ידיעה מעניינת

סוף סוף, צדיקה בסדום...

יש עמותה, אגב, של משפחות של קורבנות אלימות ורצח, ששמה לעצמה ליעד לכלול את עמדת הקורבן ומשפחת הקורבן בשיקולי הדין. נדמה לי שהעמותה מופעלת ע"י אימה של תמר ברז ז"ל, שנרצחה ע"י עובד "ביתילי" לפני כ- 5 שנים. אני לא קונה מאז בביתילי (לפני כן קניתי, אפילו באותה חנות בר"ג) כי החברה לא מצאה לנכון להביע הזדהות או אמפטיה כלשהי למשפחת הנרצחת או לזוועה שבמעשה עצמו, כשמדובר בעובד שלהם שביצע את הרצח בשטח חנותם ובזמן עבודתו. העדר מחוות אנושיות באירגונים מסחריים מגעיל אותי למדי...

לא ? להלן ציטוט מידיעה מהיום

מידיעות אחרונות: "סגנית נשיא בית הדין לעבודה בבאר שבע, השופטת רות בהט (50), עשוייה לעזוב בחודש הבא את תפקידה ולעבור לבית משפט השלום בעיר. זאת בעקבות סיכסוך מתמשך, רווי השמצות, בינה לבין נשיא בית הדין לעבודה בדרום, השופט מרדכי כליף (63)....השופט כליף התלונן בפני הנהלת בתי המשפט נגד השופטת בהט, גרושה שחיה בגפה, כי היא מנהלת אורח חיים שאינו ראוי לשופטת. באחד המכתבים מכנה אותה השופט כליף "בושה למערכת" ואישה ש"לא ראויה להיות שופטת". מקורבי השופטת מכחישים מכל וכל את הטענות על אורח חיים לא ראוי..." הסדום הוא לא בצידה של השופטת בהט... זוכרים את עניין הגבר המזיין שהוא בעצם "פטיש" והאישה היא "מופקרת" (במקרה הטוב) ? אבוי למדינה שטענות כמו של כליף גורמות לשופטת בהט לעזוב את משרתה ולא לשופט המתלונן. ויוסריאן - האם מתן עונשים מופחתים עד גיחוך לעברייני מין ואלימות, מתן עונשים פחותים לרוצח ישראלי-לאומני לעומת ערבי-לאומני וכולי לא הופכים את מערכת המשפט לשותפה לפשע הבא מעצם הלגיטימציה שבעניין ? והדוח שכתבה רחל דון-יחיא על אפלייה מובהקת של עורכות דין בפסקי וגזרי דין שניתנים למרשיהן לעומת מייצגים גברים ובאולם המשפט עצמו ? להמשיך ???? אני מכבדת את מערכת המשפט כרע במיעוטו ולא כי כולה ברת-כיבוד מעצם תכניה והפרסונלים שמרכיבים אותה. נדמה לי שבבאר שבע היה גם שופט גזען שעף מכס המשפט לא מזמן, לא ? כמה פסקי דין העביר תחת ידיו לפני שעלו על זה ?

קראתי, ובכל זאת ...

גם אם יש הרבה טענות מוצדקות - זה לא סדום. ובתי המשפט הם לא רק "הרע במיעוטו" אלא מדובר במערכת שהיא בסך הכל טובה, למרות הביקורת המוצדקת. גם אם היא רעה - היא לא "סדום".

אפרת_ח

New member
ומהו "אורח החיים שאינו ראוי לשופטת"

לפי הכתבה, זה יכול להיות גם סמים, התרועעות עם עבריינים או אי-תשלום במכולת
מטריד אותי דבר לא-פמיניסטי בסיפור: אם היא לא ראויה לשפוט בבית דין לעבודה, איך היא ראויה לשפוט בבית משפט שלום?

aaa123

Member
אני חושב שאם התוקף דתי אז דוקא לו

צריכה להיות חשובה דעת הקורבנות אם אני מבין נכון את הדת היהודית. כידוע לפי הדת על עבירות שבין אדם לחברו יום הכיפורים לא מכפר,והתוקף צריך לדאוג שהקורבנות יסלחו לו. מעניין אם יש מקרה של תוקף דתי או תוקף שחזר בתשובה שביקש שבית המשפט יחמיר את עונשו כי אחרת אין סיכוי שהקורבנות יסלחו לו. לי לא ידוע על מקרה כזה,אבל העובדה שאיני יודע לא אומרת שמקרה כזה לא קיים.

aaa123

Member
אונס ילדים מנוגד לדת אבל

זה לא אומר שאדם שאנס ילדים לא יכול להיות דתי(במקרה ההוא אגב מדובר במעשים מגונים ולא באונס). קודם כל יתכן שהוא לא היה דתי בזמן שהוא אנס ובינתים חזר בתשובה. כמו כן אדם דתי יכול לבצע מעשים שמנוגדים לתורה. האם אנשים דתים לעולם לא עוברים עבירות שבין אדם לחברו? האם אפשר לקבוע רק לפי חומרת העבירה שהאדם לא דתי? אני חושב שהשאלה אם אדם הוא דתי היא שאלה של אמונה. אדם שמאמין שאסור לו לרצוח ובכל זאת רצח הוא דתי בעיני כאשר אתאיסט שמקיים מצוות רק בשביל לא להרגיז את הסביבה שלו איננו דתי בעיני.

למעלה