יא מרחשון, יום פטירתה של רחל

ציפי ג

New member
יא מרחשון, יום פטירתה של רחל

אמנו.
אם האמהות היהודיות.

אפרת_ח

New member
???

יהודה לא היה בן של לאה? כמובן, סיפור חייה מדגים היטב את הבעיות הטמונות לנשים בחברה של פוליגמיה, פטריאכליות ועבדות.

אביא

New member
קול ברמה נשמע נהי בכי תמרורים רחל

מבכה על בניה מאנה להנחם על בניה כי איננו. ואומר המדרש כי בשעה שגלו בני ישראל לאחר חורבן הבית עברו ליד קברה של רחל יצאה רחל ובכתה לפני רבונו של עולם אמר לה הקב"ה מנעי קולך מבכי ועינייך מדמעה כי יש שכר לפעולתך ושבו מארץ אויב ויש תקוה לאחריתך ושבו בנים לגבולם. כאן מדובר על גלות בית ראשון שגלו בו בעקר שבט יהודה שמעון חלק מלוי ומעט משבט בנימין. אם צדקה ציפי כי רחל נחשבת לאחת האמהות של כולנו גם מהשבטים שאינם ממנשה אפרים ובנימין.

ציפי ג

New member
נכון.

לגבי השניים הראשונים. אבל למה עבדות? רחל נפלה קרבן לזממו של אביה, שהשיא את אחותה על פניה, לבחיר לבה. לאחר מכן רחל סבלה סבל רב בראותה את הקשר בין יעקב ולאה, קשר נישואין שהניב פרות רבים, בעוד היא עקרה. דבריה ליעקב מביעים את כמיהת הנשים לילד עד היום: " ותרא רחל כי לא ילדה ליעקב. ותקנא רחל באחותה. ותאמר אל יעקב: הבה לי בנים ואם אין מתה אנכי". במסרת מופקדת רחל אמנו על תחינות לטובת ילדיה. היא האם המקוננת והמחזרת אחר הפתחים לבקש שלא יאונה רע לצאצאיה. המילים שמתארות את בכיה של רחל, עבור ילדיה, נוגעות בנימי נפשי. " נהי בכי תמרורים, רחל מבכה את בניה. מאנה להנחם..." מי יתן ובבנין ירושלים ננוחם.

הקורבן האמיתי היתה לאה

שאהבה את יעקב וילדה לו ילדים ושרתה אותו כל חייה ובתמורה קבלה יחס משפיל של "השניה במעלה". היא וילדיה.

ציפי ג

New member
א. ללאה היו שפחות. כך עד כמה שהיא

שרתה זו שאלה טובה. ב. לפי הפרשנות המקובלת, דווקא ליעקב ולאה היו חיי נישואין טובים, ויעקב ורחל חיי נישואין על הפנים. כך שאם אני אקבל את הפרשנות עליה גדלתי, הדפוקה היא רחל, ולא לאה.

אמיר.

New member
אפשר לחשוב שליעקב היו חיים סבבה.

ואיך זה לקום בבוקר "והנה היא לאה" ??? לעבוד בשביל אהבת ´נעוריו´ 14 שנה ? בלי שכר ?? ובכלל הטרנספר שיעקב עובר בגלל האח האלים הרוצה להרגו ? זה חיים זה ?

neatsun

New member
הוא קצת ניסה לתחמן את אביו, לא?

וקצת לגנוב את מה שלא הגיע לו... אולי בגלל זה הוא קבל תחמון בחזרה

ציפי ג

New member
אני דווקא מרחמת עליו

שהיו לו שתי נשים ושתי פלגשים, כ"כ הרבה רעש. מצד שניהיו לו 12 בנים ובת אחת, כנראה לכפר על מספר הנשים. אבל מה עוותה דינה ,שנגזר עליה להיות בת יחידה עם 12 אחים שיחשבו שהם יכולים לנהל לה את החיים, וגם מנסים לעשות זאת?

ציפי ג

New member
דינה היא הידועה.

לגבי האחרות, אם אני זוכרת היטב, זה מדרש, ובאת אם נתיחס למו, אז 13 בנות ושנים עשר בנים, זה עוד יותר גרוע. אצלנו בבי"ס אחזו בעיקר בפשט.

למעלה