שם, ישראל חוטפת. והנה עכשיו צה"ל ברח בהוראתו של אהוד ברח, והפלא ופלא - ישראל עדיין חוטפת. מה הסיבה לזה עכשיו? 3. לא צריך להחזיר אותנו ללבנון, צריך מכה אחת חזקה שתבהיר להם שאיתנו לא מתעסקים. חזרה ללבנון רק תתן לגיטימציה לעוד 4 אמהות ועוד תעמולה מצד השמאל הקיצוני שחודר לשמאל הציוני, וגם כמובן להצקות מהאו"ם שמת עלינו.

מה לא לעניין בסעיף 2

הוא ציין את העובדה שנחסכו לנו חיי חיילים רבים בלבנון ובחישוב של כמה הרוגים יש לנו בגבול הצפון בשנה המצב עכשיו מצויין. וכל חישוב ההרוגים מתעלם מעוד שני חישובים: הפצועים והעלות. עלות שהיית צה"ל בדר"ל הייתה גבוהה ביותר ונחסכה, אמנם עכשיו עלות אחזקת הקו על הגבול גבוהה מבעבר אך בסה"כ הרבה יותר נמוכה מעלות ההגנה הקודמת שכללה קו בתוך לבנון וקו הגבול. חישוב הפצועים הוא חישוב נוסף שנוח לאנשים להתעלם ממנו. צריך לזכור שעל כל הרוג בלבנון היו לנו איזה חמישה פצועים בדרגות שונות וגם זה עניין של סבל, נכות וגם עניין כלכלי (למרות שהכלכלה זה באמת לא העיקר כאן).

Charlie

New member
לגבי היציאה מלבנון

ההחלטה היתה נכונה - הביצוע היה איום. אבל ככה זה במדינת הגמדים היהודית: כשאפשר להוביל מהלך אסטרטגי בתנאים נוחים לישראל אז דוחים אותו בשל אמתלה כזו או אחרת. אחרי מספר שנים נאלצים לעשות את הצעד ונראים כמו מטומטמים. כך היה בנסיגת ישראל מסיני באיחור של עשור - וכך היה בנסיגת ישראל מלבנון באיחור של 15 שנה.

רונאל1

New member
כרגיל התגובות שלך לא לעניין

אל תדאג אני מוותר על התרגיל הקבוע: 1. עוקצנות ואני הולכים ביחד תמיד. 2. אני לא מבין למה אתה לא מתייחס לעצם החסכון הגדול בחיי אדם (עשרות רבות בשנה) וכן לחסכון שהוזכר כאן בפצועים רבים, ובעלויות עתק להחזיק את צהל בלבנון (רק לחשוב במיתון הנוכחי עם חזית בלבנון מה היה נשאר מישראל אחרי 4 שנות לחימה שנחסכו). זה לא לעניין? עדיף שהיינו נשארים שם? האם באמת צורת היציאה מלבנון היא זאת שעשתה את ההבדל או שזה רק עוד תירוץ ימני טיפוסי (תאשימו את מופז אגב, הוא זה ש-"ברח" מלבנון). 3. אני שמח שאתה מסכים איתי שלא צריך לחזור ללבנון. ואפרופו דמגוגיות ושטויות תקרא שוב את דבריך על תעומלת 4 אמהות. ארגון נפלא שעשה שינוי אמיתי כאן וסייע לחסוך בדם יהודי רב שנשפך כמו מים מדי שנה בלבנון. 4 אמהות זה לא שמאל קיצוני ובטח לא מפלגת העבודה שהובילה את המהלך. מה בדיוק בעייתי בתעמולה שלהם? אסור לאמהות לדבר כי הן לא שירתו בקרבי אז הן לא מבינות מהחיים שלהם? הם לא צדקו בתכלס?

אריק ל

New member
אני לא מאמין שאחרי עולם שבו ילד בן

16 נרצח רק בגלל שהלך לקנות במאפייה אוכל עם חבר שלו, יש לך עדיין איזושהי הצדקה לאיזשהו שקט מדומה. כמו שפרס אומר: "הבעיה עם השמאל היא השמאלנים".

