ידידנו הגונאל

ידידנו הגונאל

היי בנות,
כבר כמה חודשים אני עושה הזרעות בשילוב עם גונאל ואוביטרל ובנתיים נראה שהתגובה שלי לטיפול דיי מוזרה. רציתי לשאול אם זה קרה לעוד מישהי, או שיש לכן אולי קצת מידע לתרום לי.
בטיפול הראשון, במעקב הראשון אחרי הזרקות גונאל ראו אצלי 4 זקיקים בגדלי 14-16 ואסטרדיול לא גבוה במיוחד (באזור ה-300). הרופא הורה לי להגדיל מעט את המינון למשך יומיים בלבד ואז הגעתי להזרעה ללא בדיקה נוספת (דם או אולטרסאונד). שבוע אחרי ההזרעה קיבלתי מחזור :\
הזרעה אחת אחרי, הרופא הוריד לי מינון ולאחר מעקב דיי קצר ראו אצלי זקיק שנראה יותר כמו ציסטה (משהו כמו 25 על שלושים ומשהו), אבל בגלל שהאסטרדיול היה גבוה (יותר מאלפיים) עשינו בכל זאת הזרעה. הפעם לפחות המחזור הגיע אחרי שבועיים.
היום חזרתי למעקב להזרעה שלישית וראו באולטרסאונד זקיק אחד בגודל 18, אבל האסטרדיול קצת מתחת ל-300, דיי נמוך בשביל זקיק בגודל הזה. קיבלתי הוראה להמשיך בהזרקות ולהגיע בעוד ימיים למעקב.
עד עכשיו, לא נראה שהיה לי שום סבב סטנדרטי, הכל קורה נורא מוזר.
קרה גם למישהי? יש למישהי איזשהן מילות עידוד? :/

londi81

New member
להחליף רופא

לא יודעת... כל מה שאת מספרת נשמע לי ממש מוזר ולא אחראי
רופא/ה אחראי/ת היה מתחיל ב US +בדיקות דם ביום 3 למחזור לוודא שאין ציסטות, ואז הזרקה של גונאל ומעקב של 2-3 ימים בהתאם להתפתחות הזקיק/ים, ואז תזמון של אוביטרל לפי רמת LH/Prog. אם יש בעיית אסטרדיול, יש דרכים לפתור (גלולות לאיפוס או אפילו דיכוי) - אבל בגדול מה שאני מנסה להגיד שלדעתי הבעיה ברופא ולא בך.

בהצלחה!

דווקא עשיתי ביום 3, אבל בלי מעקב עד יום 8-9

בהזרעה השנייה ובנוכחית עשיתי US ובדיקות דם ביום 3 ולא היו ציסטות והאסטרדיול היה בטווח תקין. נראה לי שזה כן התגובה המוזרה שלי לגונאל.. לא?

מיום 4

בסבב הראשון 37.5 ואז ירדתי ל25...שגם אני לא בטוחה אם זה שווה משהו.. כי זה כל כך מעט. אבל מצד שני כשהזרקתי 37.5 היו 4 זקיקים שזה יותר מידי, לא?

londi81

New member
לא יודעת מה להגיד לך

ארבעה זקיקים זה בסדר - אבל תלוי מה הגדלים שלהם... כמה מהם פוטנציאל ביוצי...
בכל מקרה זו באמת כמות מאוד קטנה של גונאל, ואני באמת חושבת שהרופא פה צריך לקחת אחריות ולנסות להבין מה קורה אצלך

למעלה