ידיעות המהפכה

• פותח הנושא Padod
  • פורסם בתאריך

Padod

New member
ידיעות המהפכה

או בעצם הרפורמה...מחירונים נכנסו. כמה מסקנות והערות. לא יכול לתת מחירים בפועל כי אלה מחירונים סיטונאיים.

כצפוי, מה שעלה פחות מ90 שקלים - העלה מחיר עד כדי 150-160 שקלים. מה שעלה מעל 150 שקלים הוריד מחיר. יש דברים שלא שינו מחירם (מרטיני למשל, מטאקסה סטנדרטי, היימנס אולד טום). כל יבואן עשה כאוות נפשו עם פירוש המס החדש.

אקרמן - עליות קיצוניות מאוד, ירידות מזעריות. גרייגוס, ג'ק דניאלס, וודפורד רזרב - ירידות דביליות של אחוזים בודדים בלבד. לעומת זאת הבסט סלרס הכפילו מחירים. אפילו הבומביי ספייר העלה מחיר, שזה אבסורד מוחלט כי הוא דווקא היה צפוי להוריד. פשוט בוז.
הכרם - תותחי על. ירידות רבתי בכל מוצרי האיכות שלהם עם פרופיל שהפך להיות פי כמה יותר רלוונטי פתאום. הנדריקס משמעותית זול יותר, מילגרו זמינה יותר, מאונט גיי למיניו, ירידה של עד 40% ביאמאזקי, אוכנטושן 3ווד פתאום רלוונטי גם לקוקטיילי איכות, שארטרז וקוואנטרו ירדו משמעותית...כל הכבוד להם. הכרם עשו מאמץ נהדר.
הסקוטית - מחירון ללא השוואת מחירים ישנים, לא ניתן להשוות.
כנ"ל לגבי י.ד.עסקים - אם כי המחירון חושף שיש אפלטון 21 ופירט XO בארץ, ומסתמן (אם כי לא ברור) שאפלטון בכלל הורידו מחירים.
שקד - עליה במחירי הוויסקי (פוגע בVFM שלהם משהו), הורדה משמעותית במחירי אנגוסטורה ביטרס ובסינגל-מאלטס, תוצאות מעורבות ברום - האנגוסטורה חלקו עולה, חלקו יורד, הוא עדיין לא אטרקטיבי מספיק כמוצר לדעתי.

בפועל - קוניאק, קלבדוס, ברנדי, סינגל מאלטס, טקילות איכות ורום מיושנים הורידו מחירים. כל השאר - וודקות, אניסטים - העלו. לא ברור עדיין לגבי ג'ין כמו גורדונס, ביפיטר, טנקרי וכד'.
העלאת מחירי העראק - מצטער להיות כזה, אבל הגיע הזמן. עראק ישראלי הוא מוצר נחות באיכותו, גרוע, מיוצר בצורה חובבנית תחת מסווה מסורתי ונועד לספק דרישתם של ההמונים לאמצעי השתכרות מהיר וזול. לא מרגיש צורך לספק צורך זה.
צורת חישוב המס טובה, גובה המס פחות טוב. פתאום יותר משתלם לייבא בעצמך לעצמך, או בכלל בעצמך גם לאחרים אולי. יש משמעותית פחות מכס, ונותר רק להתמודד עם המוכסים המרגיזים.
היבואנים יצאו תותחים בחלקם, גנבים בחלקם, ללא שקיפות בחישוב המס כולם חשודים מבחינתי. הורדת מחירים אינה מילה גסה, בייחוד כשהציבור יודע לצפות לאחת, אך המחירונים כולם מוגדרים כ'זמניים' וניכר שזהו נושא מסובך עבור היבואנים עצמם שחיכו שהמתחרים יפרסמו מחירונים קודם. זה בדיוק הזמן להצביע עם הרגלי הצריכה. להחרים יבואנים שלא הציגו הוזלה ראויה ולראות בעוד חצי שנה מה נשתנה.

farlow

New member
אם אתה שואל אותי,

היפנים לא ירדו מספיק.
יתר ההוזלות של הכרם בהחלט משמעותיות. ולגבי י.ד., הורדה משמעותית גם של דלמור.
אגב, מה המשמעות של "להתמודד עם המוכסים", אם אופן החישוב נהיר?

Padod

New member
יש אי בהירות

בכל הנוגע לגובה המסים שיש לשלם עבור ייבוא אישי ואתה נתון לרחמיו של המעריך במכס, שאינו מבין באלכוהול שגם מול קבלת קניה יכול להוסיף לך על הסכום המופיע ללא עוררין.

foodnwine1

New member
צפוי... קורא לחרם על החזירים

קנו רק מה שירד כפי שצריך.
אל תקנו מאקרמן. נקודה.

Falcor

New member
דווקא אני שמח על הענין

אני שמח שמחירי האלכוהול הטוב - קוניאק וויסקי איכותי הולכים לרדת בשיעור ניכר.

