לגבי ההרצאה השניה בה נוכחתי
ובכן, ראשית אקדים ואומר שהרעיון להמשיך את ההרצאה הקודמת שלך עם הרצאה תחת הכותרת: "אורי מפתח אובססיה לקומיקס" היה אקדח שפשוט היה חייב לירות משהו... זה פשוט כזה שם מבטיח שאני מתפלא שלא עלית עליו כשנתת שם לתוכניה. ולעניין ההרצאה כשלעצמה ותוכנה כשלעצמו, ההתחלה הייתה מבטיחה מאוד. מאוד מדוייקת, מאוד מסודרת וברורה בכיוון שאליו היא הולכת. אמנם היו שם כרגיל הרבה דוגמאות של אלן מור ומעט מדי של דברים אחרים (ויש כאלו, שנינו יודעים שיש...) אבל זה סך הכל היה נסלח כי אלו באמת הדוגמאות המוחשיות באופן המיידי ביותר. ההמשך לעומת זאת קצת הלך לאיבוד. החל מהקטע שבו חתכת את הדיון בייחודיות הרב מימדית של הקומיקס ועברת לדיון בסטריפים הכל נעשה פחות קשור לנושא המקורי ויותר הרצאה על PEANUTS ושולץ. אל תטעה, גם הרצאה כזו יש לה מקום של כבוד, ונהפוכו! כשחושבים על זה, הקומיק-סטריפים סובלים מהזנחה חמורה בתכני הרצאות קומיקס בארץ וראוי לתת גם להם תשומת לב. אבל, סטריפים לחוד ואומנות הזמן והמרחב לחוד - כדאי היה לדעתי להמשיך להתמקד באופנים המעשיים של התקדמות על ציר הזמן והמרחב. נקודות הסיום שלך, על אף שהיו קצת מפוזרות וכלליות היו סגירת מעגל מסויימת לשתי ההרצאות - אך עדיין חסרה לי יריית האקדח מתחילת ההרצאה. הסיכום שלי הוא שלטעמי ההרצאה התמקדה בחצי ממה שהובטח בה. כלומר - דנת יפה בתחום שימוש בטכניקות הזמן בקומיקס אך השימוש בטכניקות המרחב הופיע רק באותה נקודה בה סקרת את השימוש של (היוצר ששוב ברח לי שמו) והפאנל בניין שלו. אפשר היה להרחיב שם עם דוגמאות כמו הפאנלים של מפת ארה"ב ב UNCLE SAM של סטיב דארנל ואלכס רוס, הפורמט הרחב והמתמשך של מורדילו ואפילו תפיסת הזמן והמרחב בווב-קומיקס שמנצלים את יכולות ה INFINIT CANVASES. נהניתי. עשית לי סדר בראש עם הדברים, ותודה שעשית זאת, עופר.