ידידות אפלטונית-בעד או נגד?

Joel1855

New member
הכוונה היא...

את שואלת סתם מתוך עניין לציבור, או משום שמשהו כזה קורה לך? את נמשכת למישהו, ורוצה יותר?? או ההיפך... אם את נמשכת לידיד שלך... אז שתדעי לך - חבל להרוס ידידות . בסופו של דבר הרבה אומרים שחברות היא ידידות משופרת, אני חושב שההיפך הוא הנכון.. אז מה ? תירו בי :) יואל,

deyulia

New member
זהו ש

יש לי ידידים שנמשכים אליי, וזה קצת הורס, כי לפעמים אני תוהה מה מסתתר מאחורי הידידות הזאת, האם הוא עדיין מקווה שנהיה ביחד? קשה להתמודד עם הידיעה שעדיין מקווים, אבל מצד שני חבל לפספס את הידידות, אז מה? איך אפשר לגרום למישהו להפסיק לרצות אותי מעבר לידידה טובה?

Joel1855

New member
אי אפשר

פשוט תתמודדי, תחכי עד שהוא ימשך למישהי אחרת עם הזמן הוא יבין שזה לא זה... גברים יכולים להיות נורא עקשניים לפעמים, אבל גם הם מבינים שיש המון דגים בים, צריך פשוט להטיל את הפתיון ולחכות.... תנסי להתחמק מכל הרמזים שהוא זורק לך... ותנסי שלא להגיע איתו לרגעים אינטימיים שאם לא כן, גם את תוכלי בטעות פתאום להבין שאת נמשכת אליו. יואל האיש בעל אלף הפרצופים :))

ליאן.

New member
אפשרות סבירה היא ש...

ברגע שיתאהב במישהי, הידידות תימוג, מה גם שייתכן, כי ברגע שהוא כבר לא יהיה מעוניין בה מכל בחינה שני, יאבד האתגר ואיתו אותה ידידות אמיצה שהיתה בעצם מבוססת על משיכה ורצון חד צדדי לקשר.. לנסות להתחמק מרמזים ולנסות לא להגיע לרגעים אינטימיים, זו ידידות חלקית בלבד שתחזיק מעמד לזמן קצוב ביותר.. זוהי דעתי.

Joel1855

New member
הדעה שלך...

קצת קשה לי להגיב למה שאת אומרת, כי ככל שאני חושב על זה, אני תוהה על הקשר שלי עם הידידות שלי - אבל בסופו של דבר, ולאחר קצת מחשבה הגעתי לאיזה שהוא הגיון - שלדעתי, ואני מדגיש את דעתי - את טועה.. ועכשיו להסבר: אולי התחלה של ידידות מבוססת על רצון חד צדדי לקשר כמו שאת מגדירה אותו, אבל ידידות אמיתית נמדדת במה שקורא אח"כ - בגילוי הפתאומי שמאחורי "הגוף המדהים" עומד ראש לא פחות מדהים - שאתה נהנה מחברתה סתם מעצם השיחה איתה. ולמרות שאתה מתאהב... (שוב ושוב) היא הראשונה שלה אתה מספר הכל...זוהי ידידות אמיתית יואל

אלדד26

New member
חשבתי, וחשבתי, וחשבתי עוד קצת

וואלה, אחלה שאלה שבעולם. וקראתי את יואל, וקראתי את הנוטה. אז ככה - אני לא נמשך לבני מיני. יש לי ידידות. אחלה ידידות. ידידות נפש. מעולם לא היה בינינו קטע מיני. אבל אני מסכים עם הנוטה להאמין, שאל המושכות מביניהן נמשכתי - יותר נכון, היו קטעים בזמן שחשבתי עליהן באופן מיני. אבל - וזה אבל גדול - תמיד ידעתי להפריד בין הידידה והידידות שיש לי איתה, לבין היצר הרגעי והחולף. והוא באמת היה חולף. ידידות אפלטונית אינה ידידות שאין בה משיכה מינית. גבר ואישה יימשכו זה לזה ויהי מה. זה לא כל כך ניתן להחלטה. מה שכן ניתן להחליט הוא - מה לעשות עם היצר הזה. אז ידידות אפלטונית קיימת - אני מבין שגם אצל יואל וגם אצל הנוטה, בדיוק כמו אצלי - והיא קיימת כששני הצדדים מסוגלים לעצור את עצמם. לשאלתך בהמשך, Deyulia, אי אפשר לגרום לו "להפסיק להימשך". הוא יימשך. מה שכן, את יכולה לשבת ולדבר איתו על כל העניין. הרי סביר להניח שמדובר באדם אינטליגנטי, שרוצה בך קודם כל כידידה. אפשר לדבר על זה שקטע פיזי רק יהרוס את הידידות הנפלאה שלכם, ושכדאי את היצר להפנות למקומות אחרים ראויים יותר. בהצלחה

