יאללה בלאגן!

Helio

New member
מי כתב את זה?

מזה 2?
4 קיים גם עכשיו
5 עושים רק דרך משא ומתן
6 זה מה ששואפת לעשות ממשלת נתניהו מאז שהוא הפך לראש הממשלה בפעם הראשונה
7- לא ברור בשביל מה ואיך (מפלגות), מה במקום זה?
8- מה זה?
9 – מגוחך
רוב האנשים לא יודעים לקרוא את תדפיסי הבנק וקרן פנסיה שלהם ואתה מציע למסור להם באופן ישיר את הניהול הפיננסי של המדינה.

ivgy1980

New member
אני כתבתי. הסבר:

2. פנסיה מינימלית (למי שמקבל רק מטעם ביטוח לאומי) תהיה שווה לשכר המינימום במשק.
4. המע"מ לא דיפרנציאלי, וחייב להיות כזה. לפחות לפי סך גובה העסקה, למשל.
5. אין מו"מ. מקסימום פי 10 משכר המינימום. אתה גאון? לך תעשה עסקים, ואל תחלוב ת'מדינה!
6. בין שואפת לבין עושה... בעצם, עושה - וגונבת אותנו בגדול!
7. בחירות אישיות איזוריות. נציג אחד לכל 50,000 אזרחים, לדוגמה.
8. בחירת אנשי מקצוע בכל ענפי המשק על סמך כישורים, ולא קירבה לתחת של מישהו.
9. לא מגוחך. העם צריך להחליט, לא חבורה של 120 פוחוייסטים.

Helio

New member
הבנתי את 2 רק שזה נקרא קצבת זקנה

או הבטחת הכנסה, אין פנסיות מביטוח לאומי.
4 - ז.א. מע"מ על אוטו יהיה 25% ועל מכנסיים מקסטרו רק 5%? לא הבנתי מה אתה רוצה להשיג עם זה?
5 - יחסים בין עובדי המדינה וממשלה מנוהלים ע"פ תקשיר עם אני לא טועה והסכמים קיבוציים ונחתמים אחרי מו"מ. ת'שיר זה אולי בכלל חוק. אני לא הבנתי איך עוד אתה רוצה לפעול? הדרך היחידה למנוע התנגשויות עם ועדים זאת הפרטה והעסקה דרך קבלנות וכו'.
6- זאת לא תגובה עניינית.
7 בחירות איזוריות אמורות לעזור לנציגים של המקומות הנידחים לקדם את אג'נדה שלהם בפרלמנט המדינה. זה מתאים מאוד למדינות גדולות אבל לא לישראל. לפחות לא ברור מה אתה רוצה להשיג עם זה.חוץ מזה נפחרי הכנסת מייצגים את מקומות הגיאוגרפיים שונים של המדינה.
8 - OK זאת אומרת בחירה של כל המועמד בנפרד ולא ע"פ הרשימה...טוב , צריך לחשוב על זה.
9 - העם מחליט ובוחר את החבורה. בכל מקרה הם מקבלים החלטות בהתאם להמלצות של הגורמים המקצועיים בכל משרד הממשלתי, רק הטון הכללי נקבע ע"י כמה אנשי המפתח במפלגות.

ivgy1980

New member
התייחסות

4. מע"מ דיפרנציאלי משמעותו על עסקה עד 10K ש"ח - 0%, עד 50K ש"ח - 10%, וכן הלאה.

5. יש גבול להטבות "קיבוציות" על חשבון המדינה. לך תעשה עסקים פרטיים ונפרגן, אבל תפסיק לחלוב ת'מדינה.

6. אין מקום למונופולים ואוליגופולים. ככה ברור?

7, 8. כן, כל מועמד לכל תפקיד בנפרד ובבחירה ציבורית.

9. העם צריך להחליט והכנסת צריכה לבצע.

למעלה