ושמחירי הערק (משקה מזעזע !!! ) והוודקה הזולים הולכים לעלות.. אני מקווה שנראה עכשיו פחות מקרים של בני נוער שמשתכרים ב-30 שקלים ודוקרים אחד את השני.

farlow

New member
ונוצרות בעיות אחרות כבדרך אגב

פאבים וברים (להוציא מגה ברים מהתכולה), אשר בניגוד לדעה הרווחת פועלים על מרווחים של כ-10% (ישנם נדירים ב-20%) כבר לא יכולים להוציא "פינוקי אלכוהול", יאלצו להעלות מחירים של קוקטיילים רגילים ופשוטים בעוד מחירי האלכוהול קופצים בכ-300% (ערק פשוט עולה לבר כ-27 שקלים) לא ניתן להקפיץ את המחיר באותה צורה. אם אני נשאל בעניין, ואני מדגיש שאני לא קשור לענף, אני חושב שהדבר רע מאוד לעסקים.
בטח מישהו יקפוץ ויגיד שטוב מאוד, ילדים לא יכולים לקנות יותר בקבוקים של 30 ש"ח, לדעתי זה לא האלכוהול הגרוע ביותר שניתן להשיג. הפתרון הוא חינוך.
אולי היו צריכים לקבוע מחיר סף - לדוגמא אלכוהול המתומחר מתחת ל-X ימוסה רק ב-Y או בכלל לא.

קוקטיילים

10% על קוקטיילים? תעשה לי טובה.
הם לא יאלצו שום דבר, הם יעלו כי כולם יעלו.

farlow

New member
אתה לא מבין

שוב, אני מדבר איתך על ברים ופאבים סטנדרטיים. כן, 10% אחרי העמסת תקורות - תחשוב ככה, מגיע אדם, תופס מקום, שותה קוקטייל שעתיים, הולך.

היות ואני לא מבין כלום בתקורות

אני יכול פשוט להשוות את זה למשקאות אחרים וליחס בין עלות חומרי הגלם שלהם לעלות הסופית לצרכן
קוקטייל שמכיל נניח שוט וודקה, נניח במחיר סופרמרקט של 60 שקל לבקבוק (במקרה הטוב) עולה כמו מנת ויסקי בעלות של 250-300 שקל לבקבוק בחנות, ושאר ההבדלים ביניהם זה בד"כ קצת מיץ, סירופ טעמים או אולי זילוף של מרכיב אלכוהולי נוסף.

בחישוב יותר פשוט בקוקטייל ממוצע עלות חומרי הגלם זניחה לעומת העלות לצרכן, אז עליה של כמה עשרות שקלים במחירי הבקבוקים הזולים לא צריכה להשפיע על המחיר לצרכן כהוא זה.

חשוב להדגיש שאם המצב בתחום הקוקטיילים היה נראה כמו האימפריאל (ואולי עוד 2.5 מקומות שלא משתמשים בסירופים ומתכונים מתפריט שהכרם בנו להם) - הייתי שותק. אבל בפועל משלמים 45 שקל על קוקטייל שמכיל שוט וודקה ולא הרבה מעבר. (אולי המחירים עלו אני לא מעודכן)

farlow

New member
העובדה היא

שהרווחיות בענף הזה היא מאוד נמוכה וכעת היא נשחקת עוד יותר.
כולם חושבים שברים ופאבים מרוויחים הון - זה לא נכון.
שוב אני לא מתכוון לדאנס ברים הענקיים בנמל ת"א - לשם אתה מכוון.
ואין לי כל קשר לבר או לפאב מסוים ובתור אינדיבידואל השינוי הנוכחי הוא ב-100% לטובתי.

אני מסכים עם הכל

ושים לב שאני לא עושה את החישוב מה ההבדל בין המחיר של מנת ויסקי למחיר שהפאב משלם על הבקבוק.

אני פשוט משווה את המרווח על הקוקטיילים לעומת המרווח על משקאות אחרים.
היות ועלות חומרי הגלם בקוקטיילים היא זניחה ביחס למחיר שהצרכן משלם אי אפשר לתרץ עלייה במחירי חומרי הגלם בשביל להעלות את המחיר.

omef

New member
זווית של מנהל בר

אני מנהל של בר די עמוס בת"א. כשאני מתמחר קוקטייל אני מתחשב בהרבה דברים.
אם קוקטייל הוא מנה של וודקה ותוספת ועוד קישוט, אז יש להם מחיר. הוא נראה שולי, אבל לכל דבר כזה יש משמעות כשעובדים בנפחים גדולים. כמו מקום אחסון, בלאי/פחת וכו'.
בנוסף לכך אני גם מתמחר זמן. אולי זה לא נכון למקום שעובד בפרופיל רגוע, אבל בטירוף בו אני נמצא הזמן בו ברמן שלי עובד על מוחיטו נדמה כמו נצח, וביולי-אוגוסט למשל, מה שנקרא בתיכון החופש הגדול ובתל אביב עונת הצרפתים, אפשר לקבל הזמנה של 9, 10 או 15 מוחיטו בבת אחת - והם לא שותים סיבוב אחד. אז כן, חלק ממחירו של קוקטייל היא ההשקעה שמסביב לו. היא יכולה לכלול גם כוסות מיוחדות שיש להן עלות ובלאי וכו'.

