ידידות אפלטונית

BlueButterfly

New member
ידידות אפלטונית

בקשר למה שזאת מלמטה (סורי שכחתי מי
) הזכירה... אז רציתי לשאול אם נראה לכם שבאמת באמת באמת יש ידידות אפלטונית? כי ההוכחה שיחידה שהייתה לי ש"בטח שיש כזה דבר" השתנתה לגמריי בזמן האחרון... אז כאילו - מישהו באמת חווה את זה?

אני רק עובר אורח פה.....

אבל לדעתי בהחלט יש דבר כזה, הכל תלוי באנשים. יש אנשים שלא מסוגלים להיות בקשר בלי הקטע הגופני, קשה להם עם זה, ויש כאלה שרגש אצלהם לא חייב לבוא כמגע, כדי להתבטא. לדעתי אנשים שלא מסוגלים לתקשר בלי מגע, הם אנשים חסרי ביטחון עצמי, שמבקשים להיתלות בכל אדם שנקלע בדרכיהם, כדי שיהיה להם על מה להישען, וברגע שהאדם הזה ילך, הם יפלו נורא חזק. חסרי חוט שידרה ועומק במילה, לכן הם צריכים את המגע כדי שיהיה להם ביטחון בקשר.

tali_le

New member
אני לא חושבת שיש

אני לא חושבת שיש מערכת יחסים שהיא באמת אפלטונית - ולפחות לא פגשתי אחת המיניות שלנו היא אחת התכונות המרכזיות בחיים שלנו והיא חלק מהדבר שבאמצעותו אנחנו מתקשרים עם אנשים טלי ממהרת לטלפון אז מקצרת

Linkin-Parker

New member
בהחלט יש

אני נשמע כמו פאטיפון, אך לפני שכולנו בנים\בנות, אנחנו בני אדם, ובין בני אדם, כל שתי בני אדם יכולה להרקם ידידות אמת, ואהבה אמיתית שלא מבוססת על משיכה מינית

אושר מ

New member
וואו איזה ויכוח לא להאמין

בעיקרון, אין לי עדיין דעה מגובשת בנושא ולא מספיק שנות חיים על מנת דגבש אחת. בכלליות וכרגע, נדמה ליש אני מסכימה עם טלי. ועוד משהו, יש על זה דיון אי שם קבור ביוניפורום אםא ני לא טועה. אחפש לך אותו.

הרשי לי לחלוק על שתיכן

אם ידידות אפלטונית לא קיימת, מדוע המציאו לה מושג רק בשביל עצמה? ואם נסיוני העשיר שווה משהו (עם הריסון פורד אני עדיין בקשר מצויין, ומעולם לא היה אפילו המזמוז הקטן בינינו), זה בהחלט קיים ובהחלט אפשרי. אני לא יכולה לדבר בשם הצלע הגברית בקשר כזה, שכן טרם יצא לי להיות גבר, אבל לפחות מצידי שלי, זה קיים. זו חברות שהיא שוות ערך לכל חברה-אישה אחרת, וכנראה שעניין המיניות או שהיה ברור מהרגע הראשון שהוא אינו ישים, או שעם הזמן התברר לצד השני שאיני חובבת סקס, והידידות נשארה על כנה. וברצינות - למה שלא תהיה ידידות אפלטונית? אין אנשים נשואים בעולם שיש להם חברים מהמין השני (ואל תאמרו "נשוי זה לא קיר" - כי כוונתי היא לאנשים שנמצאים בקשר מיני-מונוגמי), הם אינם בעלי מחשבות בגידה, וכל רצונם הוא לחלוק את חייהם עם עוד מישהו מעבר לבני זוגם החוקיים. והפיסקה האחרונה יכולה לחול גם על רווקים, רווקות, עובדי חברת החשמל ופנסיונרים של חיל האוויר.

tali_le

New member
זה קצת מעבר לזה...

