יאללה, התחלנו.

סקיפי

New member
יאללה, התחלנו.

למרבה המקוריות, אני אתחיל עם זאוס. הקישור מראה את הפילגשים/אהובות/מה שמתחשק לכם, ואת הילדים שלו. שמות זה לא מספיק, אני צריכה גם את הסיפורים. חלק יש לי, אבל אני בטוחה שיש כאלה שלא שמעתי עליהם בכלל. לכן, מי שיש לו חומר - חומר כלשהו שקשור לזאוס, מזכיר את זאוס וכו', בבקשה לשרשר לכאן. אני בטוחה שעם עבודה של כולנו זה עוד יצליח - אז בהצלחה לנו, ויאללה.

סקיפי

New member
והקישור הנזכר לעיל

http://www.pantheon.org/areas/genealogy/zeus.html ותודה לhastings

0Pandemonium0

New member
אני לא בקיא כל-כך במיתולוגיה יוונית

אבל אני אנסה: זאוס הוא מלך האלים היווניים ושליט השמיים. הנשק שלו הוא הברק. הבן של גאיה, האדמה, ואורנוס, השמיים, ואח לפוסידון, האדס, הסטיה והרה, שהיא גם אשתו. אני יודע עוד כל מיני גזרי סיפורים, אבל אני לא רוצה לפרסם סתם. אז זו התרומה שלי, ואני מעביר את השרביט לשאר הפורום.

זאוס ואירופה

אירופה היתה ביתו היפיפיה של המלך אגנור (שייתכן והיה מלך פיניקיה). יום אחד, כאשר זאוס הביט מהמרומים, ראה את אירופה וחברותיה משחקות על חוף הים, והתאהב בה מיד. לבש זאוס צורה של שור לבן יפה תואר ושחה אל החוף. השור היה כה יפה ועדין, עד כי כל הבנות באו ללטפו. אירופה עזרה אומץ ואף עלתה לרכב עליו. מיד דילג השור לים ושחה עד שהגיע לחופי כרתים. על חופי כרתים חזר זאוס לדמותו שלו, וכך אירופה הפכה לאחת ממאהבותיו. אירופה ילדה לזאוס שלושה בנים - מינוס, רדמנטיס וסרפדון. כמו כן, נתן לה זאוס שלוש מתנות יקרות ערך - הראשונה היתה טאלוס, איש עשוי ברונזה אשר שימש כשומר כרתים. המתנה השניה היתה ליאלאפס, כלב שהצטיין בציד. המתנה השלישית והאחרונה היתה חנית אשר תמיד פגעה במטרתה. השור, אשר היה כוכב העלילה, הפך למערך הכוכבים "שור" שבשמיים. הסיפור תורגם ישירות מהאתר הזה. קישור לתמונות.

לגבי מינוס

לפי אחד המקורות, מינוס זה הוא מינוס (2) (והיה עוד איזה מינוס אחר). מינוס זה הוא גם מלך כרתים, אשר קיבל שור נהדר מפוסידון בכדי להקריב אותו. מינוס לא עשה זאת, ולכן גרם האל לכך שאשתו תתאהב בשור, תזדווג עימו - וכך נולד המינוטאור. מעניין המוטיב החוזר של השור כאן. לגבי שני האחים האחרים - רדמנטיס משמש כאחד מהשופטים בהאדס (יחד עם אחיו מינוס) בעוד סרפדון קיבל חיים ארוכים במיוחד מזאוס (לאחר שעזב את כרתים והפך למלך באסיה הקטנה), אך מת בטרויה.

Y. Welis

New member
אגב ארמונו של מינוס בו הוחזק

המינוטאור, בחפירות שנעשו באתר הארמון התגלו מאות חדרים, כך שהמיתוס על המבוך מקורו בדבר אמיתי.

בפורום אחר נשאלתי

האם יש קשר בין אירופה המוזכרת כאן לבין שם היבשת. אתם מוזמנים להכנס ולקרוא את התשובה. (וגם להוסיף ולהגיב, כמובן)

Dia Leoghann

New member
תוספות

מדוע לקח זיאוס את אירופה דווקא לכרתים? הסיבה הברורה והמיידית היא שבאולימפוס הרה היתה דופקת לו מכות. הסיבה השנייה היא שכרתים היתה ארץ ילדותו של זאוס והוא הכיר אותה כמו את כף ידו. כך יכול היה זאוס להגן בצורה טובה על אהבתו החדשה וילדיו הזעטוטים מפני נחת זרועה של הרה. לפני לידת זאוס נודע לאביו (קרונוס) שאחד מילדיו יפיל אותו מכס שלטונו השמימי. כאשר זאוס נולד החביאה אותו ריאה בכרתים במערת "דיקטון אנדרון" והרבה מקומות בכרתים קשורים לסיפורי ילדותו של זיאוס. (במערת דיקטון אנדרון שבהר דיקטי התקיים פולחן לזאוס כבר בימים קדומים מאוד של הציוויליזציה בכרתים. במערה נמצאו מאות מניאטורות של פרים וגרזנים-מינואים (גרזנים דו-ראשיים) מברונזה, נחושת וזהב.) דרך אגב, עד כמה שזכור לי, שלושת ילדיה של אירופה (כלומר גם מינוס וסרפדון) זכו לשבת בכסאות השופטים בשאול.

למעלה