ידית ברקס XT

motonimrod

New member
ידית ברקס XT

היא התעקמה לי מתוצאה של נפילה אפשרי לרכב ככה אבל רציתי לדעת אם אפשר ליישר אותה??? נ.ב :: הכוונה לברקס הידראולי!

אפשר לנסות השאלה למה?

הידית מוחלשת לאחר שעברה עיוות, אם תיישר אותה היא תחלש עוד יותר האם שווה הסיכון לסוע עם ידית ברקס חלשה ישרה? אתה עלול לגלות זאת כאשר תזדקק לה !!!

ishaitaif

New member
אל תתעסק.......... רכוש חדש אחרת..

כשתצטרך את הידית היא עשוייה להשבר.. ואז...........................................................

ניתן ליישר בזהירות רבה

החבר'ה כאן צודקים במה שהם אומרים: לרוב, מתכת נחלשת במקום בו היא מתעקמת... אולם, חלק מידיות הברקסים בנויות כך שיש מקום ספציפי, אשר הונדס ע"י היצרן, שבו היא תתעקם במקרה נפילה - זאת כדי שניתן יהיה ליישר במקום שהידית תהיה נוקשה לכל אורכה ותישבר ממכה... לא בטוח ששימאנו בנויות כך. כדאי שתבדוק מול חנות DAA בתל אביב. יש שם אנשים שמבינים עניין בשימאנו. בכל אופן, יצא לי ליישר ידיות DEORE בעבר. הידית המיושרת תפקדה כמו חדשה ללא שום סימני חולשה. עם זאת, אני חוזר שוב פעם: אל תיישר אם אתה לא מוכן לשאת בתוצאות. קרי: אם אתה לא מוכן להסתכן בידית שבורה - אל תיישר! . בהצלחה.

אל תנסה ליישר סתם כך...

אני ניסיתי ליישר ידית של AVID SD5 והקצה פשוט נשבר... בד"כ ידיות עשויות מיציקה. יציקות "לא אוהבות" מכות/כיפופים. (אולי XT נעשית בעיבוד שבבי) אני מאמין שאם תחמם את המקום עם ברנר ואז תכופף התוצאות יהיו טובות יותר...

nintense

New member
אם לא מדובר בכיפוף קל...

אין בעיה ליישר, כל עוד זה תחת בקרה. נכון שהידית תהיה חלשה יותר אך אם לא ניתן להבחין בהתפתחות סדקים באיזור הכיפוף\יישור, לא אמורה להיות כל בעיה בטיחותית.

dyego

New member
טיפ החודש!!!

במערכת שאינה קומבו (שילוב של הילוכים וברקס באותה ידית) צריך להשאיר את ידית הברקס לא סגורה עד הסוף כך שתחת לחץ הידית תחליק כלפי מעלה. במכה מלמטה הידית יכולה לזוז למעלה. על ידי כך מונעים שבירות והתעקמויות רבות של ידיות ברקס, בו בזמן אין זה משפיע כלל על יעילות הבלימה או על פעולת הידית שכן היא נשענת על השיפטר בכל מקרה.

nintense

New member
איזה כבל ???

ברקס הידראולי, וגם אם היה מכאני, איך קשור הכבל להעיה ?

motonimrod

New member
הבנתי !!!!

אם מישהו כבר התנסה בישור ידית מהסוג הזה אפשר בבקשה לקבל הוראות כדי שלא תצא לי איזה חלטורה ??? בכל מקרה תודה נמרוד

motonimrod

New member
רגע אני

צריל לפרק את הידית מהבית שלה בישביל זה ( איפה שהשמן מרוכז)? או לעשות את זה איך שהיא בתוך זה ??? ום צריך לפרק את החלק הזה אז צריך לעשות בליד' אחרי זה?

nintense

New member
לא מפרק כלום...

פשוט מיישר כשהיא על הכידון. עם יש לך צינור מתכת דק, עדיף להכניס את הידית לצינור וליישר, מומנט הצינור יעזור לך לשלוט בכח המופעל על הידית.

shl17

New member
אני מיישר עם

מפתח רינג די גדול בערך 20 ממ השחל את הרינג על הידית וברגש תחזיר אותה למצבה המקורי (האמת קרוב למקורי)

motonimrod

New member
רעיון מעולה שעבד לי!!!

לוקחים ג'בקה ותופסים איתה את החלק שהידית יוצאת מהבית שלה! אחרי זה מרתיחים מיים בקומקום ושופכים הרבה על הידית ושהיא כל הזמן תיהיה חמה מאוד! באותו זמן מיישרים את הידית או עם צינור מתכת כמו שנאמר כאן, לי זה הצליח ביד !!! עכשיו הידית כמו חדשה!!!

dyego

New member
לא מדובר על מתח הכבל.........

אני מדבר על החיבור של הידית לכידון!!! יש בורג אלן בד"כ 6 מ"מ שמחבר את הידית לכידון. בורג זה צריך להיות לא סגור עד הסוף על מנת לאפשר לידית חופש תנועה במידה והיא חוטפת מכה. כך נמנעים מלעקם ולשבור את הידית לעיתים קרובות.

למעלה