יאללה דיון

חחח לאדעת, ../images/Emo163.gif

זה כזה "אנחנו יותר טובים מאתיופים ורוסים, לכן צריך לחשוב פעמיים לפני שאפילו חושבים להתחבר אליהם!'.

Gadook

New member
אני הבנתי אותה אחרת,

אני הבנתי שהיא התכוונה לזה שיש להרבה אנשים מנהג להגיד משהו כזה כדי להשמע מאוד שיוויוניים ו"כמו שצריך לענות", אני הבנתי את זה בתור הדרך שלה להגיד אל תזיינו בשכל ותגידו אם אתם לא חושבים ככה.

Under the GUN

New member
גזענות? שונא

לא שופטים מישהו לפי הצבע והדת ד"א, עכשיו בניו-יורק אסור לפי החוק להגיד ניגר.. לכו תבינו ועל זה בעצם צוחקים בפרק החדש של סאות'פארק... פשוט אחד הפרקים הכי מצחיקים אי פעם מומלץ

תמיר1991

New member
קשה, קשה להיכנס לדיון הזה.

זה חתיכת חומר נפץ, אבל מילא. הגזענות היא אויב חמור של הדמוקרטיה הליברלית, וכמובן שאיני תומך בה, מתוקף היותי דמוקרט. אבל, והאבל גדול - יש לזה סייגים. לרעיון עצמו יש ביסוסים, שלמדתי אותם, וכן - לפעמים, לפחות לדעתי, הגזענות מוצדקת. אינני גזען, אך לגיטימי להיות גזען: ואי אפשר להיות דמוקרט בלי לתת חופש דעה גם לגזענים, כל עוד הפגיעה אינה גדולה מדי, ובמיוחד כל עוד אין סכנה לעבור לשלב המעשה. במצב כזה, צריך לעשות הכל על מנת ליצור פגיעה פיזית באדם רק בשל גזעו, וכולנו זוכרים מה קרה כשהעולם לא עצר את רצח שליש מעמנו, רק בגלל יהדותם. הייתי מוכן שיהיה לי חבר קרוב רוסי, בוודאי... יש לי אפילו אחד כזה, ויותר מאחד. מה הבעיה איתם? עם האתיופים זה כבר משהו שונה, כי הם מנוגדים לחלוטין בתרבותם ל"ישראליות", מה שפחות בולט אצל הרוסים - מעולם לא יצא לי להכיר אתיופי ואני לא יכול עדיין להתמודד עם סוגייה כזו, אבל אני מעריך שאם האדם יהיה מישהו שאוכל לתפוס אותו כחבר אמת, אז אתחבר איתו - על אף הקושי. לא יודע איזה קושי, אבל זה יהיה נאיבי לטעון שאין קשיים... את ה- KKK וחבריו צריך למחות מעל פני האדמה. גזענות לגיטימית מבחינת הדמוקרטיה כל עוד היא פאסיבית. כאשר היא עוברת לשלב המעשה, יש לעשות את כל המאמצים על מנת לעצור אותה. תמיר.

לוידעת למה,

אבל איכשהו הזדהיתי עם מה שכתבת, למרות שיש לי פה הרבה יותר חברים שחורים מלבנים ואני ממש ממש לא מגדירה את עצמי גזענית שום מצב שהוא. אבל מן.. כתבת מהלב, לוידעת איך להגידר את זה..

תמיר1991

New member
../images/Emo9.gif

שמח לשמוע שלפעמים אנחנו כן מסכימים
גם אם אני מתנגד לרוב הדעות שלך [כמו שתוכלי לראות בכמה שרשורים פה...] אני עדיין אוהב את סגנון הכתיבה שלך שבא מהלב, והוא לא סתמי - את יודעת לבסס את הדעות שלך, ואת עושה את זה טוב
ושוב, אני מקווה שההתבטאויות האנטי-דתיות שלי לא פוגעות בך. אם כן, אני ממש מצטער. תמיר.

כןןןןןןןןןןןןןןןןןןן!!!!

אני שונאת אתיופים! חחחחחחח סתם סתם... אין לי בעיה אם הבנאדם הוא..באמת בן אדם!!! אז...אין לי שום בעיה......

למעלה