יאללה בלאגן!

אם פי 3

New member
יאללה בלאגן!

http://cars.walla.co.il/?w=/4739/2756175&m=1

עדכון תקנות הרישוי, והחלפת הקטגוריות A1 ו-A2.

נכון שזה הכרחי, חיכינו לזה, ובאירופה זה כבר בתוקף הרבה זמן, אבל נראה לי שהולך להיות בלאגן אדיר עד שכל הרשיונות יוחלפו ויותאמו, ועד שהשוטרים כולם יתעדכנו בשינויים ובמשמעותם, ואחרון הרוכבים יבין בדיוק מה קרה פה.

איזה מזל ששדרגתי ל-A...

פרארי1

New member
בשעה טובה ומוצלחת

אין ספק שבהתחלה יהיה קצת בלגן, אבל אין ספק שזה צעד מבורך וחשוב מאד.

עכשיו רק שיתאימו כבר את דרגות הביטוח לדרגות הרשיון ובא לציון גועל (הטעות במקור).

ch561

New member

רק שאין כל חובה או התחייבות לעדכן את דרגות הביטוח.
את הרישיונות ישראל היתה חייבת לעדכן כי היא חלק מ ה OECD (ולקח לה שנה וחצי...)

דווקא ניסיון העבר מראה לנו שזה לא יקרה, כי כשהרישיונות השתנו בעבר (500 סמ"ק) זה עדיין לא השפיע על הביטוח שדבק ב250 סמ"ק ולא מוגבל.

והלוואי שזה כן יקרה לבסוף.

uphilll

New member
ביטוח

כבר די הרבה זמן שחלק מהחישוב במחשבון הביטוח כולל שקלול כ״ס. אז אולי שווה לשמור על אופטימיות.. :)

barnyrebal

New member
פותח אפשרויות

וגם עושה באלגן,
יכול לגרום מצב שקטנוע ראשון של רוכב יהיה מפלצת (טימקס למשל),
מצד שני מאפשר םעבור ל SW ולעוד הרבה אחרים וטובים שהיו מוגבלים בגלל ה 33 כ"ס.

מעניין אם ישפיע על הביטוח.

פרארי1

New member
כקטנוע ראשון, הוא בהחלט יכול להיות מפלצתי

נכון, זה לא R1, אבל מי שכל הנסיון שלו מתמצה בכמה שיעורים ל-A2 (החדש) על איזה כלי חבוט של מורה, איתו בקושי הגיע להילוך שלישי ועבר 50 קמ"ש, עלול למצוא את עצמו במצבים לא נעימים עם כלי שחזק יותר ממה שהוא מסוגל להתמודד איתו באותו שלב.

בימים של הרשיונות הישנים, היה אפשר לעשות מיד רשיון "כבד" מעל גיל 21, או משהו כזה, בלי שום נסיון על דרגה נמוכה יותר.
אני זוכר לא מעט ילדים מתלהבים שהתרסקו עם ג'יקסרים או כל מיני כלים באמת מפלצתיים, אז אמנם אין כאן השוואה של אחד לאחד, אבל עדיין, הטימקס הוא לא כלי שהייתי ממליץ עליו ככלי ראשון לרוכב חסר נסיון.

תכלס, גם סילבר רגוע לא בטוח שמתאים, צריך קצת נסיון להתמודד עם המשקל והגודל הפיזי.

Yemeth

New member
יתכן שכך

אני פשוט רואה את העניין לפי מה שהיה לפני עשור בערך כשהתחלתי בעצמי - אופנועי 500 עליהם כמעט כולם עשו את צעדיהם הראשונים. אופנועים באמת רב שימושיים עם כוח מנוע מספק לטייל בכל רחבי הארץ - הרבה יותר נחמד מכל 250.
אני גם זוכר שאחרי שנה בערך הפסקתי לרכב עם חברה צעירים מהפורום כי "רגוע" שלהם היה 130+ ועקיפות בפס לבן ופניות עיוורות.