חשוב לי שוב להדגיש - אני מדבר על מקום עמוס, גדול, שעובד בנפח עבודה חזק אבל גם יש לו המון עלויות וכל זה מתבטא במחיר של כל מוצר. בר שכונתי שעבדתי בו במקביל מכר מוחיטו יותר טוב מזה שאני מוכר (רום מוצלח יותר) במחיר הנמוך ב-15%. הוא כנראה גם הרוויח עליו יותר. כפי שאמר farlow, העסקים האלה לא תמיד מרוויחים כמו שזה נראה. סתם דוגמה, כמות הכסף שאנחנו מוציאים על מפיות קוקטייל, מפיות עריכה ומטליות לחות אינה מבוטלת וזו רק דוגמה להוצאה שלא מביאה להכנסה ישירה בתחום הזה. למסעדה יש המון כאלה.

גם עם זה אני מסכים

שהזמן של הברמן שווה כסף והכל

אבל עדיין, אם בקבוק הוודקה יעלה ב-20 שקל (או שקל וקצת למנה) זה לא צריך להעלות את מחיר הקוקטייל כי המרכיב של הוודקה במחיר זניח.

farlow

New member
תראה,

הדוגמה שאני השתמשתי בה, בניגוד לעליה בת 20 שקלים אליה אתה מתכוון (לא ברור לי איזה משקה קיבל העלאה כה זניחה), היא ערק פשוט שמחירו הסיטונאי עמד על כ-27 שקלים וכעת מחירו מגיע לכמעט 90 (!) שקלים. תאר לך שכמות של צ'ייסר מבקבוק כזה עלתה בערך שקל וחצי, וכעת עולה 5 שקלים. עכשיו תחשוב מה קורה במקום שעובד על מרווח של 10%+-, כשיש הוצאות נוספות שמשפיעות על מרכז הרווח. עצם העובדה שהמרכיב האלכוהולי הוא זניח (למרות שאני לא מסכים ב-100%, מאחר ובקוקטיילים מסוימים יש 50% אלכוהול) ההשפעה שלו אינה זניחה על הרוו"ה בכללותו.

nukke

New member
גם אני מקווה, אבל לא בונה על זה

הם יעשו עוד סיבוב-שניים של "אחי, יש לך חמש שקל לאוטובוס לבאר שבע?".

הכרם באמת שיחקו אותה

אני עובד במסעדה שרוב האלכוהול שנמכר בא זה בירה ויין.

אבל יש לנו מבצע של צ'ייסר ב-8 ש"ח(כמה שרוצים) על כל בירה.
לא רק שנשאיר את זה(עדיין יש על זה רווח, גם אם מינימלי), אני גם אוסיף צ'ייסר ב-18 ש"ח: גלנפידיך 12, שארטרז ירוק, ואן גוך בטעמים ורמי מרטן VSOP.

והכי מגניב אותי - אולי סופסוף מי שמזמין ג'ין & טוניק יזמין את זה על הנדריקס.

אליזד

New member
הנדריקס ירד משמעותית??

אתה יכול לומר כמה המחירון של הכרם? כי בחנות הקבועה שלי הוא אותו מחיר.

מלבד זה, כתבת להפליא. ואני מאד אשמח להצטרף לכל חרם שהוא על היבואנים המנצלים את המצב לרווח לא הוגן.

Padod

New member
המחירון לא רלוונטי

מכמה סיבות -

א. החנויות (והספק) עדיין על מלאי ישן. גם אם רשות המסים מוכנה לשנות רטרואקטיבית את העלויות על המלאי הקיים אצל הספק, החנויות עדיין קנו את ההנדריקס שלהם במחיר הישן ומכאן שהן לא ימהרו לשנות את מחירו, בטח אם מחירו ירד ( = לקנות אותו יותר זול עם פוטנציאל רווח גדול יחסית. אני לא חסיד של בעלי חנויות אלכוהול כמו שאתה מבין)

ב. המחירון משתנה בהתאם לחוזה בין הכרם למקום.

ככה שאני יכול להצביע על מגמה, לציין שעלותו של ההנדריקס ירדה משמעותית, אם כי אולי יקח עוד חודש חודשיים עד שזה יורגש אצל לקוח הקצה.

אליזד

New member
אכן, זה מה שבעל החנות שלי אמר. (-:

גם אני לא מאוד בעד בעלי חנויות אבל יש אחד יוצא דופן. ואני מבטיח שאני לא משוחד. איש ישר ויבשושי. לא מנסה "לדחוף" שום דבר. ותמיד מספר בכינות את מאחורי הקלעים.

למעלה