deyulia

New member
דיברתי על מישהו ספציפי

לגבי כל שאר הידידים זה בסדר אין לי בעיה שימשכו אליי, הבעיה שלי שאצל הספיציפי(כך אקרא לו) זה כבר הפך לאהבה אנחנו מכירים 6 שנים, והיו לו חברות אבל זה לא מונע מבעדו להציק לי בנושא כל פעם, ואני מרגישה שלא בנוח עם זה, וחבל לי לוותר עליו כידיד, אולי בגלל זה גם אני לא מספרת לו את הכל ובמיוחד לא על החברים שלי, לכן אני אומרת שזה הורס. נ.ב. אני יודעת שזה לא אתר הכרויות , אולי בכל זאת תעזרו לי למצוא לו מישהי רצינית ?

אלדד26

New member
אם את לא יכולה לספר לו הכל

אז... איזה מין ידיד זה? וחוץ מזה, ניסית לדבר איתו על זה?

טל קר

New member
קיימת. אמנם מאז שהתחלתי לצאת

עם החבר שלי (המ, אם אנחנו גרים ביחד זה אומר שאנחנו עדין יוצאים ביחד? ) 70% מהם גייז, אבל לחבר שלי בהחלט יש ידידות שחלקן הפכו לחברות משותפות שלנו כזוג, ובהחלט קורה שהם יוצאים בלעדי על רקע אפלטוני (נניח לסרט ששניהם רוצים לראות ואני לא) וגם לי יש ידידים מהלימודים. מה שכן כשיש בן זוג יש פחות זמן גם לחברות וגם לידידים ועם הזמן ידידים באופן טבעי נעלמים ומגיעים חדשים כשנגמרת המסגרת דרכה הכרתם (למשל כל מיני ידידים מהתואר הראשון שלי, אנחנו עדין שמחים להפגש במסדרון האוניברסיטה בטעות, או לשאול מה נשמע מה קורה וכו´ אם נפגשים במקרה אבל כשהמסגרת התפרקה כל אחד הלך לדרכו) אבל אז מגיעים ידידים חדשים מהמסגרות החדשות. אז אני לא מדברת כל יום בטלפון עם כל הידידים שלי כמו שהיה כשהייתי פנויה (שאז היו לי המון ידידים שהייתי מדברת איתם כל יום שעות בטלפון), אבל נפגשים באוניברסיטה ומכינים עבודות ביחד, או כשיוצאים בחבורות וכו´. מה שכן, פעם היו לי ידידי נפש , ועכשיו החבר שלי הוא ידיד הנפש שלי.

haim9798

New member
קיימת ואפילו מומצלת לכולם!!

ידידות אפלטונית היא דבר שקיים כאשר זוג האנשים מוצאים את עצמם במצב שנותן להם אמונה שדבר כזה טוב לשניהם ומשם השמיים הם הגבול. יותר מזה אין לי ממש להוסיף חוץ מסיפורים של דברים שקרו לו. אני יתן כאן רק אחד שחשוב לדעת והוא רלוונטי. עד היום יש לי ידידה שהיא ממש ידידה טובה שלי , שבאמת אנחנו מדברים על כל מה שעולה בראש ( כן גם על זה , תתפלאו כמה זה יותר טוב להחליף מידע עם מישהו מהצד השני , זה עוזר וזה בדוק !! :) ) , הקשר ביני לבינה התחיל כמעט במקרה כאשר מישהי שהכרתי מתוך מטרה רצינית הכירה לי אותה , ומשם התחיל קשר מעולה , שאני מאוד מקווה שימשך לתוך העתיד הרחוק מאוד , אבל אתם יודעים איך זה , אני רק יודע שמחר הוא מחר ולא יותר מזה . מצד שני , יש לי ידידה נוספת שאני יכול להגיד בפה מלא שאיתה אני יכול לדבר על הכל , והיא דווקא אחות של אחת האקסיות שלי , ואיתה היחסים הם פשוט אפלטוניים משני הצדדים , ואני פשוט שמח מכל רגע . נ.ב. ידידות נפש זה הדבר הכי טוב שיכול לקרות לבן אדם , זה עוזר ומביא מענה להרבה בעיות . תקשיבו לידידות שלכם , ותלמדו הרבה דברים מועילים , זה תמיד עצה טובה. נ.ב. 2 אני יציג את עצמי , אני חיים סטודנט לתואר ראשון בטכניון , ומבקר חדש בפורום זה , אני מקווה להכיר את כולם ושיהיה רק טוב.

למעלה