ידידות נפלאה

r e d head

New member
ידידות נפלאה

היום בבוקר חשבתי על זה כנושא לכתוב כאן בפורום והפתעתם אותי התייחסתם לנושא בשרשור של ניצת על הבחור שנעלם וחזר להתנצל (דבריו של סגול ועפרה על דלתות שמשאירים לא סגורות). חשבתי שכדאי לפתח את הנושא קצת מעבר למה שנכתב שם. יש לי כמה ידידים שהכרנו בבלינדייט ונשארנו בקשר. וזה קשרים שנמשכים כבר שנה עד שנתיים ובתדירות מאוד לא קבועה. אין מתחים, אין משחקים אני מכירה אותם והם מכירים אותי חלק זה רק חברות ולפעמים גם חיבוק. אני להבדיל ממה שניצת כתבה שם, שמחה להשאיר פתוחה כל דלת שאפשר, כי נחמד לי ככה. האפשרות הזאת התקיימה במקרים שההכרות הראשונית לא התפתחה לסיפור אהבה והדברים הונחו על השולחן. אף אחד לא נעלם ולא היה כעס. זה קשר קצת אגואיסטי כי הוא מתקיים כשלשני הצדדים אין קשר משמעותי אחר. וכשיש למישהו קשר אחר הוא גם מתייעץ ומספר. וכל שנשאר לי לשאול זה מה דעתכם בנושא

רות 2

New member
השאלה מה תוכן "הקשר האגואיסטי"

שלו את מתכוונת יחסי ידידות לשמה? סקס לשם סקס בלבד? ואם אין סקס אז מה רע באהבה אפלטונית?? אולי המשפט "יחס הדדי מוסכם ומקובל על ידי שני הצדדים " מתאים למה שסיפרת כאן ואם זה כך הרי הוא חיובי

r e d head

New member
רות לשאלותיך

1.גם וגם, הסקס אגב לא תמיד גם חיבוק לבדו ולא מדובר על קשר אפלטוני. 2. אגאיסטי בזה שכשיש קשר אחר הם רק חברים וזה הדדי.

r e d head

New member
האלי - אגואיסם- לפי הגדרה במילון

כשהמניע היסודי להתנהגות הוא אינטרס עצמי. כששני הצדדים באים מאינטרס עצמי - זה הדדי

ophra

New member
אדמוניתה לפי השיטה הזו...

(ולא שאני לא מסכימה איתה...
) כל מערכת יחסים היא אגואיסטית-הדדית לא....? בכל מערכת יחסים שני הצדדים מגיעים כשהמניע היסודי לכניסה שלהם לקשר הוא אינטרס עצמי (לגיטימי): "שיהיה לי יותר טוב" זה הבסיס לכל מערכת יחסים זוגית (וגם חברית, לדעתי) ואין בכך כל רע! להפך.... לכן, אני הייתי משמיטה את המילה "אגואיזם" מתיאור של מערכות יחסים (מכל סוג) בעיקר בגלל שהקונוטציה של המילה הזו לא נעימה לאוו דווקא הפרשנות המילולית... עפ
((מעט) שיכורה ולא מיין)

ophra

New member
טוב... אז אני קצת מיפגרת... ../images/Emo3.gif

קראתי שוב את ההודעה הראשונה שלך והבנתי את הכוונה.... (אני חושבת....
) עפ
(שממש כדאי שתלך כבר לישון)

nora44

New member
קשה לי לאמין...../images/Emo12.gif

אם הבנתי נכון, שיש לך חבר, ידיד, ו זה רק אפלטוני. אבל אפילו שקשה לי, אני אמין למה שאת אומרת. ניסיתי כמה פעמים ליצור קשר רק של ידידות עם גברים, אבל תמיד גלשנו לקשר פיזי, והידידות נפגעה.

מה כל כך קשה נורית?

לי יש כמה וכמה חברי נפש שהחברות בנינו אפלטונית. יש בינהם שהיא היתה מאז ומעולם כזו ויש אחרים שלאחר שהרומן נגמר ,נשארה החברות.

maof

New member
את יודעת מה !!!!