רונאל1

New member
יגעת ומצאת תאמין

צ'מע אתה ממש מפחיד. נניח שיגידו לך שנקמת מותו של אותו ילד תעלה לך ב-200 קורבנות נוספים. האם היית נוקם בכל מחיר בשביל העקרון? אם צה"ל מעריך, ואכן כך העריך, שלא כדאי להגיב תגובה משמעותית מעבר להפגזה שכבר ביצע על עמדת הירי ו-3 חיילי החיזבאללה שחיסל, אולי הוא מעריך כך מאחר ומבינים אצלנו שמכה חזקה מאיתנו תבעיר את כל השטח ותגרום להרוגים רבים אצלנו? ילדים לצערי נרצחים גם ע"י יהודים, הם נהרגים גם בתאונות דרכים ובעוד דרכים שונות ומשונות. האם חלילה נציע שנהרוס את ביתו של הנהג הדורס, נגרש את משפחתו ונכניס אותו עצמו למאסר עולם על ילד שייהרג בתאונת דרכים (הרי נהרגים יותר בתאונות מאשר אזרחים מפעולות חיזבאללה בצפון - למשעה רק אזרח אחד בכמעט 5 שנים!). סייג לתגובה, הבלגה. גם זה כואב, קשה ומעצבן. שילמנו מספיק דם על לבנון. ואל תגיד שלא צריך לחזור לשם אלא רק להפציץ, כי אחרי ש-"רק נפציץ" וחיזבאללה "רק" יחזיר לך ויחטוף אזרחים וחיילים, אתה תכתוב כאן שצריך להכניס את החי"ר שלנו לבירות והסרט של לבנון2 יחזור.

אריק ל

New member
רונאל והמספרים

לא עקרון ולא בטיח. חוקים בינלאומיים גרידא. תראה לי מדינה אחת שפויה, שעל הטרדות בלי שום הצדקה של 3 שנים מצד מדינה עויינת אין תגובה משמעותית. אני באמת שלא מבין איפה אתה חי. ברחנו מלבנון. אין לחיזבאללה שום תירוץ אפילו לגעת בנו (לא שלפני זה היה להם תירוץ, הרי הם טרוריסטים, אבל היה להם לגיטמיות לפי העולם בתור קבוצת התנגדות). והנה, הפלא ופלא, החיזבאללה מהרגע שברחנו מציק ומטריד ויורה וחוטף ושואב. לא מדובר באזרח אחד, מדובר ב-11 בני אדם - שלושת החיילים החטופים פלוס 7 הנרצחים בפיגוע שהיה בכביש ליד שלומי, פלוס עכשיו ילד בן 16. 11 בני-אדם ב-3 שנים כמעט. ואיך פתאום אתה מקפיץ פה מספרים - אחרי יום יומיים שאתה מנגן כאן בפורום שעברו כמעט 4 שנים, רואה שאף אחד לא מגיב. עובר ל-4 שנים, גם אף אחד לא מעיר לך. עכשיו פתאום קופץ לכמעט 5 שנים. למה לא 6, 7, 8 שנים? אולי בכלל 20 שנה? יצאנו מלבנון בשנת 2000, לא ב-98'. "סייג לתגובה, הבלגה. גם זה כואב, קשה ומעצבן. שילמנו מספיק דם על לבנון." איזה שטויות! אני לא מבין איך יש בנאדם כ"כ נאיבי שחושב ככה. תגיד, אתה אולי חבר בחד"ש? אפילו מרצ נראה לי לא קיצוניים עד כדי כך. מדינה עויינת תוקפת את מדינת ישראל בפעולות איבה ופיגועים בלי שום סיבה או התגרות מוקדמת של ישראל, ואתה אומר שישראל צריכה להבליג. אין ספק שהבלגה כזאת תגרום לפלסטינים לראות עד כמה לא כדאי להם להתעסק עם ישראל, כי היא תבליג על הפיגועים שלהם. וגם את החיזבאללה זה ירסן: "תחזיקו אותי, שאני לא אבליג!!". מה שאמרת לא נאור ולא יפה נפש ולא פייסן. זו פשוט טיפשות וסכנה למדינת ישראל. בקשר לשהייה בלבנון - באמת אין לי מושג מה עשינו שם 18 שנה סתם גרבצנו ונתנו לחיילים שלנו למות, במקום לעשות מבצע רחב היקף למיגור החיזבאללה. הכל רק כדי לא להכעיס את ארה"ב.

um21

New member
יש עוד

נהרג חייל בשריון בשנה שעברה במוצב הר דוב מירי חיזבאללה כמו כן חייבים לזכור את אל"מ במילואים אלחנן טננבאום שנחטף ע"י האירגון

ראליסט

New member
מה אתה מצפה...

