ידיד בעייתי..

leeloo

New member
ידיד בעייתי..

מדובר בידיד משכבר הימים.. אחד מהאנשים הבודדים, אולי האדם היחידי, שבאמת מכיר אותי, יודע איך הראש שלי פועל, יודע מה המשפט הבא.. אחרי כל מיני דברים לא במקום שהוא עשה/אמר וגרם לי להיות עצובה, ויותר מזה - עצבנית, ערב אחד הוא כנראה הבין ממני שאין לי יותר אנרגיות להילחם איתו, ולמרות שדיברנו ודיברנו וטחנו את מה שמשפיע עליי ומה שמפריע לי, הוא פשוט היה מזיק לי, וניתקנו את הקשר. חודש ימים שלא דיברתי איתו. בהתחלה הרגשתי מעט הקלה, שכן לא אצטרך להתעמת איתו שוב, וזמן מה רציתי לקחת ממנו פסק זמן, אבל הפריע לי שככה סיימתי את הקשר איתו, ובעצם, אני כלל לא בטוחה שרציתי לנתק את הקשר ממנו, פשוט הפסקה, לנוח קצת, מותר לי, לא? אולי זה לא עובד ככה עם ידידים. אני רוצה לחזור לדבר איתו, אבל לא בטוחה שהוא לא יעלה שוב על העצבים, ולא יטריד אותי שוב ברעיונות לא פרקטיים, ויציע לי הצעות שממש ממש לא מוצאות חן בעיניי. ובכל זאת, יום הולדתי קרב ובא (24.5) ואני רוצה שהאנשים החשובים לי יהיו סביבי, וחבל לקטוע משהו שנמשך כל-כך הרבה זמן ככה בגלל שלא היה לי כוח אליו ובגלל שהוא פשוט אמר לי מה שהוא חושב, למרות שזה כלל לא היה מתאים לסיטואציה וכלל לא עזר לי. לדבר איתו? ואם כן, מה אני אגיד לו אחרי כל-כך הרבה זמן שלא דיברנו, וגם לדאוג לכך שהמצב הקודם לא יחזור על עצמו ושוב נתנתק..

nutmeg

New member
פשוט שלחי הזמנה

בלי קילוגרמים מיותרים. אשמח את תבוא למסיבת יום ההולדת שלי. ככה פשוט. זו רק יומולדת לא פתיחה מחודשת של שיחות השלום.

shellyland

New member
וגם

אל תחשבי לרגע שזה שהפעלת עליו "סנקציה" למשך חודש גרם לו לאיזה שינוי מהותי. מקסימום הוא ינסה להתאמץ קצת בהתחלה בשביל לא לאבד אותך פעם נוספת, אבל אחר כך הוא יחזור להיות עצמו. היי מוכנה לקבל אותו כמו שהוא, אחרת את שוב מכינה את עצמך לאכזבה, וחבל.

leeloo

New member
את צודקת

ואמא שלי אמרה לי היום את אותו הדבר שאני חושבת עליו. הבן אדם אגוצנטרי בטירוף, אוהב לדבר רק על עצמו, וזה מה שהטריף אותי לגמרי.. העובדה שהוא לא ממש הקשיב, אלא חיכה לתורו לדבר.. בכל אופן, חשבתי על העבר, שבכל זאת יש לנו אחד כזה משותף, וחבל לאבד את זה, אז דיברתי איתו שוב, הוא בהתחלה דיבר אליי בצורה מגעילה, ואח"כ בפעם השנייה הוא דיבר איתי איזה שעה והתחנן שאני אפגש איתו. בכל זאת, הוא ידיד, פשוט עכשיו אני מודעת למה הוא טוב ולמה הוא מסוגל, ולא אתן להתנהגות שלו להשפיע עליי, כי בכל זאת, הוא לא עושה זאת מרוע, אלא פשוט כי הוא לא יודע טוב יותר.. לפעמים צריך לדעת להסתדר עם חסרונות, לטובת ידידות...

nutmeg

New member
הכי חשוב לזכור

שהוא לא עושה את זה לך - אלא להתנהגות שכזו את מגיבה כמו שאת מגיבה. התפקיד שלך הוא לשמור על גבולות ולהגיד לו מה את מרשה ומה את לא מרשה ברמת ההתייחסות אלייך. אם הו איכול לעמוד בדרישות - אחלה.

dana2909

New member
את באמת רוצה אותו בחזרה?

או שרק חסר לך מישהו בחיים שימלא את התפקיד שלו, והוא הבנאדם שהכי קל להכניס חזרה לתפקיד? הזכרון שלנו נוטה להיות סלחני עם הזמן. אין ספק שהדברים שעצבנו אותך בעבר ימשיכו לעצבן אותך, ועכשיו גם תתעצבני על עצמך, שנתת לעצמך להכנס למצב הזה שוב. אולי כדאי להתנגד לרצון הזה להזמין אותו, ולחפש ידיד חדש, שאולי יכיר אותך קצת פחות טוב, אבל יהיו לו פאקים קצת פחות מעצבנים...

leeloo

New member
אני לא בטוחה

במה שאני צריכה כרגע. ואת צודקת, אני באמת, ככל שהזמן עובר, מתחילה לשכוח ולסלוח ולהיזכר רק בדברים טובים, אבל הוא ידיד טוב, שבאמת אכפת לו ממני. השאלה היא עד כמה אני נותנת לו להיכנס פנימה. את מבינה, אנשים שמאכזבים אותי פעם ראשונה, שנייה, שלישית מאבדים מהיוקרה שלהם בפניי, ובפעם הבאה שהם יעשו משהו לא ימצא חן בעיניי אני אדע שזה הם, ואין מה לעשות, ופשוט אתעלם ולא אתן לזה להשפיע עליי יותר מידי, לא אפתח בפניהם, ולא אתרגש מההתנהגות שלהם יותר מידי, כי ראיתי את זה כבר בעבר. ותמיד מכירים אנשים חדשים, זה ברור. וזה לא שאין ידידים מלבדו, פשוט הוא מכיר אותי הכי טוב מכולם, ואולי בעצם כשחושבים על זה, אולי הוא כבר לא ממש...

מה שאומר שיש לך חודש

להחליט אם את כן מתגעגעת, כן מוכנה לסלוח, או שנמאס לך מהאגואיזם שלו. ושלא תחשבי שלא הבנתי שבעצם כל מטרת ההודעה הראשית היא ליידע את כולנו שיומולדתך מתקרב.

למעלה