יבואן או חובבן?

איילR

New member
יבואן או חובבן?

אספר לכם סיפור שידגים כמה חובבני שוק הדו גלגלי בארצנו המיוזעת.
ברשותי ימאהה איקס סיטי 250 מודל 2007 יד ראשונה, נקנה במטרו ימאהה לפני 5 וחצי שנים בדיוק, עם קילומטראג' נמוך במצב מצוין חיצונית וטכנית, מאובזר באיבזור מקורי שנקנה אף הוא במטרו.
מאוד אוהב את הקטנוע, והוא מחזיר לי אהבה ומשמש ככלי ההתניידות הראשי שלי .
לאור מעבר לשרון מן המרכז, החלטתי לשדרג את הכלי לכלי 400 סמ"ק שיספק נוחות ובטיחות טובה יותר בנסיעות שהתארכו.
מכיוון שהימאהה לא איכזב אותי, החלטתי לשמור נאמנות למותג ולבדוק אפשרות לרכישת ימאהה איקס מקס 400 חדש.
מגיע למטרו ימאהה, שם ביקרתי לפני חמש שנים וחצי בדיוק לרכישת הסיטי, ונציג המכירות חייך אליי, עד שהטלתי את הפצצה...ביקשתי טרייד אין....החיוך נעלם...
"כמה אתה חושב שתקבל על הקטנוע?" שאל.
"כמקובל - מחירון פחות 15% " עניתי , "בכל זאת מותג שלכם, ואני לקוח נאמן של המותג, לא הגעתי עם קימקו רחמנה ליצלן, ובכל זאת מתכוון לרכוש כלי חדש במעל 40000 ש"ח..."
"מחירון פחות 40%" הציע לי הנציג החביב, שחיטה כשרה (גם ככה הכלי נשחט במחירון כתוצאה ממדיניות היבואן), וסיפר לי גם שהכלי לא סחיר ועל צרותיו של היבואן המסכן.
בקיצור, כרגע אני מוותר , יבואן שמתייחס למותג היוקרתי שלו כמו לזבל, ומעדיף ל"הרוויח" 2000 ש"ח אבל להפסיד רכישה של 40000 ש"ח הוא לדעתי האישית והלא נחשבת חובבן ולא יבואן.
ואינני מאשים את איש המכירות החביב, הוא מבצע את מדיניות החברה.

Mr. Pooh

New member
זה אכן לא נשמע טוב, אבל לא הייתי ממהר לשפוט

יבואן או לא, מותג או לא, מדובר בעסק שנועד להרוויח.
יכול להיות שבעסקה הספציפית הזו הוא הפסיד, אבל אולי אל מול
טבלאות המכירות של כלל הכלים זה לא משתלם.

מכאן ועד לטעון "מתייחס למותג היוקרתי שלו כמו לזבל" המרחק גדול
וגובל בטרוליזם.

איילR

New member
Mr. Pooh

מר פו (הדב?),

נציג היבואן? בעל עניין? או סתם תבוסתן.
בניית מותג לטווח ארוך היא מילה גסה בארצנו המפגרת.
יש לנו עוד הרבה מה ללמוד מארצות נאורות.
אספר סיפור קצר - בשהות בברלין, נכנסו לחנות מותגי פולקסווגן בפרידריך שטראסה, ובני שהיה אז בן 5, נכנס למכוניות ושיחק.
בהיותי ישראלי, שחונך על ידי יבואני ארצנו המפגרת, הרבהערתי לבני.
ואז ניגש אליי איש המכירות הגרמני והעיר לי שאין בעיה שהילד ישחק חופשי בתוך המכוניות, "כי המותג משקיע בלקוחות העתיד שלו..."
הייה ברור לו שאני תייר, ואין סיכוי שארכוש רכב ממנו, ובכל זאת בניית המותג היא ערך בתרבות המוטורית הגרמנית.

ולגבי ההאשמה בטרוליזם , אין צורך שתתנצל..."הפוסל, במומו פוסל"

l coyote l

New member
או האורח, בבורותו פוסל.