מהחיזבאללה,שהוא גרוע מסתם ארגון טרור.זהו ארגון פנאטי שמארגן טירור בין-לאומי,שיסודו דתי קיצוני. בארגון כזה,צריך להאבק כל העולם החופשי.זו לא רק בעיה של ישראל. אבל עובדה היא ,שכשהיינו בלבנון,גם נהרגו לנו חיילים רבים,לחינם,שלא לדבר על הפצועים הרבים,על הכוחות שבזבזנו שם ועל העלות,וכל זאת,כשהחיזבאללה ממשיך להפגיז את כוחותינו ואת הגליל,ואנחנו מפגיזים אותם,וחוזר חלילה.להם היה יתרון אחד: הם יכלו לטעון שאנחנו כובשים.כיום אין להם יכולת לטעון זאת,וזוהי הסיבה היחידה,שאין הם מחממים את הגזרה מעבר לנקודה,שגם אם אינה נעימה,עדיין לא מצדיקה מהלכים צבאיים. שכן,הפעם מהלך צבאי יעיל יהיה חייב להיות רק כנגד הסורים.מנהיגיי ישראל קצת אחראיים כדי לקבוע האם הגענו לנקודת האל חזור,שבה יש לקחת את כל הסיכון ולהתעמת עם סוריה. מהלכים רק כנגד החיזבאללה,לא יועילו,יפגעו רק בלבנון,ויצרו רק תדמית שלילית של צה"ל.הנסיגה מלבנון היתה מהלך גאוני,שהוציא החיזבאללה ומהסורים כל יכולת אמיתית לתרץ פעולות כנגד ישראל.לכן היום האזור שקט. אם חלילה יהיה חימום קיצוני של הגזרה הזאת,ישראל תצטרך לשקול פעולה מסוג שונה.עוד כניסה ללבנון לא תביא כלום!! אגב-בעניין החיזבאללה,ארה"ב לחלוטין עימנו,שכן היא "חטפה" מהטרור האיסלאמי הבין-לאומי.... רק שגם לארה"ב אין אינטרס להביא למלחמה בינינו לבין הסורים. **אתה מאד תמים לחשוב שלבנון "תוקפת" אותנו.אתה יודע שהחיזבאללה מחזיק את לבנון בידיים שלו,ואין הוא מקבל שום הוראות מבירות,אלא מדמשק ומאיראן.

הדונס

New member
כל אירוע אלים הופך לחגיגת אמרנו לכם

ציבור אנשים שהולך אחרי פוליטיקאים המשמרים את האיזור ברמת אלימות קבועה, נכנסים לאקסטזת "אמרנו לכם" וקופצים על המציאה כתירוץ להמשכת מעגל האלימות האיזורי.

אריק ל

New member
ממש לא אקסטזות...

אם תשים לב להודעות שלי בנושא בחודשים האחרונים, תראה שלא הלכתי אחרי שום פוליטיקאי. למעשה אני די חושב שהפוליטיקאים בעשר השנים האחרונות בישראל הם צבועים יותר מתמיד. לא אמרנו לכם, אלא צער גדול מאוד על זה שזה באמת קורה.

ניב נ

New member
הרווחנו מאתים אנשים

גם לדעתי זה היה זמני ובשלב מסויים נצטרך להיכנס לשם שוב אבל כ200 איש לא הולך ברגל אני מקווה שבסיבוב הקרוב יהיו לנו פחות אנשים ונהיה שם פחות זמן. הטעות הגדולה הייתה הפקרת צד"ל הם היו יכולים להיות דיי מועילים עכשיו.

הם לא יכולים בשטחים אז הם בלבנון

כל מי שמשלה את עצמו שהיו ארבע שנים של שקט בצפון (ליתר דיוק שנתיים ועשרה חודשים מאז חטיפת החיילים) בגלל שהחיזבאללה לא יכל לרצוח מטעה את עצמו.הסיבה שלא היו פגזים בצפון היא שהחיזבאללה מצא זירה יותר נוחה, שטחי יש"ע בהם יכל החיזבאללה לתקוף בלי שלבנון תיפגע. בעקבות ההודנא מנסה החיזבאללה להוכיח שהוא קיים (וגם מצליח) דרך פיגועים בצפון. דרך אגב בשנת 82 גם יאסר עראפת (חברו הנתעב של שמעון פרס) תקף בלונדון את השגריר ארגוב כאשר לא יכל לתקוף בלבנון בגלל הפסקת האש. לנסיגה מלבנון אין קשר להפוגת האש בגיזרה זו, דווקא למסע הרצח של הפלסטינים ברחבי ישראל עליה תפס החיזבאללה טרמפ יש קשר ברור להפסקת האש. יש לזכור שמשאבי החיזבאללה מוגבלים , הוא לא יכול לרכז אש בכל הגזרות ולכן הוא תוקף לסירוגין היכן שהכי קל לו, פעם בשטחי יש"ע ופעם בחזית הצפון.

למעלה