יאן יאנג - אהרוני

גידי42

New member
יאן יאנג - אהרוני

כאשר סעדתי את ליבי, באחד מלילות שבוע שעבר, במסעדה הסינית של אהרוני , בשד' רוטשילד בת"א, לא יכולתי להשתחרר מההשוואה בין מחזוריות בחיי מסעדה לבין אלה של בני האדם. בהתחלה החדשנות, הרעננות, הפזיזות,החיזור, הפאשלות הקטנות . לאחר מכן הבשלות, היציבות, הניסיון ולבסוף הבלות, השיגרה השיעמום והמובנות מעלו. לצערי נדמה שאהרוני הגיע לשלב הבלות. לותיקים כאן מיותר לספר מה היתה המסעדה הסינית של אהרוני כאשר רק נפתחה ואיזה בשורות קולינריות הביא אהרוני שהשתלם בסין. חדשנות רעננות קולינרית,שרות ללא דופי (אהרוני היה גם הראשון שייבא עובדים פיליפינים ותיאלנדים והעסיק אותם כטבחים ומלצרים במסעדה). מנות מאד מיוחדות וייחודיות. כל אירוע הראוי לציון היה נחגג שם ברוב פאר והדר. שום דבר מהנ"ל לא נשאר. כן האוכל עדיין סביר. סביר. לא יותר. המיסעדה משדרת עליבות (מה שהיה "אין" לפני 20 שנה זקוק לרענון. מה לעשות...)השרות חובבני (את התיאלנדים החייכנים החליפו ילדות שבמקום בייבי סיטר נקלעו למלצר) על סף המעליב והאוכל כאמור בסדר. יש דיל באהרוני שנראה מאד מפתה : 79 ש"ח לסועד כולל מנה ראשונה, עיקרית אבל כל דבר קטן זה תוספת (מזכיר קנית דירה מקבלן יודעים איך נכנסים אבל אף פעם לא איך יוצאים...). הלכנו על הדיל ואם החשבון הסופי לא יסתדר לכם זה לא בגלל שטעינו בחישוב זה התוספות. לראשונות: מרק פירות ים (5 ש"ח תוספת) דים סאם (3 דוגמיות זערוריות), סלט ויטנאמי (30 ש"ח , לא כלול בדיל) 2 ארגולס. המרק היה מצוין אך הוגש קר מדי והיה נחוץ להחזירו למטבח לחימום. השאר כאמור היה סביר. כאן באה הפשלה של הערב: בקבוק יין השרונה שהזמנו (80 ש"ח)הגיע כאשר הוא חצי חלוץ וכאשר ניסינו להשלים את המלאכה נשארנו עם חצי הפקק ביד. על מזיגה או שמפנייר לא שמעו שם (שמפנייר קיבלנו רק לאחר שהזעקנו את מנהל המישמרת...לא מתאים אהרוני...) עיקריות: שרימפס (15 ש"ח תוספת) ברווז ברוטב דבש, עוף באננס, ודג דניס. כל זה מלווה באורז מטוגן (מצוין) ובאורד מאודה (פחות טוב לטעמי). השרימפס היו מצויינים, ברוטב חריף. הברווז היה יבש מדי ואפילו רוטב הדבש לא הצליח לרענן אותו, העוף הזכיר עוף ב- TAKE AWAY, והדג היה פשוט טפל ולא טעים. החשבון: כולל שתיה קלה הסתכם ב- 521 ש"ח לפני תשר, שלא ממש הגיע אבל מה לעשות שרחמנים בני רחמנים אנו...) יותר ממה שהתבעסתי, התעצבתי ולאהרוני אומר: או שתחזור להשקיע במסעדה או שפשוט תסגור ותתרכז בתוכניות הטלויזיה שלך ובסיפרי הבישול. פשוט חבל! התקבא"נו אצל מקס. לא הלוחם בדרכים, אלא אליל השוקולד מקס ברנר. על כך בנפרד. על הארוחה הדיי מאכזבת חפתה החברה המקסימה.

neta2

New member
כל-כך צודק../images/Emo45.gif

אכן, יופסקו תוכניותיו של אהרוני לאלתר, וישוב הוא למסעדתו למקצה שיפורים והשקעה מקסימלית. האוכל נשמע לא רע בכלל, מזמן לא בקרתי שם. באמת חבל שהגיע ל"גיל הבלות", המקום באמת נחשב פעם למספר אחת.

liti

New member
רחמנים בני רחמנים? ../images/Emo2.gif

גידוש, כבר דיברנו על זה שכשלא מגיע אז לא מגיע... חוץ מזה שלפי התיאור גם החשבון עצמו לא בדיוק הגיע, אבל זה כמובן לא נתון לויכוח. חבל.

../images/Emo31.gif יווו, איזה מעפן

מה זה כל התוספות הללו
? כמה אנשים הייתם
? בתכנית שלו אמנם יש אוכל מעניין, אבל עם זאת יש פגמים בבישול ובהסבר שמי שלא מבין, יכלו לעשות טעויות ומי שמבין- זה מאד צורם בעין ובאוזן. בקיצור- התמקדות זה הכיוון

ואוו, כמה יקר

521 ש"ח לארוחה שלא כללה קינוח
כמה הייתם? שלושה? ויין עם פקק יבש
אני מתארת שהיין לא אוכסן בשכיבה אלא בעמידה בתצוגה- איכס..

meravbr

New member
מאכזב מה שקורה עם המסעדות שלו

גם זו (למרות שלא הייתי אך שמעתי) וגם פת קוואה (היינו כמה פעמים וכתבו גם כאן לפני כמה ימים אם אני לא טועה....). כנראה שמירב מירצו של אהרוני מושקע בספרים, בטלוויזיה וב"רטרו", ונקעה נפשו מהסיניות (מישהו זוכר את שאו לין במונטיפיורי ואת הסינית המהירה בגן העיר? שתיהן היו מצוינות אך ריקות בסוף....). הוא בטח מפעיל אותם רק בשביל ה"תמלוגים" השוטפים....

עמית@

New member
עלוב ביותר ../images/Emo31.gif

יושמן אהרוני לאלתר (ואז אולי יחזור האוכל שלו לשפיות..)

רומי 007

New member
אפרופו אהרוני ותוכניתו

שמשודרת עכשיו בשידורים חוזרים. במקרה פגשתי את אחד המתמודדים בתכנית (סתם ראיתי אותו בבית קפה) ושאלתי אותו איך היה להופיע בתכנית. הוא אמר שזה היה נורא ושהשעמום הרג אותו תוך כדי הצילומים. מפתיע, כי התכנית זרמה והיתה לפחות ערוכה היטב. אהרוני לא כזה גרוע הוא רק לא ספונטני בצילומים כפי שהוא מצטייר מהכתבות שלו והספרים שלו.

katam

New member
הייתי שם לפני 12 שנה

והיה מעולה. הייתי בשבוע 41
כמעט כל יומים יצאנו לחגוג היינו בטוחים שמחר אנחנו יולדים אבל סחבתי את ה
עד השבוע 42. אגב במסעדה של אהרוני גגנו את ההריון מה אני אגיד לכם שבוע שמיני עד שבעלי החנה את האוטו .....הארוחה היתה באסלה לא שהאוכל היה מקולקל אלה... תסלחו על גל הזכרונות. אורלי

למעלה