ידועים בציבור

libihen

New member
ידועים בציבור

שלום לכולם: בן זוגי הוא בלגי גר איתי בארץ בשנתיים האחרונות מבחינת משרד הפנים אנחנו ידועים בציבור כך למעשה הוא קיבל את כל האישורים להשאר בארץ לעבוד ולחיות כתושב ארעי. אנחנו מתכננים לעבור לשם למספר חודשים מה עלי לעשות כדי שאוכל לעבוד שם? ולחיות באותה צורה של תושב ארעי למספר חודשים? תודה ליבי

een ogenblik

New member
אין לי מושג

שנינו ישראלים, והגענו לבלגיה על ויזת עבודה של האיש, כך שאיני מכירה את ההליכים עבור בני זוג של בלגים. אם הבנתי אינה מוטעית לחלוטין, כבת זוג של אזרח בלגי יותר לך לעבוד די מההתחלה. אפשר לפנות לשגרירות הבלגית בישראל, ולשאול פרטים ראשוניים. טוב מכך, אם בן זוגך יכול לבקש מבני משפחה או חברים, לברר את המסמכים הנדרשים בחמנטה/קומיון בו אתם מתכוונים לגור. אולי עוד מעט יגיעו מי שמכירים את ההליך טוב ממני, בינתיים אני מקפיצה אותך.

ידועה בציבור באירופה

שלום לך ליבי, אני מתאר לעצמי שענייני הגירה ושהייה דומים בין שתי המדינות (בלגיה וגרמניה). ראשית את עניין הידוע בציבור ניתן לעגן בבלגייה (או אפילו בישראל) דרך חתימת נוטריון. זה עוזר לשכנע את הבירוקרטיה, שמערכת היחסים ביניכם אכן רצינית, ולא מפוברקת לצורך קבלת אישור שהייה. שנית בן-זוגך יכול לערוב לך בצורה אישית. במידה ואיננו מרויח מספיק כסף בכדיי להוכיח עצמאותו הכלכלית בפרנסתך, ניתן לערב הורים, סבים וסבתות וכול. שלישית, יש לדאוג לנושא הביטוח הרפואי כמה שיותר מהר. כנסי ראשית כתיירת, ובשלושה חודשים הראשונים תתחילי להתארגן על ניירות ואישורים. בסופו של דלפק יושב בן-אדם, והוא אמור להיות משוכנע, שאתם אכן חיים יחדיו (גם אם לא נשואים). לפיכך חוזה שכר-דירה משותף, חשבון בנק משותף, מכתב מנוטריון (כבר ציינתי) הם מסמכים שיכולים לעזור.

smaak

New member
אין קשר בין בלגיה וגרמניה

כמו ש"ענייני הגירה ושהייה" אינם דומים בין בלגיה והולנד.

buffer

New member
וצריך רק לדייק

ולומר שהעקרונות של ניידות העובדים (ובני\בנות זוגם) מונחים בכל מדינות האיחוד על בסיס הנחיות אחידות של ה-EC. ולכן בעקרון זה אמור להיות זה. זה שמדינות מסויימות נכשלות ביישום ההנחיות של הא"א (*שיעול* הולנד *שיעול*) זה לא אומר שהם לא יחטפו על הראש מה-ECJ ברגע שלמישהו יהיה קצת כסף לקחת אותם לבית משפט. ברור שהטפסים והפרוצדרות שונים ממקום למקום, ועל כך אין וויכוח.

smaak

New member
:) נראה היה לי שזה מובן מאליו

שלבי האישור שונים, והזכרת את הולנד, שרק בגלל המדיניות הקשוחה שלה מביאה הרבה אנשים למדינות השכנות (*שיעול*בלגיה *שיעול*), שהנהלים שלהן קצת פחות נוקשים. בקיצור, למרות הא"א קיימים הבדלים רציניים בחלק מהמקומות

smaak

New member
אין לי מושג איך התהליך מתבצע

כשאתם ידועים בציבור ואינכם נשואים. התקנות משתנות לעיתים קרובות והן גם אינן זהות בפרובינציות השונות (וגם בין פלנדריה וואלוניה). אני ממליצה לפנות לשגרירות כדי לבדוק את העניין. אולי הוא יוכל לקבל אפילו תשובה טלפונית.

גוזליה

New member
../images/Emo45.gifבהחלט יש לתת את הדעת על נושא הפרובינציות

ומסכימה עם כל מה שאמרה סמאק.

libihen

New member
תודה לכולם על הנסיון לעזור

כשנדע יותר פרטים אני אנסה לעדכן סתם כדי שאם בעתיד משהו יצוץ עם שאלה דומה תהיה מענה אבל... אממ לא נראה לי כי בסופו של דבר מכל אירופה זה לא "ה" מקום (ב-ה הידיעה) לגור בו שבוע טוב!!

למעלה