יבוא אישי של מנוע חיצוני לסירה- מה ואיך עושים

צגבר

New member
יבוא אישי של מנוע חיצוני לסירה- מה ואיך עושים

יש לי ענין לייבא מארה"ב (באמצעות שרות USHOPS שמבצע שילוח מארה"ב לארץ) מנוע OUTBOARD חדש (MERCURY,TOHATSU,SUZUKI וכדומה) בנפח 5-6 HP לסירה מתנפחת. האם קיימות מגבלות לגבי יבוא מנועים כאלה באופן אישי ? האם אני זקוק להיתרים מיוחדים ממשרד התחבורה או מרשויות אחרות ? האם יבוא מנוע מיצרן ודגם שכבר קיימים בארץ יקל על התהליך ? מה שיעור המס שעלי לשלם על מנת לשחרר את המוצר מהמכס ולאיזה קטגוריה במכס משתייך מנוע חיצוני לסירה (חלפים לסירות,ציוד ספורט או משהו אחר) ? אודה למביני ענין על עצה טובה והכוונה.

אלי זמט1

New member
תשובה חלקית - מקוה שתעזור

יבוא כלל אינו בעיה והמיסוי אינו תלוי כלל ב"קטגוריה" אלא בסיווג. אם המנוע יוצר באירופה המערבית (EU) או בארה"ב לא חלים עליו מיסים כלל כל עוד יש לו טופס שוק או הצהרה על ייצור בארה"ב. אם מדובר במנוע מהמזרח (יפאן , סין וכו') יש מיסוי שאת שיעורו צריך לבחון בספר המכס - טלפון לכל עמיל מכס יתן לך תשובה. אם תצליח להגדיר את הטובין כציוד ספורט אזי גם על ציוד כזה אין מכס. לגבי כדאיות ? שרות ? חלפים ? אני כלל לא בטוח עד כמה העיסקה תהיה כלכלית לאורך זמן אבל יש כיוון אחר שבהחלט יכול לעשות את היבוא כדאי. נמכרים בעולם כל הזמן מלאים של ספקים / צרכנים פושטי רגל , לעיתים קרובות מדובר בציוד חדש לגמרי שלא ראה מים. מנועים כאלו של 5-6 כ"ס נמכרים באיזור ה 600$ ובמחיר כזה אני חושב שכבר לא משנה כל כך השרות - קנה שלושה במחיר אחד ותעביר חלקים... אם תרצה אוכל להפנות אותך למכירות רלוונטיות

צגבר

New member
יבוא מנוע חיצוני לסירה - לאלי

אלי,תודה על תשובתך. אשמח אם תצרף הפניה או קישור לאתרי המכירות הרלוונטים שהזכרת.אמנם טרם בדקתי מול היבואנים הממוסדים שפועלים בארץ (שיא ספיד לסוזוקי, נובה מארין לג'ונסון ואוינרוד,ואחרים) אבל נראה לי סביר שניתן לקבל שרות וחלפים אצל היבואן גם למנוע מתוצרת החברה שהוא מייבא אשר לא נקנה באמצעותו. בכל מקרה,תודה על העצה.

danielia1

New member
לפעמים המנוע "חדש" אבל לפי המספר עליו,

יוצר לפני 15 שנה.... וחלפים קיימים רק באתרים כנ"ל.

kiki14

New member
מנועים ימיים

מנועים ימיים הם בקטגוריה של ציוד ספורט רצוי שתביא מנוע שיש חלפי שירות בארץ לא שזה חשוב במיוחד היום בעידן האינטרנט אתה יכול להזמין מרוב הספקים בארה"ב לגבי סוג מנוע זה החלטה אישית שלך מנועי 4 פעימות יקרים יותר 2 פעימות בדרך כלל שאני שולח חלקים ומנועים מארה"ב לארץ יש מע"מ ועמיל מכס אם יש צורך

למעלה