לא כל כך מאמין ביחסים אפלטונים....... לא במצבינו אנו....... אני פוגש אנשים שומע דעות..... נכון שכל מאוד שכל הקלפים נימצאים על השולחן...... אבל השאלה תמיד מתי יצוץ האס ?????? יש חברויות שהם ממש נטולי אינטרסים אבל הם ממש מעטות....ונדירות בנוסף לזה שאנחנו בסטטוס שאנו נימצאים...... כל חיי בטחתי בקול הקטן שאמר לי זהירות !!!!! כל פעם שבטלתי אותו בגלל ששמעתי לאחרים.....הדברים יצאו הפוך והיום אני לא מבטל אותו מקשיב לו........ ואומר לעצמי את הדברים שיש בי.....את הדברים שאני יודע.... לפעמים עדיף לישמור לעצמי פשוט לראות איך הדברים מיתפתחים ואם הגורל ירצה בטוב כך יהיה !!!!! מעוף

מה הרעיון המרכזי כאן?

לנשאיר דלת פתוחה לקשר שהיה ? להשאיר דלת פתוחה לחבר שהיה במיטה? להשאיר דלת פתוחה לכל קשר שהיה כדי שאולי יתן לנו משהו כשנצטרך? לא הבנתי אתכם אנשים???? להיות בקשר עם ידיד איקס בשביל סקס? (איחססססססססס) להיות בקשר עם חבר אקס שאולי פעם ירצה לחזור (באמת תודה רבה לו) להיות בקשר עם כמה אנשים כדי שלא ישעמם בחיים (הם בטח יותר ) ????????????????? הסבירו לי החומרי ניקוי דפקו לי את ההבנה היום.

יחסים בהסכמה

מרגע שמוסכם על שני הצדדים, הרי שאין בכך כל פסול את אופי הידידות/חברות אתם קובעים המסר החשוב הנו - יידוע והסכמה כאשר כל הקלפים מונחים על השולחן אז לא מתפתחות ציפיות אין מחויבות (כזו או אחרת) למעט נאמנות שנדרשת בכל מערכת יחסים בין אנשים) אגואיסטי? לא נוח? כן מתאים? מאד (שוב, כל אחד לבחירתו)

r e d head

New member
אם היה כל כך פשוט לא הייתי שואלת

האם יכול להיות שזה יהיה הדדי באמת האם זה נח לפעמים כך שלא מנסים דברים אחרים או אולי זה באמת מתאים בתקופות אפילו לפעמים זה טוב לדעת שיש פוטנציאל גם אם לא משתמשים בו

זה מזה פשוט

לא צריך לחפש סיבוכים והסתבכויות במקום שהם אינם למה זה טוב? שני אנשים בוגרים שמחליטים לנהל קשר שמבוסס על "זמן פנוי" נוח לשני הצדדים הקשר מספק לשניהם את החוסרים טוב להם אחד במחיצתו של השני קשר מָפרֶה הם גם חברים מאד טובים ובנוסף, הקשר הזה אינו מונע מאף אחד ואינו מפריע לאף אחד מהשניים להמשיך ולנהל את חייו כפי שהתנהלו ומתנהלים מה צריך יותר מזה??? אז, מה בעצם החשש? שהקשר יתהדק ויתפתח ליותר מזה??? ואז ... ??? נו .... ??? ויתפתח (נגיד, רק בנגיד) רצון לפתח את הקשר הזה יותר (ונגיד, רק נגיד) שתצמח מהקשר הזה אהבה גדולה אז ...???? תלכי על זה ותהני מכל רגע ומה שיהיה - יהיה ומה שצריך לקרות - יקרה

היי אדומה , לא הבנת נכון

אני מקפידה לסגור דלתות כשהן צרכות להיות סגורות. אם קשר לא מתאים לי , לא אשחק אומר ישירות - לא מתאים לי! אם אני מעוניינת בידידות אבהיר שתהיה כאן רק ידידות. אף פעם לא אשאיר את הדברים ליד הדמיון ולא אשחק ברגשות של האחר. נוהגת באחרים כפי שהייתי רוצה שינהגו איתי ,ביושר, כנות וישירות. אז נכון שהרבה פעמים מעירים לי על היותי ישירה מידי, אבל זו אני וזו דרכי ומי שלא מסוגל לספוג את הישירות ולהיות ישיר איתי , רצוי שלא יהיה בחברתי
מקווה שעכשיו הבנת למה הכוונה בסגירת דלתות מבחינתי.

למעלה