ידיעון מס' 3 פורסם

jack of hearts

New member
תגובות

א. תודה רבה לגלעד. ב. בלוקוס נשמע מעניין. קצת יצאתי מבולבל מהקריאה הראשונה של החוקים, אבל בסוף די הבנתי. ג. וזו הנקודה העיקרית של ההודעה הזו (ולכן, אפתח לה פסקה משלה !) יש מספר משחקים שהייתי רוצה לקנות, ואני יודע שהמחירים באינטרנט יוצאים יותר זולים (לכל פריט, בלי משלוח וכו'). אני גם יודע, שמחיר פתיחה של משלוח של חבילה הוא גדול וככל שמספר הפריטים גדל, העלות משלוח גדלה אבל ביחס שהולך וקטן על כל פריט. כלומר נשלם 20 דולר על אחד, 30 דולר על שניים, ו35 על שלושה (אלו כמובן מספרים תיאורתיים בלבד). כך גם הדילים במכס לפי מיטב ידיעתי. אי לכך ובהתאם לזאת, מצאתי לנכון להציע את הדבר הבא: למה שלא נקבע תאריך. נניח סוף יוני. כל מי שרוצה, יפרסם משחקים שהוא רוצה ומוכן ומתכוון לרכוש. נוציא הזמנה משותפת ונתחלק בהוצאות. אישית, אם אנשים יסכימו, אני רוצה להזמין לפחות 3 או 4 משחקים. אני משער שרעיונות כאלו כבר צצו מספר פעמים וירדו לטמיון מחוסר ביקוש. אני מקווה שאם אפילו חמישה אנשים יזמינו מספר דברים, תהיה לנו הזמנה מספיק גדולה בשביל שהעסק יהיה רווחי לכולם. (משהו אומר לי שהולכות לצוץ הודעות בעלות התוכן: עזוב, ניסינו, וכו'. ולכם אומר "מי ניסה ? אתה ? ואתה ? ואתה ? אנחנו כבר ארבעה אנשים ! בואו ולפחות ננסה")

ycyclop

New member
הזמנות-רעיון טוב

כבר נעשה שיתוף פעולה קטן בעבר עם הזמנות שלי כך שזה בהחלט אפשרי צריך לזכור לא להזמין יותר מידי כי אז זה מתחלק לשתי חבילות ולמעשה זה כמו שתי הזמנות 5-8 משחקים להזמנה זה טוב (תלוי בגודל הקופסאות) בהחלט שווה נסיון ברמה של הפורום (בלי הזמנה שלי)

sonde

New member
הזמנת פורם

רעיון מצוין. השאלה הבסיסית היא מהיכן אתה מתכונן להזמין? ארה"ב? ברטניה? גרמניה? לא בגלל המחיר, אלא בעיקר בגלל שפת המקור של המשחקים. במידה ואתה מזמין מגרמניה מדובר במשחקים שבד"כ הם בגרמנית ואז צריך לבחור במשחקים שאינם תלויים בשפה.

jack of hearts

New member
מאמריקה

אני מעוניין להזמין מ THOUGHT HAMMER שלושה או ארבעה פריטים. גלעד ממליץ על 5 עד 8 פריטים, אז גם אין לי בעיה להזמין רק שני דברים בשביל שיהיה מקום לכולם. אני כרגע מעוניין ב Memoir 44, Fury of Dracula, Carolus Magnus, ובחפיסה של Dungeoneer: Dragons of the Forsaken Desert. אז אין לי בעיית שפה (האתר הוא אמריקאי). אם אפשר לדעת, גלעד, למה אתה לא מעוניין להצטרף ?

ycyclop

New member
למה לא אני

כמה סיבות 1: תקציב ומקום. החלטתי לקנות בצורה מצומצמת. 2: בסתירה 1, אם כבר אני אעשה הזמנה היא תהיה של 5-8 משחקים כך שאני לא אצטרך להיות תלוי באחרים (היה לי קצת נסיון מר עם הזמנה משותפת, בתחום אחר אמנם) 3: יש יותר מידי דברים ברשימה שלי ואני עוד לא ממש סגור מה אני כן רוצה עכשיו, והיות ויש לי מספיק משחקים לעכשיו אז זה בהמתנה. אולי בעתיד (עוד 3-4 חודשים) אשמח לשקול להצטרף להזמנה בגדול זהו בערך

jack of hearts

New member
היום למדתי

ספק של משחקי לוח הסביר לי משהו היום: הזמנה גדולה תמשוך יותר תשומת לב, ואז מישהו עלול להחליט שהקטגוריה שבה החבילה נכנסת היא "צעצועים". על "צעצועים" יש 32% מכס. פלוס מע"מ ועוד ועוד. בקיצור, המכס עלול להכפיל את מה ששילמת כבר. אישית זה הפחיד אותי כהוגן ויש לי second thoughhts בקשר לעניין.

ycyclop

New member
מה שאמרתי

לפעמים המכס נע בין 0%-30% כמו שעשו לי עדין לפעמים זה יותר זול להזמין

טלד

New member
הזמנת משחקים

אני בדר"כ מעדיף לקנות בארץ, בין היתר, כדי לעודד חנויות/אתרים בארץ להגדיל את המלאי. למרות שלאחרונה התאכזבתי מאד מהזמנה שעשיתי מחנות הפונדק, מה שהזמנתי הגיע קרוע, והתגובה שם הייתה משהו בסגנון של "זה לא באשמתנו, זה באשמת הדואר, אם אתה רוצה ניתן לך הנחה של עשר אחוז ברכישה הבאה (שלא תהיה, כמובן)". ואגב, רכשתי את קרולוס מגנוס (משחק מעולה - מומלץ בחום) בפריק - הם לא מתכוונים להביא עוד?

ycyclop

New member
מסכים

גם לי יצא לקנות משחק מפריק, כי פשוט אישתי רצתה אותו ולא היה חשק לחכות, לעשות השמנה גדולה וזה גם מעודד את אליק להמשיך ולהביא. אבל זה לא פוסל פעם ב.. לעשות הזמנה מרוכזת מחו"ל. משיחות שיש באתרים כגון BGG הרבה אנשים מחלקים בערך 50-50 את ההזמנות שלהם בין חנות ובין דואר

למעלה