יאמצ'יק - עם שובר

וגנו

New member
יאמצ'יק - עם שובר

יצא לי לעבור כמה פעמים ליד יאמצ'יק ואני חייבת להודות שהמקום והקונספט שלו מעט סיקרנו אותי, ולכן כשראיתי שיש שובר למקום החלטתי שזה הזמן לנסות.

השובר היה למנה של פיש אנד צ'יפס ב-20 ש"ח.

גילוי נאות: למרות שהייתי בלונדון 3 פעמים, מעולם לא יצא לי לטעום שם את מנת הדגל שלהם, אז אין לי כ"כ למה להשוות, חוץ מלמה שאכלתי פה בארץ, או למה שאני מכינה בבית.

המסקנות: ה-VFM היה משתלם, בגלל השובר, אך מנגד, השובר לא הצליח לפתות אותי לחזור בקרוב למקום.

לא שהיה רע במיוחד, אך גם לא היה ממש טוב. הצ'יפס היה צ'יפס סתמי מהסוג הקפוא, של חברה זו או אחרת. אפילו לא מהסוג השמנמן (הידוע כ"סטייק צ'יפס") שאני דווקא אוהבת, אלא מהסוג הדק הרופס- לא ממש עושה לי את זה (ואכן רובו נשאר מונח במקומו).

נתחי הדג היו טריים והבלילה שבהם הם טוגנו הייתה נחמדה, אך הייתה חסרה להם קריספיות מסוימת. אולי עוד דקה-שתיים בסיר הטיגון הייתה עושה את ההבדל. הרטבים (או לפחות הרוטב מיונז-שום-לימון) שטעמתי היה טעים מאוד.

רק בשביל לנסות, לקחתי גם שריפס שהיה עטוף במה שהבחורים בדלפק אמרו שהוא תפ"וא. בפועל השכבה החיצונית הרגישה צ'יפסית, אך בין לבין הייתה מעיין בלילה לא מוגדרת בטעמה ובמרקמה.

הבעיה העיקרית שלי הייתה בצורה ההגשה. אומנם כל הקונספט של לאכול בקונוס נייר הוא נחמד אם לוקחים את המנה ואוכלים בדרך, אך כאשר יושבים במקום זה לא כ"כ פרקטי. יש מתקן על כל שולחן שבו ניתן להניח את הקונוס, אך לא כ"כ נוח לאכול ככה (וזה לא רק מפני שאני לא ממש גבוהה - חברה שהייתה איתי התקשתה גם היא להגיע לתחתית הקונוס). בנוסף, בכלי הגשה כזה מטבעו אין חלוקה שווה - כל דג למעלה, כל הצ'יפס למטה - ואם רוצים להגיע לצ'יפס ממש צריך לדוג אותו מהתחתית.

יצאנו משם בעיקר בתחושה של שומניות יותר ועוד למחרת חברה שלי סמסה לי שכל מה שבא לה אחרי הערב הקודם זה פשוט סלט ירוק ענק.

אולי יהיה שווה לחזור לשם לנסות מהדברים האחרים, כי באמת שהכול היה נראה טרי, אבל רק כשבאמת יש חשק למשהו מטוגן.

מילה לגבי השירות - שני הבחורים שעבדו בדלפק היו ממש נחמדים וענו לכל השאלות "מה זה?" "ומה זה?" שלנו (זה לא תמיד ברור מאליו, ובטח לא כשבאים עם שובר).

וגנו

New member
לחמים - בקטנה

אחרי שיצאנו מיאמצ'יק, היינו בדודא למשהו מתוק, אז החלטנו לקפוץ למאפיית לחמים הקרובה.

הזמנו שני קפה ושני מאפים קטנטנים, מתוך מבחר מצומצם למדי (אולי זאת רק אני אבל ציפיתי למגוון קצת יותר גדול ממקום כזה, וכל הקטע של "תקנו עוגה שלמה, ואתם יכולים לאכול פה חתיכה ולקחת את השאר הביתה" קצת מוזר בעיני).