איך בדיוק מוגדר קשר אפלטוני? אני חושבת שהמיניות שלנו היא חלק בלתי נפרד מהקיום שלנו, מהאישיות שלנו, ממי שאנחנו ... כחלק בלתי נפרד היא חלק מכל קשר בכל קשר יש אספקט מיני - גם עם האספקט הזה הוא לא רצון לקיום יחסי מין ... טלי 55 ימים לגיוס!

האם קשר אפלטוני

אינו מוגדר כ"קשר ללא יחסי מין"? בין אם הרצון דוסקס בינך לבין עצמך, או בפומבי, הוא עדיין קשר אפלטוני. הלא כן?

tali_le

New member
השאלה היא אחרת אם כך

האם קשר אפלטוני הוא קשר ללא יחסי מין או קשר שאינו מיני? כי ע"פ כך תיקבע התשובה שלי.... טלי 55 ימים לגיוס!

להלן שתי הגדרות שחיפשתי עבורך

האחד מבבילון: platonic לא-חושי; רוחני; שאינו תלוי בדבר; אפלטוני; אפלטוני והשניה ממורפיקס: Platonic adjective אַפְּלָטוֹנִי, נטול חושניות או תאווה גופנית. מה קורה עכשיו?

tali_le

New member
אז צדקתי

ההגדרה של קשר אפלטוני היא לא קשר בלי יחסי מין אלא קשר שהמיניות לא משחקת בו תפקיד ואני לא חושבת שזה אפשרי כמו שכתבתי יותר למעלה טלי

ואני גם צדקתי

כי בקשרים שעליהם דיברתי, למיניות אין כל תפקיד בכלל, אפילו לא סמוי.

taz512

New member
אבל את טעית

איל שאני אוהב לסבך את עצמי. כי את אמרת בעצמך ואני בוחר לצטט לא במדויק, "גם אם הם חשבו על זה הם ראו לבסוף שאני לא רוצה וירדו מזה." ככה שהיה שם משהו מיני ניסיון או רצון. אין מה לעשות אחד הדחפים הכי טבעים שלנו זה להתרבות, ככה אנחנו בנוים וזה בגנים שלנו, אז אפשר להתכחש לזה. אבל תגידי לי, בואי נגיד שהידיד הטוב שלך (הריסון פורד) יוצא מהמקלחת נוטף מים ללא מגבת ואת בחדר, את רוצה לומר לי שאת לא מזנקת אליו באותו רגע? ואומרת לידידות הכביכול "אפלטונית" שלך, שלום ולא להתראות? ותחשבי על זה. טאז, השד המסובך

אלף, הריסון הוא לא דוגמא

כי הוא כבר ניסה את השטיקים האלה, ולא עזר לו. שנית, לא טענתי שאין קשרים שמתחילים עם מתח מסוים, או שאין משיכה בהתחלה. כל שטענתי הוא, שגם אם היה מתח (או לא) עדיין יכולים להיות קיימים קשרים שהמתח המיני אינו קיים שם (יותר או בכלל), כלומר שיש קשרים שהמין אינו משחק תפקיד - ולזה לא נקרא קשר אפלטוני?

taz512

New member
רגע רגע רגע

אז קשר נשואים שנעלם ממנו כל המתח המיני כל המשיכה, אין יותר סקס אין מחשבות על סקס כבר אפילו אין פנטזיות על סקס. זה גם קשר אפלטוני? כי בני הזוג עדיין אוהבים. והם חברים מאוד טובים. אם היה מתח מיני או שיש מתח מיני הקשר לא אפלטוני, והוא לא יכול להיות כזה. מה שאני אמרתי שאין שום קשר בין בחורה ובחורה שאם תשימי אותם במצב ספציפי מסוים ולא יהיה מתח מיני, אם הבחורה תהיה ערומה הבחור יהיה ערום הבחורה תאכל גלידה או ווטאבר. לכל זוג חברים זה ספציפי, אבל אין מה לעשות, תמיד זה יהיה שם. ככה שקשר אפלטוני לא יכול להתקיים בין בחור ובחורה. טאז, השד האפטלטוני