במקום תגובה טוקבקיסטית זולה בסגנון "אתה צודק! איזה חא%^%ות!", הבחור מאחר שלא קיבלת את ההסכמה והתמיכה אליהן ייחלת, כל מה שראית זה כאילו תקפו אותך.
לפיכך, לידיעה: מהצד, אתה זה שנראה לא טוב עם הנסיונות להפריז בתיאורים וב"אכלו לי שתו לי", במקום לספר סיפור כפשוטו. אכן תכונה ישראלית

שים לב שכמעט אף אחד לא טרח להגיב לך, לא כאן ולא בפורום השכן. ודאי שאף אחד לא זינק להצדיק אותך. במקסימום שיתפו אותך במקרים דומים והפנו אותך לסניפים אחרים.
הסק מסקנות.

פו הוא כמעט מדור המייסדים פה (ר' שרשור בנושא במורד העמוד). לא טרול ולא תבוסתן. בהצלחה בטריידים.

l coyote l

New member
נמחק משפט: הבחור* הגיב עם שיקול דעת שלוקח

בחשבון את שני הצדדים.

איילR

New member
התנצלות

אני אכן מתנצל בפני הדב "ממייסדי הפורום" וזאבת השמירה שקפצה להגנתו...
המשיכו בשליחותכם החשובה, הגנה על היבואנים הגדולים המסכנים מפני לקוחות תאבי ממון,

l coyote l

New member
אני מ'כפת לי אני. לי יש הונדה

ומעולם לא קניתי כלי חדש מיבואן.

ilan91

New member
תשאיר אותו לעיר

ותקפוץ אליי לבדוק את המג'סטי...

איילR

New member
יבואן ולא חובבן....התפתחות חיובית בעלילה!!

צפו לעדכונים בקרוב...

איילR

New member
עידכונים...

זומנתי היום לסוכנות מטרו ימאהה על ידי משה פרחי.
זכיתי לאירוח אדיב ואף לקפה (מטרו - הגיע הזמן למכונת אספרסו ללקוחות ולאנשי המכירות).
משה ומתיאו ניסו (ואף הצליחו חלקית) להסביר את עמדת היבואן.

אבל כרגע לא הצלחנו להגיע לסגירת עיסקה...

No Hard Feelings ...

צפו לעדכון בהמשך...

אודיs80

New member
זה יבואן שיורה לעצמו ברגל

כל הכבוד על ההחלטה לא לרכוש את הכלי החדש
ככה צריך לנהוג-גם על ה 15 אחוז לא הייתי מוותר
זה כלי שלהם אם ככה הם מתיחסים טוב עשיתה

אודיs80

New member
כמובן הדרישה למחירון בתנאי שהכלי במצב מושלם

ומס הקילומטרים הוא בשימוש סביר15000-12000 בשנה

royky

New member
התופעה מוכרת. למד להינות ממנה...

והרי סיפור משעשע: מזה זמן שאני מתלבט לאיזה קטנוע כדאי החליף את הנוכחי שלי. משום מה, שמתי עין דווקא על ה- GP800 של ג'ילרה. אלא מה, שהדעות לגביו מאוד חלוקות. מאחת המודעות ביד 2 גיליתי שיש חנות שיש להם את GP800 שנת 2010. התקשרתי. שוחחתי עם המוכר והבעתי התעניינות לגב הכלי. המוכר חילק על הכלי שבחים שלא יביישו BMW. סיפר כמה הכלי מוצלח, אמין ואפילו די סחיר... כך ממש. הנציג ביקש עבור הקטנוע מחירון פחות 5%.... הדבר היה נשמע די פסטורלי אבל משהו הסריח שם.
כעבור שבועיים פניתי שוב לחנות ושוחתי עם אותו נציג. סיפרתי לו שבבעלותי GP800 שנת 2010 ואני מעוניין למכור אותו או לעשות איתם טרייד. בו ברגע שהנציג שמע על הדגם, זכיתי לביקורת קיצונית: כלי לא סחיר, נמכר ב- 50% מהמחירון, יש להם כלי כזה אותה שנה עם קילומטרג' נמוך כבר חצי שנה. בקיצור.... תבין לבד.

איילR

New member
ימותו הספקנים....

עברתי בסניף תושיה, קיבלתי טרייד הוגן (מחירון מינוס 15% מינוס רג'קטים) וסגרתי עיסקה תוך 2 דקות על איקס מקס 400 .
שיהיה במזל....

ולכל המאשימים בטרוליזם, אין צורך להתנצל.
ולכל היתר - תזכרו, אתם הצרכן, הכוח אצלכם....

שבת שלום!!

למעלה