ידיעה שהגיע זה עתה

hagiyo

New member
ידיעה שהגיע זה עתה

ע"פ עידכון שקיבלתי מהיום כניסת סטדנטים לארכיאולוגיה חינם לאתרי רשות הטבע והגנים בוטלה. מהיום משלמים מחיר סטדנט רגיל. לא יודע למה. אבל אם זה חשוב לכם יש צורך ללחוץ במכונים לארכיאולוגיה לחידוש הסכם עם רט"ג.

shay4442

New member
מענין אם זה אומר שעכשיו נצטרך לשלם דמי כניסה

לסיורים הלימודים שהם חובה בלימודי החוג ?? הייתי בטוח שעד עכשיו לא שילמנו בסיורים(עשיתי 8 כאלה בתקופת הלימודים) בגלל ששילמנו שכר לימוד די נכבד וזה כלול בתשלום.......

rafagav

New member
ובגן הלאומי אפולוניה מעודדים רק מכוניות.. ../images/Emo10.gif

הגעתי לשם רכוב על אופני ו... השומר ממש הבריח אותי משם בכך שלא איפשר להחנות את האופניים בתוך הגדר, כדי למנוע את גניבתם... זה בשם הארכיאולוגיה ונגד החידוש (הרי אופניים אינם מוצג ארכיאולוגי..
)?

rafagav

New member
גם יכולתי להשאירם בחוץ ללא קשירה... ../images/Emo2.gif

והתמיהה שלך מהממת!! אופנים בחוץ הם פרצה שקוראת לגנב.. לכן ביקשתי מהשומר, לקשור אותם בתוך הגדר אך הוא, חס וחלילה לא בגללו שהרי הוא פעל לאור ההנחיות של מנהל האתר (אליו הפנייתי את ההערה)... אסר את הדבר..
* נכון - זה לא ממש קשור לארכיאולוגיה אך - קשור לביקור באתרים ארכיאולוגיים והרי הארכיאולוגיה אינה רק מחקר, קר ככל שיהיה... יש חשיבות לביקורים ולהתעניינות של הקהל הרחב...

catנוע

New member
באותה מידה

גם מכוניות בחוץ הן פרצה שקוראת לגנב. אלא שכולנו מחנים את המכוניות שלנו בכניסה לאתרים ולא מבקשים להכניסן פנימה. יש במגרש החניה שם עצים, אין בעיה לקשור אופניים לאיזה עץ. בעיני הטענה שלך קטנונית (ושמתי לב למי הפנית אותה) וקשה לי להאמין שיש אתר כלשהו שיתן לך להכניס את האופניים לתוכו.

hagiyo

New member
תשובה מוסמכת לעניין אופניים

ההנחיה היא שלי וטעמה הוא: כבר הרבה פעמים ביקשו אנשים להחנות אופניים, רכב, רק תשמור לי על זה ... אנחנו לא שרות שמירה. והיה וקרה משהו לציוד או לאופניים או לרכב אתה מבוטח רק במידה ושילמת כניסה לגן. בנוסף כאשר אתה מבקר בגן וקושר את אופניך יש לנו בקרה לגבי כניסה ויציאה, כמה פעמים של אני קושר כאן והולך לים הסתיימו בכך שחיכינו עד בוש לבוא אותו אחד שהשאיר ציוד, עכשיו לך תחפש אותו אולי ירד לים אולי תכנן טיול אחר? אנחנו לא הפתרון. גם נהגי מכוניות שרוצים להחנות וללכת לים נענים בשלילה כולל אלו שמוכנים לשלם כניסה ורק להחנות בחניה. מהנימה שלך נשמע שאתה כועס. מציע לך לראות את הצד שלנו, ואולי תצטרף אלי יום אחד ותחכה במשך כמה שעות עד שאותו אחד שהצליח לתחמן, והחנה את הרכב בחניה יגיע.

לא יודע מה הקשר של זה לארכיאולוגיה

אבל אספר סיפור על כמה "בטוח" להשאיר אופניים בחוץ. לפני די הרבה שנים כשהייתי סטודנט קשרתי את אופני מול יחידת הבטחון של אוניברסיטת בן גוריון. אין מקום בטוח מזה בכל הקמפוס, נכון? כאשר חזרתי לקחת אותם כדי לחזור לבית היאס (ז"ל וחבל) נשבר לי המפתח במנעול. אחרי שעתיים חזרתי, ובמשך שעה נוספת לפחות עסקתי בפריצת המנעול, מול הדלת הפתוחה של יחידת הבטחון, בלי שאיש יפריע לי עם כל מיני שאלות חטטניות כמו "סלח לי, אלה האופניים שלך?"

למעלה