ראשית, הפלת עצמך במו פיך

קשר נישואים שנעלם ממנו כל המתח המיני ולא קיים מין יותר הופך את שני האנשים לחברים טובים, אכן, ואת נישואיהם למיותרים משהו. ובלי קשר לדיון הנוכחי, זוג נשוי שאינו מקיים יחסים יותר (בהתעלם מהאפשרות ששניהם עברו את גיל 85), אכן חברים טובים וקרובים, אך אני בספק אם שניהם מאושרים מהקשר או מעונינים להמשיכו. כפי שכבר ציינו (ראה הודעתו של יואב) זוג שיחסי המין שלו לא תקינים ובעייתיים - כנראה מתמודד עם בעיות נוספות מעבר לכך. ולענייננו - אנחנו מדברים על שני אנשים, שבמצב נתון הם גם חברים טובים וגם לא מקיימים יחסי מין ואף לא חושבים על זה. אני סבורה שזה קיים, בכל הצורות האפשריות - הן כששני האנשים רווקים, נשואים, בקשר מחייב, (או אפילו אם אחד מהם נמצא בקשר מונוגמי רגעי או קבוע).

taz512

New member
תשמעי אנחנו מדברים פה ברמת התאוריה

וברמת התאוריה שני אנשים שעדיין יש בינהם אהבה עצומה אבל הם כבר לא עושים סקס והם נמצאים בקשר נישואים הם לא יכוליםן להיות בקשר אפלטוני, גם במצב האיפוטטי המוזר הזה. כי הם היו בתוך הסקס בעבר. ואני סבור שבתאוריה שני חברים זכר ונקבה לא משנה באיזה מצב כל אחד מהם מבחינה אישית (נשוי, רווק, בתול, על הירח) יהיה משהו מיני. רק צריך למצוא את הרגע שבו הרגשות והתשוקות והרצונות העלה יעלו לפני השטח. תחשבי על הניסוי הבא: לוקחים בחור ובחורה, שניהם בקשר מונוגמי, הם ידידים מאוד טובים ולא חושבים אחד על השני בשום הקשר מיני שהוא. עכשיו תוציאי את הבחורה מהחדר ותחזירי אותה ערומה. מה את חושבת שיעבור לגבר בראש? לאחר מכאן תוציאי את הגבר ותחזירי אותו ערום ככה ששרירי החזה שלו מזיעים על שרירי הבטן שלו אפשר לגעץ וכו´ וכו´. מה יעבור לאישה בראש? זאת רק דוגמא, כי לכל אחד הטריגר יהיה אחר. הקשר האפלטוני היחיד האפשרי בין נשים לגברים זה במקרה והגבר הוא הומוסקסואל והאישה היא לסבית, רק ככה לא תהיה שום משיכה מינית, כי ברגע שאחד הצדדים נמשך מינית אז שם נגמרת האפלטוניות. טאז, השד והדוגמאות

ל יב י

New member
אני לא נתקלתי בידידות אפלטונית

רק ביזיזות שכזו. סתתתתתתתתתתתתתם. כמובן שאני לא יכולה לומר שלא קיים כזה דבר, אולי אצל אחרים. אצלי לא היה, ולא נראה לי שיהיה. תמיד, אבל תמיד כשמדובר במערכת יחסים עם גברים, ישנם הלצות מיניות ורמיזות, ואפילו אם אף אחד לא מתכוון לממש יחסים מיניים, תמיד זה ברקע. לפחות ככה זה אצלי.

nutmeg

New member
דייי!! LOL

בקשר אפלטוני הסקס לא פשוט לא מתממש אבל אפשר לדבר עליו עד אין קץ - כמו כל עניין אחר שמדברים עליו באותו קשר. והרי לכם אתגר: לדבר על המיניות שלכם בלי להתחרמן

למעלה