מפקח המחוז אדון חיים גז , פרש לפנסייה. טוב או לא? לא אנקוט עמדה אנשים יודעים מה אני חושב.. רק שתדעו שהוא פרש ויבוא מפקח חדש במקומו בקרוב (אולי השנה יהי סיוו"ן?)
מה שקרה בקורסים האחרונים של סיור וניווט, לא קשור בכלל לחיים. אם שמתם לב או לא, לכולם ביטלו בגלל סיבות מוצדקות. שנה אחת הייתה את ההתנתקות, שנה אחר כך, מלחמת לבנון השניה. אני חושב שהרבה לא היה אפשר לעשות...
האלו* לא אכפת לי למה אני רק יודע שזה קורס ארצי שאליו מכל מחוז יכולים לצאת 40. אז השנה הגדילו תמכסה ל60 (איפה שאר ה20מ שאמורים לצאת?) מה יקרה שנה הבאה? יגדילו ל70? ואיפה עוד 50 ילד מהשלש קורסים האחרונים? אני רוה בו אחראי לזה , כי מבחינתי הוא זה שאחראי על סיו"ן. ואתה יוד מה ף,שנינו יודעים שזו לא בעיה שלי איתו.
וגם מעליו יש מישהו שקובע, ואלה המפקחים הארציים של של"ח, והם הורידו הנחיה שאין סיור וניווט בגלל המלחמה, ואין סיור וניווט בגלל ההתנתקות. מה גם שצבא ביטל את הקורס בגלל שלא היו מספיק חיילים. לא הכל שחור ולבן. חשוב להבין, וקשה להוציא כמה קורסי סיור וניווט עם מספר חניכים גדול, למה ? - על תקציב כבר דיברנו פה בעבר בפורום, לא ? למשרד החינוך אין כסף להוציא כל כך הרבה חניכים במכה, אולי השנה זה יקרה (אם לא יהיו כל מיני דברים בלתי צפויים
שמע, זה ידוע שלסיור וניווט והישרדות לא כל אחד יוצא, עצוב אבל נכון. ואם לדבר בגלוי, אני דווקא בעד, אלה קורסים איכותיים, יותר מידי חניכים והלך הקורס, מה גם שלא כל משצ מתאים, במיוחד להישרדות (למי שיצא יודע...).
אם אני זוכרת נכון... אלה שלא עברו היו 5 בנים, שנפלו רק ביום האחרון. היה להם איזה קטע של משמעת, הם לא התנהגו כמו שצריך אז לא נתנו להם את התעודה בסוף. חצי מהקורס לא עבר
אל תערבבי , ה5 האלה קיבלו תעודה שאחרי זה לקחו אותה מהם. אני מדבר על כאלה שבתעודה שלהם נרשם שהם השתתפו בקורס מש"צים במקום עברו בהצלחה קורס מש"צים - כאלה שהיום לא נחשבים למש"צים. והיו קצת יותר מ5 כאלה. תתעדכני רון , זה הקורס שלך , את אמורה לדעת (אם כי בתור המדריך שעוזר לחלק את התעודות לי יותר קל לדעת XD)
בר - לא אחד מה5 האלה. הוא כבר באמצע השבוע השני אמרו לו שתעודה הוא לא יקבל וכמעט העיפו אותו הבייתה (והיו צריכים להעיף) נוי - לא חלק מה5 (או שתגידי לי שהיא בן?) תתעדכני מותק.
2001-2004 כולם עברו תקורס. 2005 - אחד לא עבר את הקורס , הגיע להסכמה ע המדריך שלו , וקיבל תעודה (הסיבה שהוא לא בר היתה ההדרכה ולא בעיות התנהגות.) 2006-לפחות 10 לא עברו תקורס. מה זה אומר על הקורס? לא יוד תגידי לי את.. כי סתם לידע כללי , אני בכלל לא ידעתי על ה5 עם בעיות המשמעת. אני ק יודע שבאוטובוס של ב"ש היו 14 שלא עברו. באוטובוס אחד.
לגבי 2004... אני אבדוק P: אבל 2005? ב"שית מהקורס הזה אמרה לי שהיא מכירה 3 שלא עברו, ובטוח יש יותר. העיקר "אחד לא עבר"
ולגבי 2006... יש לך פיצול? מצד אחד אמרת "לפחות 10 לא עברו" מצד שני אמרת "אני יודע... היו 14 שלא עברו". תראה, 2006, יש מצב שאיזה 15 לא עברו. מי יודע? אולי יותר. אבל להגזים ולהגיד "חצי קורס"? אהה ואמרת שמישהו לא עבר בגלל ההדרכה. אצלנו בקורס לא היה דבר כזה. לדוגמא- היה אצלנו מישהו שהדריך על הכותל. "הדריך" זאת מילה גדולה מידי בשבילו. מה הוא עשה? הצביע אל הכותל ואמר "מצד ימין הנשים מתפללות, ומצד שמאל הגברים. ו... זהו." זאת היתה ההדרכה שלו. מעניין האא? נכון השכלת מההדרכה הזאת ניר? אז תאמין או לא, הוא עבר את הקורס. מדהים.