המאפים עצמם היו טעימים (אחת "טוסקנה" - מעין טארט מרציפני (11 ש"ח), והשני עם פירות וקרם פטיסייר (14 ש"ח)), אך לא משהו שלא טעמתי כבר (ולפעמים אפילו טוב יותר). אני גם לא בטוחה שה-VFM שלהם היה ממש משתלם, או שהמחירים האלו הם פשוט הסטנדרט ואני לא יודעת את זה.

השירות, לעומת זאת, נע בין רע להזוי. מהרגע שהתיישבנו ועד הרגע שהצלחנו למשוך את תשומת לב המלצרית (שאגב, עמדה ממש לידנו, באין מעשה) לקח לנו כמה דקות טובות. המלצרית לא היתה ממש סימפטית (לא אנטיפטית, חלילה, אך גם לא ממש נכונה לעזור), והתקשתה לענות לשאלות המאוד פשוטות שלנו ("איזה קינוחים יש?" -"לא יודעת. בואו תראו בוויטרינה.") ביקשנו סכין, קיבלו שקית. בקיצור - מעופפת.

המקום בעיקר נתן לי תחושה שאולי נחמד לקנות שם, אך לא ממש לשבת שם.

passioneta

New member
לא רוצה לקלקל אבל

בלונדון זה מטוגן בבלילה (או כמו שקוראים לזה בתרגום בטלויזיה, בחמאה
) ולא בפירורי לחם כמו בתמונה...

salo22

New member
בטוח פירורים ?

זה נראה לי כמו בלילה קצת אובר מטוגנת, אבל קשה לראות בוודאות, מה גם שעת בוקר &quot

salo22

New member
להסטון

יש פרק מופלא הקשור לפיש צ'יפס והבלילה, בו הוא מבצע בין היתר טסט במעבדה לקראנצ'יות

bruno01

New member
על פי הדיווח שהיה פה מלפני יומיים

דווקא רוב המוצרים נראו ונשמעו קפואים/מופשרים ולאו דווקא טריים...

תודה על הדיווח!

וגנו

New member
היו שם דברים שברור היו קפואים.מופשרים אך

היו גם דברים שנראו טריים, אם כי מראה יכול להטעות לפעמים, וכיוון שלא ניסתי, אני לא יכולה להעיד בעצמי.

מה שבאמת משנה זה לא אם חומר הגלם

קפוא, מופשר, מצונן, טרי או חי.
מה שבאמת חשוב זה טעים או לא טעים.
ברוב העולם פיש אנד ציפס בדוכן נעשה מפילה קפוא של קוד במיקרה הטוב.
ומי שציפה לקבל בישראל בקיץ שרימפס טרי בדוכן פיש אנד ציפס...

מסכימה. האבחנה צריכה להיות דייג מקומי

או יבוא קפוא ובאשר ליבוא, כפי שאמרת לא פעם, יש ויש. תלוי במקור.
אתמול הייתי אצל צרפתי ביפו. חנות דגים ותיקה ואמינה. רכשתי שם מספר פריטים מדייג מקומי שלא היו זולים אך נראו נהדר: לוקוס סלעים, פרידה גדולה ויפה, סרדינים, סרטנים כחולים גדולים וההפתעה - דובר סול. לא היה לי מושג שגם דג זה נמצא בחופי ארצנו. 100 או 120 ש"ח לק"ג [לא זוכרת בדיוק]. בפריז עלה 50 אירו לק"ג...!
הכל נקנה טרי טרי והוכנס על ידי למקפיא. ולמרות שכעת הם קפואים, אלה דגים טריים.
אגב, שרימפס קריסטל עולה 150-180 לק"ג, תלוי בגודל. הפעם ויתרתי כי יש לי עוד מלאי בפריזר.

לא זוכרת את שם הרחוב, אבל זה פשוט.

מכיוון השעון ליפת, עוברים את אבולעפיה והראשון שמאלה. חנות דגים יחידה בין חנויות שטיחים וכאלה. יש שלט.

bruno01

New member
לגמרי.

הכוונה שלי התה שהמוצרים נראו כמו קפואים נחותים יחסית מהסופר (השרימפס המצופים ברצועות תפוחי אדמה, ה"קציצות" סרטנים ורצועות הקלמרי למשל).

למעלה