מצד שני...אני מאמין בקצת אחריות אישית ומתן אפשרות לממש אחריות זו במקום להגביל כמה שיותר.
סדרת ה-500 המודרנית של הונדה נראית לי כמו התחלה מעולה בעולם האופנועים.

hofnoan

New member
גם למי יש כסף לזה?

רוב החדשים באים לפה עם שאלות עם תקציב של 10000 ש"ח

אם פי 3

New member
מי שרוצה לעשות שטויות, תמיד יכול למצוא

את הדרך לעשות את זה.
אפשר לעשות רשיון ולתת לו לנוח שנה, ואז להגדיל - בלי שבכלל רכשת נסיון, אפשר לקפוץ ישר לקצה הקטגוריות - גם בקטגוריית הביניים, וגם בקטגוריית הבלתי מוגבל - כלומר, לקפוץ מהקטנועים והאופנועים הקטנים, ישר למפלצות ליטר+.

החוק לא יכול לאלץ אותך לנהוג בחכמה. זו האחריות שלך.

כן יש מדרג מבחינת החוק, גם בגיל (ומה לעשות, יש קשר, גם אם לא אחד לאחד, בין גיל לבין שיקול דעת) וגם במשך הזמן - אבל אי אפשר לתקנן נסיון...

קטגוריית רשיון אמורה להיות מספיק רחבה, כדי לאפשר מגוון גם בתוכה -
ועדיין, בהחלט מומלץ לא להתחיל מהקצה העליון, אלא לרכוש נסיון בהדרגה.

השינוי הנוכחי, הוא קודם כל התאמה לתקן האירופי, ולכן חשיבותו - ומכאן גם נובע שלמחוקק הישראלי לא היה שיקול דעת - לא בצעד הסביר בעיני של העלאת כח הסוס המותר ברשיון, ולא בצעד המטופש והמבלבל בעיני של הצלבת השמות.

פרארי1

New member
יאללה, סדר בבלגן

אביעד אברהמי מסביר בדיוק מה השתנה בכל נושא דרגות הרשיון.

נקודה מאד משמעותית שטרם ראיתי אליה התייחסות ובוודאי תגרום ללא מעט בכי ונהי, היא הגדלת הוותק הדרוש לשדרוג מ-A2 (דרגת היניים החדשה, עד 47 כ"ס), ל-A בלתי מוגבל, משנה לשנתיים.

לדעתי, בהחלט יש הגיון בהגדלה הזו, עוד שנה לצבור ותק, נסיון ומיומנות על כלים שהם בסך הכל די חזקים ומספקים מענה לכל דרישה הגיונית.

http://www.fullgaz.co.il/home/p/77206/

אם פי 3

New member

אבל כדאי לזכור, שהבלאגן עדיין נשאר: לא הייתי ממהרת לבחון את החוקים החדשים מיד באחד ביולי. יקח עוד זמן עד שיוטמעו, וחבל להסתבך סתם...
(בעיקר לבעלי A1 כרגע - שרוצים כלי מעל 33 כ"ס).

Ofericko

New member
שאלונת-

שלום.

אני מחזיק ברשיון A2 משנת 1999. אני מבין שרשיון A2 של היום יהפוך ל- A1 ואין בו שינוי מהותי. כלומר עדיין מחזיק רשיון זה יוכל לנהוג רק על עד 125. נכון?

האם מעבר מהדרגה הנמוכה (A2 של היום) לדרגה הבינונית (A1 של היום) כרוך בלימודי רכיבה רגילים (כאילו הגעתי ללימודי הרכיבה מאפס) או שמדובר באיזו השלמה בלבד?

תודה רבה!

פרארי1

New member
שדרוג מהדרגה הבסיסית לדרגת הביניים

מחייב מינימום של 8 שיעורים במקום 15 וטסט שכולל גם תרגילי שליטה במגרש וגם רכיבה עירונית קצרה מחוץ למגרש.

לא זוכר מה בדיוק המצב לגבי תאוריה, אם זה אקטואלי, כדאי לברר במשרד של בית הספר לרכיבה, שם יודעים הכי טוב מה בדיוק הדרישות.

למעלה